2. toukokuuta 2022

Vappu ja toukokuu

Hyvänen aika, nyt on jo toukokuu! Ensin oli hiihtoloma, sitten oli piiiiitkästi koronaa, sitten keskimmäisen rippijuhlat ja niiden päälle "äkkilähtö" Australiaan. Ajantajuni on hieman hämärtynyt taas. Kovin suureellisiin vappujuhlallisuuksiin ei riittänyt kiinnostusta eikä voimia tänä vuonna, mutta pienesti juhlimme vappua oman perheen kesken.


Oma tekemä mansikkainen juustokakku. Vaari toimi konsulttina koristelussa.

Vappuaatoksi tein yllä olevan mansikkaisen juustokakun. Ohjeeksi valikoitui K-ruokakaupan resepti, sellaisilla muutoksilla, että pohjaan käytin suklaa-allergikon vuoksi digestivekeksejä ja tomusokerin määrän vähensin 2,5dl 1,5dl. Tarvittavaan tomusokerin määrään vaikuttaa, kuinka happamia pakastemansikat ovat. Käyttämäni marjat olivat sen verran makeita, että 2,5dl tomusokeria kakusta olisi tullut suoraan ällömakea.

Käyttämäni resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mansikkajuustokakku

Pojat olivat pieninä aivan tohkeissaan vappupalloista (ja toki muustakin vappukrääsästä). Sitten yhtäkkiä kepposkolmikko kadotti kiinnostuksensa vappupalloon. Sen jälkeen Hra Kepponen on ostanut joka vappu minulle vappupallon. Minun vappupalloni on aina kaupan söpöin tai värikkäin pallo. Minusta tuskin tulee ikinä liian vanhaa samaan vappupalloa.

Meistä Prisman söpöin vappupallo

Vappuaattona herkuttelimme grilliruualla. Kutsuimme vaarin aterialle kanssamme. Hra Kepponen grillaili grillipihvejä, kanaa ja makkaraa. Mikäköhän siinä on, että kevään ensimmäinen grillimakkara maistuu aina niin hyvältä. Loppukesästä sitten grillaillaan enemmän kasviksia ja muita juttuja, kun kaikki ovat kyllästyneet punaiseen lihaan.



Vaari toi tuollaiset jännästi liukuvärjätyt kukat meille


Vappupäivänä koimme kotonamme protestiliikkeen voiman. Ruuaksi oli varattu makkarakeittoa. Nuoriso-osasto oli sitä mieltä, että vappupäivänä olisi pitänyt olla kunnon brunssi tai edes joku muu ruoka kuin arkinen makkarakeitto. Pojat tiesivät, että mihin kohtaan iskeä "Rakas äitimme, juhlapyhävastaavamme, et voi tehdä meille näin, että vappuna syödään makkarakeittoa! Se olisi vappuhengen vastaista". Saatettiin mainita jotain elinikäisistä vapputraumoistakin. Koska meillä on ollut mielessä, että voisimme käydä uudestaan pizzalla ravintola Villettassa, jonka sattumalta löysimme syyslomalla, päätimme kokeilla, että saisiko sieltä vappuna pöydän. Varaus onnistui, vaikka ravintolan puhelinpalvelu oli tälläkin kertaa epäselvää ja hieman tylyä.
 
Villettassa on edelleen meidän mielestämme yhdet kaupungin parhaista pizzoista. Etenkin pizzapohja on täyden kympin pohja, jossa on mukavasti sitkoa sekä reunojen rapeutta. Täytteinä on laadukkaita leikkeleitä eikä mitään rehukinkkusuikaleita. Sisutukseltaan paikka on hyvin vaatimaton. Palvelu on hieman säheltävää, mutta osa johtunee siitä, että henkilökunta on Italiasta ja puhuu suomea välttävästi. En lähtisi ravintolaan viettämään romanttista iltaa aikuisten kesken, mutta koko perheen pizzalla käymiseen se on oiva paikka. Keskimmäinen söi jälleen siellä pasta carbonaran ja tykkäsi siitä kovasti. Hinta-laatusuhteeltaan paikka on erinomainen: neljä pizzaa, yksi pasta, viisi pikkulimua ja viisi jälkiruokaa maksoivat 112€.

