Omat synttärit ovat jääneet viisikymppisiä lukuunottamatta aika vähäiselle huomiolle. Poikien synttärien viettäminen on vienyt aika tehokkaasti voimat. Nykyisin poikien juhlat ovat selvästi pienimuotoisempia. Vapautunutta juhlien viettämisenergiaa ajattelin kohdistaa itseeni. Äitivuosien, jolloin kaikki irtoava energia meni perheeseen, jälkeen tämä tuntuu hippasen radikaalilta. Mutta olen pienet juhlani ansainnut.
Alkuviikosta kyselin, että tuleeko perheeltä jotain juhlasuoritteita. Esikoinen sanoi, että saan lahjaksi hänen tekemänsä juustokakun. Keskimmäinen sanoi, että saan jonkun ihan pienen lahja joka on todennäköisesti suklaata. Kuopus sanoi, että kaikki jutut, jotka hänkin keksi ovat jo varattuja. Sovimme, että kuopus jää velkaa minulle yhden valkosuklaa-kaardemumma kuivakakun. Hra Kepponen sanoi, että hänen lahjaideaan tuli vastoinkäymisiä ja totesin, että kukilla ja aamiaisella tästä hommasta selviää hyvin.
Synttäripäivän aamuna minua odotti kukat ruokapöydällä. Vatsa oli sen verran heikossa kunnossa, että Hra Kepponen selvisi aamiaisesta pelkällä puuron mikrottamisella.
Upea kimppu neilikoita erilaisissa hempeissä sävyissä
Synttäripäivänäni oli hyvä sää ja tein vain puolikkaan työpäivän jälleen. Vein itseni ja Hra Kepposen lounaalle Herttoniemen rantaan pieneen ravintolaan KOTO BENTO & Izakaya - Japanese Restaurant and Bar.
Lounasaikaan Koto tarjoaa bentoboxeja, perinteisiä japanilaisia lounaslaatikoita, joihin voi valita haluaman proteiinin. Iltaisi tarjolla on laajempi valikoima perinteisiä kansanravintoloiden tyylisiä annoksia. Istumapaikkoja sisällä on rajoitetusti, mutta kesäterassi laajentaa paikkamäärää. Merinäköalat ovat hurmaavat. Aion mennä syömään Kotoon myös illalla.
Ravintola on todellakin ihan rannassa
Bentot olivat erittäin maukkaat. Riisi oli hyvää ja siihen oli käytetty jonkinlaista mirinkastiketta lisäämään makua. Parsakaali oli myös marinoitua ja seassa olevat chilit erittäin voimakkaita. Hra Kepposen bentossa oli tonkatsu eli japanilainen uppopaistettu porsaanleike. Minulla oli lohta teriayki kastikkeessa.
Illalla herkuttelimme kotona esikoisen tekemällä synttärikakulla. Leipuri itse tosin katosi paikalta vikittelemään tyttöä :D
Kakku oli erinomainen. Synttäreitteni kunniaksi pionit kukkivat vielä mukavasti, vaikka isoimmat kukat olivat jo nuupahtamaan päin. Yleensä pionit kukkivat aina silloin kun lähden pois kotona. Muutaman kerran olen soittanut naapurin rouvalle ja sanonut, että haluatko tulla ottamaan minun pionini leikkokukiksi.
Synttärisuklaat keskimmäiseltä
Illalla vuokrasin ja katsoin Dingo-elokuvan, olen aikoinani ollut kova fani
Eikä tässä vielä kaikki. Seuraavana päivänä minulla lääkäri keskustassa ja päätin hyödyntää mahdollisuuden lounastamalla jälleen ulkona. Mietin, että vähän tylsä mennä yksin. Keskimmäinen oli menossa salille ja kysyin, että tuletko kaveriksi lounaalle kalaravintolaan. Poikahan tuli innosta hihkuen.
Fisken på disken Kampin kauppakeskuksesssa
Näin komeaa ja hauskaa lounasseuraa saa, kun itse tekee ;)
Lounastilaus lähti vähän lapasesta. Keskimmäinen rakastaa pihvejä, mutta tykkää myös kalasta. Hän ei ole ikinä maistanut surf and turf annosta. Jos nyt sitten tämä kerran synttäreiden kunniaksi otetaan ne.
Ihan älyttömän hyvää!
Pääsin photobombaamaan pojan selfiehetkeä metron liukuportaissa ja olen ylpeä siitä. Vaikka kuva nyt ei olekaan kummoinen.
Koska isäni eli vaari ei päässyt tulemaan synttäreille, synttärit menivät kakun muodossa vaarin luokse.
Paljon onnea näin syntymäpäivän jälkeenkin :D
VastaaPoistaOlipas ihanat kukat ja herkut. En ole vuosiin tajunnut juhlia omia synttäreitä ja nyt tuli mieleen, että mitäs jospa ensikerralla repäisisin ja juhlisin :)
Nauratti sun kommentti komeasta lounasseurasta, jota saa kun itse tekee :D
Myöhässä - mutta sitäkin lämpöisemmät onnittelut...
VastaaPoistaPäivässäsi oli kaikkea ihanaa ja varsinkin, että se aamupuuro teki niin hyvää, että päivän mittaan mieleinen syötävä maittoi... silmänruokakin, hih... omatekemä!!
Fisken på disken on miniän lempiravintola ja oma tapani tarjoilla vierailla lohikeittoa sai sieltä ideansa... eli soppalautaselle tuodaan hyvin maustettu/ paistettu lohifile... ja kannusta kaadetaan muu keitto päälle... olen jo kolmet ystävät yllättänyt tällä "kalatiskiannoksella", kuten Ukkokultani annoksen nimesi.
Hyvän ruoan merkeissä suunnittelen minäkin tulevaa synttäriä...
Onnea! Itse tekemäsi synttäriseura vaikuttaa mukavalta, samoin kuin sinutkin tehnyt seura 😀
VastaaPoistaOnnea! Aikuisena on ihan erilaiset synttäriherkut kuin lapsena. Herra Kepponen valitsi todella kauniit kukat synttärikimppuun. T Saukkis
VastaaPoistaOnnittelut jälkikäteen!🌹Ihanat herkut ja kukat😍
VastaaPoista