8. huhtikuuta 2022

Vaihtelun löytäminen ruokalistaan on niin vaikeaa

Täällä sitä on taas tuskailtu arkiruuan kanssa. Meille on iskenyt totaalinen kyllästyminen niihin vakioruokiimme. Etenkin jauheliharuokiin. 

En tiedä, mikä siinä on, mutta tuntuu erittäin vaikealta löytää hyviä ja toimivia reseptejä arkeen. Ruuan pitäisi olla aika helposti valmistettavaa, mielellään nopeasti valmistuvaa ja täyttää nälkäisen nuorison vatsat. Arkiruoka ei saisi olla kovin rasvaista ja se saisi mielellään sisältää reilusti kasviksia.

En ymmärtänyt aikoinaan hullaantumista Hanna G:n sitruunapastaan. Koska niin moni hehkuttaa Hannan reseptejä, rektytoin Hra Kepposen valmistamaan niistä kaksi perheelle. Ensimmäisenä valmistui itkukana.

https://hannag.fi/itkukana/

Itkukana sai jatkoonpääsyääniä 2 kpl, eli ainoastaan aikuisilta. Kanaruuista pitävä keskimmäinen ei lämmennyt itkukanalla lainkaan. Esikoinen sanoi, että ei se nyt niin hyvää ollut, että sitä kannattaisi uudestaan tehdä. Eli ei jatkoon.

Vieläkään ei riitä iltaisin valo ruokakuvaukseen, alla kuva itkukanasta.

 
Ketään meistä ei itkettänyt, että tämä kana olisi loppunut kesken. Minä söin sitä kahdesti ja silti jouduin laittamaan kaksi palaa biojätteeseen.

 

Seuraavaksi koestimme Hanna G:n himonuudelit. Minulle maistui erinomaisesti, osalle lapsista hieman pitkin hampain. Hra Kepponen tuumi, että ikävän paljon pilkkomista. Minä tykkään ehkä kuitenkin emmän Pad Thai nuudeleista, joten ei ole himonuudeleistakaan säännöllistä piristystä arkiruokailuumme.

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/himonuudelit

 
Ei iskenyt himonuudelit oikein muihin kuin minuun

Kolmas kokeilu oli pasta Alfredon variaatio. Alfredossa on yleensä tagliatellepastaa ja kermaa. Useassa versiossa on myös kanaa. Hra Kepponen tekaisi meille sellaisen kevyesti kermaisen kanapastan ja ohjeen mukaan keitti parsakaalia pastan seassa. Se oli erinomainen oivallus. Pastavedessä parsakaali säilyy mukavan napakkana. Pasta Alfredossa parsakaali maistui jopa pojillekin. Pasta Alfredoa olemme ehtineet tehdä jo kerran uudestaan.

Pasta Alfredo parsakaalilla

Nämä kokkailut Hra Kepponen teki minun sairastellessa koronaa. En pääse valittelemaan, että ei olisi sairaasta pidetty huolta. Kun aloin parantua, niin minuun iski tarve puuhastella jotain. Päädyin leipomaan elämäni ensimmäisen pavlovamarenkikakun.

Pavlova oli helppo tehdä ja siitä tuli erinomainen. Tämä oli sitten se resepti, joka sai pojat sanomaan "Äiti, voitko tehdä tätä pian uudestaan?" 

Kakku teki poikiin vaikutuksen. Sitä vertailtiin rippijuhlien leipomokakkuihin ja pärjäsin kakkukisassa loistavasti.

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pavlova-eli-pehmea-marenkikakku

Pavlova on helppo herkku valmistaa
 
Pavlovan syömisessä tehtiin meidän perheen kakun kadotuksen ennätysaika. 18 minuutin päästä ei ollut mitään jäljellä. Hra Kepponen on tunnetusti hidas syöjä. Me muut lusikoimme omat osuutemme selvästi alle varttiin.


Näin lopuksi on taas hyvä kysyä, että onko sinulla arkiruokavinkkejä jaettavaksi? 
Viimeksi kun kysyin, ruokalistallemme päätyi Palermon pasta. Löytyisipä taas joku kiva uusi ruoka meille.

 

24 kommenttia:

  1. Mulla on itkukanasta aikalailla samanlainen kokemus, sellainen "ihan kiva, ei jatkoon"

    Testasin eilen tällaisen uunilohipastan, missä pasta pistetään raakana uuniin. Olisi pitänyt olla sitruunaa ja jotain tuoreyrttiä (meillä ei ollut), mutta oli kyllä aika mukava arkiruoka
    https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008723632.html

    VastaaPoista
  2. Valion Arkijuustoraastepussin kyljessä on hyväksi havaittu tonnikalapastavuoan ohje. Meidän nirsosta porukasta kaikki pitivät tuosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä 🌸 Täytyy käydä kuvaamassa kyseinen juustoraastepussi. Meillä tonnikala jakaa mielipiteet, esikoisen kanssa tykätään tosi paljon, osa valittaa ihan jo siitä tuoksusta joka tulee kun avaa purkin 😂

      Poista
  3. Tähän hätään ei mitään suoraa ehdotusta.
    Muistan kuitenkin nuo ajat, kun töissä vaihdeltiin hyviä puolen tunnin ruokien reseptejä. Motto oli monen perheen nuorison kanssa se, että ruoan piti valmistua max 30 minuutissa töiden jälkeen.

