3. tammikuuta 2011

*huoh* lomalta paluu *huoh*

Vuoden ensimmäinen työpäivä reilun viikon loman jälkeen. Kaikenhan pitäisi sujua tuosta vaan. On nukuttu, ulkoiltu ja leikitty. Ja syöty. Eilen illalla kuopus ei mene nukkumaan. Eikä keskimmäinenkään, hän sentään pysyy sängyssään. Urakan jälkeen on pakko saada jotain naposteltavaa ja katsoa televisiota. Aamulla on t-o-s-i väsynyttä sakkia. Iltapäivän kooman taltuttamiseksi kehitän uuden kahvijuoman: tuplashotlatte + 1 cofitabs.

Käytän esikoista fysiojumpassa työpäivän jälkeen. Haen päiväkodista todella nälkäiset pienemmät pojat. Pääsemme kotiin, kaikki huutavat, tappelevat ja itkevät. Alan tekemään ruokaa heti. Jotta se valmistuisi mahdollisimman nopeasti tarvitsisin kaksi lisäkättä tai toisen aikuisen. Mies on myöhässä. Ketuttaa. Ruoka ei valmistu tarpeeksi nopeasti, sorrun antamaan lapsille nakkikastikkeen nakkeja ja leipää.

Ruoka vihdoin valmistuu, mutta ruokahalu on hukassa. Paitsi minulta. Tilanne jatkuu riitaisana, kotonahan on edelleen huonosti syöneitä ja väsyneitä poikia. Koska emme kykene muuhun, annamme lasten pelata tietokoneella ja katsoa televisiota ja tapella. Saamme vihdoin lapset sänkyyn. Kuopus ei nukahda. Hermo meinaa mennä. 22:35 kuopus sammuu. Missä on mun oma aika? Ai niin pyykit on koneessa. Hoitaisko parisuhdetta? Ei tarvitse, koska mies sammui jo. Lohdutuksena syön kuopukselta jääneen nakkikastikkeen kylmänä.

Lomalta paluu sucks. Deep. Miksi keskeyttää arki, kun sen on kerran saanut rullaamaan?

Tämäkö on nyt sitä mun elämäni parasta aikaa? Tätä sitten kaihoten muistelen vanhana?

Iltahäirikkö on tehnyt sitteristä itselleen auton.
Eväätkin on autoretkellä mukana.
Niin pieni, mutta niin paatunut.

8 kommenttia:

 1. Viisi päivää, viisi päivää, viisi päivää... Kuka se siellä manaa lomalla oloa? ;) Kyllä te kestätte muutaman päivän, ja sitten on ilo irti! Ja huomenna syötte vaikkapa kaupan pinaattilättyjä :)))

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsempistä Haltiakummi. Kyllä me kestetään vielä sunnuntaihin. Kunhan vaan pysyisimme terveenä, pientä flunssaa pukkaa.

  Ja pienethän nämä valkoisen naisen ongelmat terveiden lasten kanssa on. Hyvin ruokitut lapset kränää lämpöisessä kodissa ruuasta ja tappelee viihteen ääressä ;) Mutta piru vie ne saa pinnan silti kireälle. Vähän jännittää, että miten mahtaa lento sujua noiden sankareiden kanssa...

  VastaaPoista
 3. Tuttuja tuntemuksia... meilläkin pieni paatunut yökyöpeli valloitti taas parisuhdesängyn, makaa siellä poikittain ja raapii sormienkynsillä äitiään ja varpaankynsillä isää...
  x-S

  VastaaPoista
 4. Voi kökkö, mikä paluu lomalta teillä oli! Kaikki sympatiat sinulle!

  Onneksi lomaa on vielä tulossa teille ihan justiinsa nurkan takana...

  Meillä maanantainen paluu arkeen sujui niin, että minä jäin Pikkusiskon kanssa kotiin. Hänellä todettiin lauantaina silmä- ja molemminpuolinen märkäinen korvatulehdus. Ainoastaan silmätulehdus siis oireili. Minulla taas maanantain aikana turposi nielu kipeäksi ja pää oli kipeä. Tänään Pikkusisko on Isosiskon kanssa päiväkodissa, ja minä kotona potemassa yksin.

  Johan minä joulusta asti olen ollut kipeä ja viime viikkokin meni ihan jopa puolikuntoisena, etten jaksanut tehdä puoliakaan kaikesta kivasta, mitä olin ajatellut. Tänään on ihan kipeä olo, vaikka luulin tekeväni puolikuntoisen etäpäivän. : (

  Että nauttikaa murut lomasta; ihanaa, kun pääsette reissuun!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa tutulta! Meillä vuodenvaihteen sairastelut ovat saaneet rytmit aivan sekaisin, eikä -08 syntynyt juniori millään pysy sängyssään. Vaeltelee ja rääkyy sitten pitkin iltaa, ja eilenkin simahti loppujen lopuksi olohuoneen lattialle :/ Tänä aamuna aloitettiin klo 8 herätykset, vaikka lomaa vielä tämä viikko onkin, josko saataisiin edes vähän rytmiä korjattua ennen arjen alkua. Tsemppiä teille, ja hyvää tulevaa lomaa!

  VastaaPoista
 6. Virvatuli: tuttu juttu nuo välissä kieriskelevät ja raapivat pienet. On pakko tunnustaa, että olen jo jättänyt parisängyn aikaa sitten ja siirtynyt evakkoon lastenhuoneeseen. Sillä lailla kaksi vanhempaa pysyvät omissa sängyissään tyytyväisinä ja kuopus köllii isän kainalossa parisängyssä. Kun kerran saa pojat sammumaan niin yleensä meillä nukutaan aamuun saakka. Sitä kyllä edesauttaa se, että olemme aamu-unisia ja nukumme sikeästi mm täysi valaistus ei haittaa lainkaan :D

  VastaaPoista
 7. Siis mihin kettuun mun pitkä kommenttini on häipynyt??? Deletoinko mää sen ihan itte?

  Piti vaan sanoa, että SAMAISTUN!

  Ja hiukan kehua, että meillä yhtäkkiä työssäkäyvä äiti onkin ihan kuuminta hottia iltaisin. Pojat on ihan "hali hali" ja saan erityishuomiota, kun suvaitsen olla illan kotona. Ei huolta, ensi viikolla tilanne on varmasti jo korjaantunut.

  VastaaPoista
 8. Voimia! Täällä samaa ilmassa, kamalaa riitaa kun lomalla on valvottu ja nyt pitäisi käydä nukkumaan ajoissa että aamulla jaksaa. Tää varmaan lähtee tästä asteittain, sitten ensi viikolla..

  VastaaPoista