Minun oli tarkoitus tehdä vaikka mitä pizzalla käymisen jälkeen, mutta kaikki energiani meni pizzan sulatteluun.



Ravintolan tiramisu on erinomainen, samoin jäätelöannos, pannacotta oli korkeintaan keskinkertainen

Kaikenkaikkiaan meillä oli tosi kiva vappu ja paljon koko perheen yhteistä aikaa. Meillehän juhlaksi riittää vähän paremmat ruuat ja kauniisti katettu pöytä.

Toukokuu on siis potkaistu mallikkaasti käyntiin. Toukokuu on minulle yleensä aika raskas kuukausi. Kärsin pahasta koivunsiitepölyallergiasta ja yleensä kuukausi menee lähinnä sisätiloissa niiskuttaen ja rähmiviä silmiä sulatellen. Kauhukseni totesin, että minulla on jäänyt allergialääkkeiden reseptitkin uusimatta ja lääkitys olisi pitänyt oikeastaan aloittaa jo matkalla. Kääks!

Tänä vuonna minulla toukokuussa on paljon ihanaa ohjelmaa. Melkein kaikki ovat talven koronan jäljiltä toukokuulle siirrettyjä. Vaikka yleensä hieman kammoan toukokuuta, niin nyt jopa odotan sitä. Edessä on teatteri, baletti, aarrekartan tekoa ja keskimmäisen rippilahjan lunastus. Jo tänään minulla on treffit amerikkalaisen matka/luontoinstagrammaajan kanssa kahvilassa. Hän on tullut käymään Suomessa ja ehdotti treffejä. Ihan mahtavaa! Tänä vuonna on toivottavasti "oi toukokuu" eikä "voi toukokuu" :)

Kivaa toukokuuta!

15 kommenttia:

  1. Ihanat kukat ja kakku. No ihan hih pointti, että vappuna pitää herkutella, mutta onhan makkarakeitto hyvää.

    Nyt pitää mennä lukemaan sun matkapostauksia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän perhe on kuin armeija - se marssi vatsallaan :D Olihan pojat ihan oikeassa, että vappuun kannatti satsata vielä yhden pizzalla käymisen verran. Oli kiva ravintolareissu! Läppä lensi ja kaikki olivat hyvällä tuulella pöydässä ja vain yksi yritti salaa räplätä kännykkäänsä. Syödään sitten makkarakeittoa viikolla :)

      Poista
  2. Hih, tunnistan hyvin protestin ainekset. Monesti naurammekin lasten kanssa, että meidän perheen juttu on ihan selkeästi ruoka. Erään kaupan "elämä on ruokaa" - mainokset puhuttelevat meitä(kin) erittäin osuvasti.
    Mukavaa, että teillä oli onnistunut vappu. Kivaa toukokuuta. Ja sellaiseltahan se kuulostaakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä protestiliike on ollut viime aikoina hyvin aktiivinen. Aina samoja ruokia, joista osa ei kuulemma ole kovin kummoisia. Minä saarnaan lapsille, että tehkää itse parempaa :D :D :D ja lapset vikisevät, että on heillä kehnot vanhemmat, kun eivät edes ruokia lapsiaan maukkaalla ruualla :D :D :D Poikien hurjan kasvukauden aikana meidän yleisin keskustelunaiheemme on, että mitä on ruuaksi minäkin päivänä. Toiset valittavat, että lapset pyytävät koko ajan rahaa ja aina vaan enemmän rahaa. Minä valitan, että lapset pyytävät koko ajan ruokaa ja aina vaan enemmän ja parempaa ruokaa.

      Poista
  3. Villetta on IHANA. Varmaan ainakin 15 sitten löysin sen! Ja tod, Helsingin parhaat pizzat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzat ovat tosiaankin kaupungin parhaimmistoa. Hintalaatusuhde on erinomainen.

