12. marraskuuta 2021

#jouluöverit osa 1

Meidän joulut viime vuosina ovat olleet aika vaihtelevia. Koronajoulun lisäksi olemme viettäneet hoivakotijoulua, sairaalajoulua, sairastelujoulua ja ensimmäistä joulua ilman isoäitejä. Ajattelin, että tänä vuonna olisi vaihteeksi vuorossa jouluöverit.

Jouluövereissä aloitetaan jouluttaminen jo marraskuussa. Syödään mahan täydeltä joululeivonnaisia, koristellaan reilulla, ellei jopa mauttoman puolelle lipsahtavalla, kädellä ja syödään jouluruuat ainakin kahdesti. Ehkäpä joulukuussa voisi pöytään ilmestyä myös muiden maiden jouluherkkuja. 

Tällä viikolla posti toi ensimmäisen jouluöverijutun. Tilaa päräytin teini-ikäisille pojilleni joululegon. Ihan kaikkien poikieni huumorintajuun joululego ei iskenyt, mutta ei se sentään niin paha huti ollut, että jäisin ilman kokoamisseuraa :) Toivottavasti koko perhe osallistuu joululegojen kokoamiseen.

Joululegot saapui

Ensimmäinen #jouluöverit tapahtuma oli kun sain ystävältäni Leenalta joululahjan jo lokakuussa. Leena on aika vahvasti jouluöveri-ihminen ja mielellään käännyttää muitakin oikealle joulun viettämisen tielle. Leena ilahdutti minua jouluisella, soivalla ja valaisevalla koristeella. Tänä jouluna meitä ihastuttaa joulutingeltangelin tahdissa pyllymäkeä laskevat pingviinit ja lumiukot. Musiikin voi laittaa pois, jos haluaa seurata pinkkujen hypnoottista menoa hiljaisuudessa. Tästä jouluhärpättimestä voisi kuulemma aloittaa sarjan keräämisen. Olen päättänyt pidätellä itseäni kokoelman kasvattamisesta, koska tarvitsen budjettia pihajouluvalojen hankintaan. Ykkösenähän olisi sellainen överiporovalo, mutta hinnat ovat pahat ja poron säilytys ongelmallista. Hra Kepponen ei myöskään vaikuttanut suostuvaiselta siihen, että jouluporo viettäisi kesät makuuhuoneessamme #poromakuuhuoneessa.

Voit omalta osaltasi avittaa Kepposten jouluövereitä laittamalla ehdotuksia, että mitä jouluista voisimme tehdä tai mikä olisi sellainen Suomessa hieman tuntemattomampi jouluherkku, mitä voisimme koestaa. Ja tietenkin mistä överit jouluvalot pihaamme? Vaatimattomatkin ehdotukset huomioidaan vaikka kyseessä on #jouluöverit ;)

 

13 kommenttia:

 1. oivo, mahtaisikohan meidän huushollista löytyä jouluöverikavereita mulle? Lehtorille ostimme jo viime keväänä alennusmmyynnistä värivalovilkkuisan jouluvillapaidan. (Jouluövereissä pitää ehdottomasti olla jouluvillapaidat kaikilla, puuttuu enää neljä...)

  Mä otan tämän övereiden pohdinnan ehdottomasti haasteena vastaan :) palaan asiaan kun keksin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja aikauhhia mikä naurukohtaus #poromakuuhuoneessa :D :D

   Poista
  2. Odotan suurella kiinnostuksella ehdotuksiasi jouluövereiksi.

   Minä lämpiäisin ihan täysillä koko perheen joulupaitoihin, mutta nuoriso ei. Tuttava sanoi, että myöhemmin siihen tulee mahdollisuuksia :) Heidän nuoret aikuiset tulevat joulupaidoissa joulunviettoon ja samoin lasten kumppanit. Kuulemma mukavan rentoa eikä tarvitse miettiä, että pitäisikö pukeutua juhlavasti vaiko rennosti. Meillä joskus pukeuduttiin jouluna juhlavasti, mutta sittemmin ollaan solahdettu mukavaa kategoriaan.