    Oi niitä aikoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. 30min on sellainen perusaikaikkuna jossa pitäisi saada iso osa arkiruuista tehtyä. Kovin montaa pidempää ei yleensä ehdi arjessa tekemään. Joskushan tämä jatkuva kokkaus meilläkin helpottaa. Se tuntuu varmaan oudolta

      Poista
    3. Meillä on listalla vakituiseen lohi- ja makkarakeittoa. Ajoittain minestro- ja tomaattikeittoaki. Kiusauksia voisi kokeilla monipuolisemmin 👍

      Poista
  4. Minä olen innostunut katselemaan (En siis vielä testailemaan 😊) naamakirjaan tulevia ruokamainoksia smarrig tv nimellä. Löytyy myös YouTubesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Smarrig TV on ihan tuntematon minulle

      Poista
  5. Harri Syrjäsen instatilillä julkaistut onepot reseptit ovat saaneet seuraajilta kiitosta. Ite olen kokeillut muutamaa ja oli kyllä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä 🌸 Harri Syrjäsen onepotit ovat minulle ihan tuntematon juttu.

      Poista
  6. Itse haen ideoita ruokaboksin resepteistä. Jos on kirjautunut sivustolle niin reseptit näkee vaikkei boksia aina tilaisikaan. Ja mikä parasta näkyvillä on kaikkien boksien reseptit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille on jäänyt muutama ruoka ateriakiertoon ruokaboksista. Olen miettinyt, että ehkä pitäisi taas ottaa jakso ruokaboksia.

      Poista
    2. Piti myös ehdottamani ruokaboksia, mutta olisikin näköjään jo tuttu juttu. Me otetaan aina silloin tällöin viikko tai pari. Siihen olen vähän pettynyt, että melkolailla samoja mausteita ja raaka-aineita boksin resepteissäkin pyöritetään ympäri, joten kyllästyminen tulee siihenkin makumaailmaan melko pian.

      Poista
    3. Ruokaboksi on kyllä tuonut ihan kivaa vaihtelua ja uusia pieniä oivalluksia. Olen miettinyt, että pitäisi varmaan kokeilla Ruokaboksin kilpailijoitakin välillä. Josko sieltä irtoaisi uudenlaisia vinkkejä ja makuja.

      Poista
  7. Täältä olen löytänyt muutaman mukavan reseptin https://pienipunainenkeittio.com/, esim. https://pienipunainenkeittio.com/taytelainen-pippurikana/.
    Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä 🌸
      Reissu on alkanut tosi mahtavasti, seuraavaksi on tulossa harmillisesti huonompaa säätä

      Poista
  8. Täältä sain nyt paljon vinkkejä meidän ruokailuun, sillä koko ajan jyskytetään samoja. Tein muuten kahvijädeä karamellisoidusta kondensoidusta maidosta, kermasta ja pikakahvista ja ai että se sörsselssön maistuisi ihanalta myös pavlovan päällä ja siihen lisänä paahdettuja manteleita. Kuin Svinhufvudin kakku uudella twistillä.

    Mahtavaa reissua ja stalkkaan sun reissua somessa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait postauksesta vinkkejä. Arkiruokailussa sitä urautuu niin helposti! Meillä ainakin välillä tuntuu, että ei jaksa kokata eikä syödä enää niitä samoja ruokia! Minä yritän niin epätoivoisesti löytää uusia reseptejä, että päädyin Australiassa kuvaamaan paikallisen ruokaboksin ohjeita :D

      Minä olen joskus tehnyt myös kondensoidusta maidosta ja Flora Vispistä itse jäätelöä. Siitä tulee kyllä hyvää, mutta ehkä hieman liian makeaa. Pikakahvi voisi ollakin juuri sopiva lisä tuohon jäätelöön, koska se ei lisää makeutta.

      Poista
  9. Sama tuskailu täällä jatkuvasti... Tykkään Hanna G:n tyylistä tehdä ruokaa (ja Instaa), mutta olen ihan samaa mieltä: itkukana ei kyllä meilläkään aiheuttanut itkuja (paitsi että ehkä sen, että pettymys oli suuri). Johtuu varmaan siitä, että meillä tehtiin jo mun lapsuudessa tuolla reseptillä "itkuseitiä" ja mä teen sitä nykyjään aika usein lohella.

    Mutta tuohon otsikkoon: pitäisi varmaan tehdä postaus, mihin kaikki kävisivät laittamassa vaikka kolme oman perheen suosikkiruokaa. Niistä voisi sitten jokainen koota 20 ruuan peruslistan, jonka tallettaa kännykkään (tai printtaa paperille, kuten minä tykkään tehdä). Jos kaikki osallistuttaisi tohon, niin sieltä varmaan kehkeytyisi aika hyvä lista perusarkiruokia, joita ei itse tule ajatelleeksi, kun käy kaupassa. Voisin tehdä tommoisen postauksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole oikein lämmennyt Hanna G:n reseptiikalle, kolmea olen kokeillut ja vain yhdestä pitänyt :D Perhe ei sitäkään vähää. Sinänsä kyllä arvostan reseptiikkaa, koska se on selkeää ja niissä on vähän jotain uutta tvistiä. Ei vaan ole osunut täysin omaan makuhermoon.

      Parhaiden arkiruokien keräyspostaus on kyllä hyvä idea! Minä olen heti mukana. Minulta voisi tulla: lasagne helpolla valkokastikkeella, kukkakaalilaatikko ja chiliconcarne kanasta.

      Poista
  10. Olen järkyttynyt. Meillä itkukana on poikien suosikki ja himonuudeli mun :) Eilen tein lasagnea. Se oli pitkästä aikaa oikein hyvää. JA hei, kokeile se lohi-poropasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt joku eroavaisuus makunystyröissä :D Himonuudelista pidin kyllä, mutta samalla vaivalla tulee pad thai ja siitä pidän vielä enemmän. Täytyy kokeilla lohi-poropasta. Se on kyllä niin erikoiselta kuulostava yhdistelmä, että normisti jättäisin kokeilematta. Mutta otan haasteen vastaan :D :D :D

      Poista