      Onhan siellä ruokailu välillä myös kokemus, kun ei tiedä, mitä sähläävät ja meinaavat. Tällä kertaa tarjoilijaa nauratti se, että hän alkoi ottamaan juomatilauksia ja alkoi kirjoittamaan pojilta coca cola, cola zero, coca cola ja sitten tajusi, että vanhemmatkin juovat cocista ja hän oli kirjoittanut sen viiteen kertaan. Tarjoilija yritti sanoa, että hän se vaan kirjoittaa ja sitten kaikki tilaa samaa nauruskelunsa välissä. Mutta eihän siitä oikein saanut selvää. Minä näin kuinka hän kirjoitti kynä sauhuten. Noin muuten olisin saattanut pitää sitä hieman hyvän asiakaspalvelun vastaisena, että tarjoilija naureskelee sille, että asiakkaat tilaava cocista :D :D :D Minulle se hieman sekoileva asiakaspalvelu käy viihteestä.

      Poista
  4. Ihanan raikas kakku!Tuli mieleen kesä ja oma mansikkamaa.Jospa mansikoita tulee tänä vuonna enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikkakakusta tulee aina mieleen kesä! Ei ole enää pitkästi siihen, kun Etelä-Ruotsista alkaa tulla sesongin ensimmäisiä mansikoita. Voi nam nam!

      Poista
  5. Hih, juuri kun vastailin blogissani kokkausaiheeseen... niin täällä on upea KAKKU, joka ei mitenkään syntyisi mun keittiössä ja mun kätösillä, EI!! Ihailen ja arvostan - niin kaunis!! Suloinen tapa tuo Wappupallokin... ja hih... minäkin sain pallon, jota tullaan täyttämään varmaan tulevina vuosinakin... Meillä ei siinä mielessä ole taukoa palloista juuri ollut, kun iltatähdelle taidettiin ostaa vielä pallo samaan aikaan, kun ensimmäinen lapsenlapsi sai pallon - nyt alkaa heistäkin osa olemaan jo "Ei kiitos palloa enää"! - tai kelpasihan tuo, kun jalkapallo-pallon löysin!!
    Tosiaan Wappu, pian äitienpäivä, Helatorstai ja juhannuskin kai... kesäloma... paljon mukavaa, mutta ei allergigolle... toivottavasti selviäit lievin oirein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minusta leivonnaisissa on paremmat reseptit kuin ruuissa. Useampaan vuoteen ei ole käynyt niin, että olisin tehnyt kakun tai jotain muuta makeaa ja sitten olisin maistaessa ollut, että kyllähän tämän nyt syö, mutta kaupan pulla olisi ollut parempi. Usean ruokakokeilun kanssa on käynyt niin, että fiilis tosiaan on, että aika ja vaiva meni hukkaan. Perheen olisi yhtä ruokkinut maistuvasti kaupan pinaattiletuilla. En sitten tiedä, että olenko vaan niin perso makealle, että sen suhteen ei tule pettymyksiä. Vai onko tosiaan ruokareseptiikassa paljon aika mauttomia sörsseleitä?

      Helatorstai ja juhannus ovat just parhaita pyhäpäiviä, kun osuvat aina arkipäivälle :) Niitä tässä kovasti odottelen.

      Poista
  6. Mukava vappu teillä! Mä en muista, milloin mulla olisi viimeksi ollut vappupallo! Nyt vähän harmittaa, että en tullut hankkineeksi. Ongelma on kai se, että musta on tullut liian järkevä tyyliin "mitä ihmettä sillä vappupallolla oikein TEKEE; eihän sillä ole mitään käyttöä". :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alapa ostamaan nalleillesi vappupallo. Varmaan on nalleja jo alkanut harmittaa, kun eivät ikinä saa vappupalloa ;)

      Aika moni asia on oikeasti turha. Niin on vappupallokin. Mutta minusta kaikkia turhia asioita ei tarvitse vältellä :D Laitettakoon tähän alustava listaus: joulukalenteri, jouluastiat, joululaulua soittava nestesaippupullo (harmittaa vieläkin kun jäin ilman), halloween-krääsä, rairuoho, tipukoristeet, vappupallo ja saunavihta :)

      Poista
  7. Teillä on ollut ihana vappu <3 Vapputarjoilu on ollut herkullinen. Peukutan pizzalle - eipä tullut vapputraumaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vappu meni oikein mukavasti! Oli hyvä idea käydä pizzalla makkarakeiton sijasta :D

      Kivaa viikonloppua!

      Poista