   Poista
 2. Tätähän ei varsinaisesti kysytty, mutta mulle on nykyään tää "jouluttaminen" jo ihan liikaa. En enää jaksa. Vuokrasin jo hyvissä ajoin joulun ajaksi erämaamökin eräästä kansallispuistosta. Yksin. Koska voin.

  Lahjat - tottakai - hankin läheisilleni, mutta aatonaattona menen sinne, missä ei välttämättä joka kohdassa ole edes kenttää.

  Aikoinaan panostin lasteni jouluun ihan kympillä. He vielä aikuisinakin muistavat, että pihakuusen alta oli hävinnyt joulupukin kirjeet ja tontun jäljet näkyi lumessa (80-luvulla oli jouluna lunta) ja tilalle oli ilmestynyt karkkeja.

  Mukaan pakkaan kuitenkin herkkuruokia. Paistan nuotiolla makkaraa (parasta!) ja kuuntelen hiljaisuutta.

  Ymmärrän kuitenkin niitä, jotka intoilee joulua.

  Terveisin: mummeli ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu, maalla ja metsän siimeksessä, on sekin yksi jouluidylleistä. Minä ymmärrän ihan hyvin tarpeen rauhoittua ja henkäistä syvään joulun aikana. Haluaisin ehkä joskus itsekin viettää tuollaisen joulun. Nyt tässä on vielä nuorisoa kotona ja yritän lietsoa heitä niin lähelle lapsuuden joulujen tunnelmaa kuin on mahdollista :)

   Poista
 3. Pihalle värilliset,vilkkuvat ja mielellään soivat,(esim."kulkuset,kulkuset"),jouluvalot👍 Naapuritkin ilahtuu...kai🙄💫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei uskalla piinata naapureita :) Tokihan tuohon oman pihan puolelle terassin nurkkaan saisi laitettua jotain vilkkuvaakin, siitä kun se ei näy kenenkään ikkunaan.

   Poista
 4. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty 😂.
  Oliko se viime vuonna kun teillä sairasteltiin? Nyt otatte sitten joulutuksen oikein kunnolla 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime jouluna olin itse ihan loppu ja oli koronakin, sitä edellisenä vietimme ensimmäisen joulun ilman isoäitejä ja sitä ennen olikin sitten hoivakotijouluja ja se katastrofi jouluaatto, jolloin isäni kaatui ja jalka meni ihan pirstaleiksi. Pojat ovat kyllä kyselleet jo valmiiksi, että ei kai me luovuta vuonna 2017 aloitetusta perinteestä että viimeistään tapanina syödään mäkkiruokaa :D 2017 jouluna meillä oli kaikki jouluruuat tehtynä, mutta 80% jäi syömättä lähinnä sen takia, että kuljin koko joulun kolmen osoitteen väliä.

   Poista
 5. Aivan mahtava idea ja tällä selviätte kauhean marraskuun yli. Pitäisi olla marraskuukalenteri, joulukuu on jo ihan kiva muutenkin.

  Hyvin samanlaisia erilaisia jouluja täällä ja nyt joukosta puuttuu jo isomummi ja anoppi/mummi. On kyllä ollut ihana katsoa kuvia ihan muutaman vuoden takaa, missä kaikki nämä rakkaat olivat vielä meidän joulumenossa mukana.

  Sydämellistä viikonloppua teidän perheelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuun pimeys verottaa voimia. Tässä kohtaa sitä aina alkaa jo toivomaan, että tulisipa lunta. Se toisi valoa ja kaikki näyttäisi paljon kauniimmalta.

   Kivaa uutta viikkoa Tiia!

   Poista
 6. Tätä oli hauska lukea joulukonvehteja samalla syöden. Piparkakkutalokin on jo tältä vuodelta ehditty maiskutella menemään. :D Meillä jouluöverit ovat siis varsin ruokaisat! Hyvää joulun odotusta! T. Pihi nainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta Pihi nainen! Olen kaivannut blogiasi.

   Ooh, te olette ajoissa liikkeellä, kun piparkakkutalo on ehditty syömään. Hyvä, hyvä :)

   Meilläkin iso osa jouluövereistä liittyy ruokaan., Ehditään toivottavasti kerrankin nautiskella joulutortuista ja pipareista kylliksemme :)

   Poista