5. marraskuuta 2021

Merkkipäivä

Torstai 4.11. oli suorastaan merkkipäivä. Palasin osittaiseen toimistoelämään. Työnantajani määräsi suurimman osan henkilöstöstä nopeasti epidemian alkaessa etätöihin, jotta oli mahdollista turvata niiden henkilöiden terveyttä, joiden läsnäolo toimistolla oli välttämätöntä. Kaikki oheispalvelut, kuten työpaikkaruokala, menivät kiinni. 

Olen viimeksi ollut toimistolla töissä maaliskuussa 2020. Siis yli puolitoista vuotta sitten! Olen käynyt muutaman kerran toimistolla hakemassa tavaroita kaapistani ja huollattamassa tietokonettani. Luulin olevani töissä neljännessä kerroksessa, mutta olinkin vitoskerroksessa.

Aluksi aion olla toimistolla päivän viikossa, ensi vuonna sitten todennäköisesti 2-3 päivää viikossa. Toki tartuntatilanteen mukaisesti, sekä sen mukaisesti, että kuinka viihdyn toimistolla. Minä istun monena päivänä puhelinpalavereissa yli puolet päivästä, sitten on päiviä jolloin tarvitsen hiljaisuutta keskittymiseen. Kumpikaan tuollaisista työpäivistä ei sovi kovin hyvin suureen avokonttoriin. Lisäksi toimisto täyttöaste vaikuttanee haluuni käydä siellä. Jos joka istumapaikka tulee täyteen, niin harkitsen asiaa uudestaan. Torstaina oli vielä hyvin väljää.

Ensimmäistä työpäivää yli puoleentoista vuoteen päätin juhlistaa sushilounaalla. Toimiston kundit lähtivät kaveriksi. Maistui ihan älyttömän hyvältä!

Meillä yleiseksi toimistopäiväksi näyttää muodostuvat torstai. Osa lukijoista saattaa muistaa, että meillä oli/on toimistolla pullapiiri. Pullapiiri kokoontuu kerran viikossa yhteen juomaan pullakahvit. Jokainen tuo vuorollaan pullaa. Osa leipoo, osa ostaa kaupasta. Pullapiiri on koko viikon kohokohta. Pullapiiri kokoontuu edelleen vakioaikaan torstaisin, se selittää yleisen kiinnostuksen tulla toimistolle torstaina. Pullapiirimme on kokoontunut virtuaalisesti tämän reilun puolitoista vuotta. Sekin oli hauskaa, koska virtuaalipullapiirin avulla olemme nähneet mm. työkavereitten lapsia, pihaa ja lemmikeitä.

Kolleegani Lauri oli leiponut pullapiiriin banaanikakun
 
Ensimmäinen työpäivä meni hyvin. Muistin aamulla pukeutua ja meikatakin. Kun otin toimistolla selfietä tajusin, että herranen aika minun pitää mennä kampaajalle mahdollisimman nopeasti. Puolentoistavuoden etätyön aikana yksi hyvin lyhyttukkainen mieskolleega on kasvattanut pitkähkön takatukan joka on kauniisti kihartuva. Kiharat oli kaikille yllätys. Toinen kolleega on kasvattanut muhkean parran, joka on valkoinen. Minä olen vielä täysin tunnistettavissa, vaikka näytänkin homssuisemmalta kuin ennen. Tunnistettavuuden todistaa se, että kahvilan myyjäkin sanoi heti minulle, että onpa kiva nähdä pitkästä aikaa, kun kävin ostamassa ensimmäisen toimistolatten. 

Samaan aikaan tuntui sekä uudelta ja oudolta että aivan vanhalta tutulta mennä takaisin toimistolle.

Toimistolook vaatii kohentamista :D 
 
 
Kivaa perjantaita ja viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. On varmaan aika kivaa käydä töissä noin pitkän tauon jälkeen. MOni on tajunnut kuin kiva on välillä nähdä työkavereita. Teidän pullapiiri on mainio. Siitä voisi moni ottaa oppia. Lisäis ehkä yhteishenkeä tai jotain työpaikkailoa.
  Oikein hyvältä näytät. Et yhtään homssuiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kiva nähdä työkavereita pitkästä aikaa! Valmis lounas ilahduttaa melkein yhtä paljon :)

   Pullapiiri on todellakin luonut kivaa yhteishenkeä. Ennen pullapiiriä oli tapana, että jokainen hakee kahvinsa ja juo sen omalla työpisteellään. Pullapiiri on saanut aikaiseksi myös spontaaneja aamukahveja sekä myös lounaspiirin.

   Poista
 2. Minäkin haluan perustaa töihin pullapiirin ��

  VastaaPoista
 3. Piti sanoa vielä loppuu että hyvä idea! ,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullapiiri on odoittautunut varsin hyväksi ideaksi ja se on luonut kivaa yhteishenkeä. Yllä jo kommentointoikin, että ennen pullapiiriä meillä oli tapana, että jokainen hakee kahvinsa ja juo sen omalla työpisteellään. Pullapiiri on saanut aikaiseksi myös spontaaneja aamukahveja sekä myös kuukausittaiset lounastreffit, jonne tulee aika usein kolme firmasta muualle lähtenyttä kolleegaa ja meidän eläkeläinenkin.

   Suosittelen perustamaan pullapiirin :)

   Poista
 4. Tsemppiä konttorirotta- elämään! Itse en tiedä miten sitä kestän tulevaisuudessa, niin tottunut sitä on etäilyyn! Valoisaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä suhtaudun toistaiseksi tosi positiivisesti toimistolla käymiseen, kun etäpäivä jää kuitenkin niin monia :) Olen himassa nauranut, että tulee säännöllisempi peseytyminen :D :D :D Meikä tunnetusti viettää etäpäiviä jumppatrikoissa, yöpaidassa ja vähän likatukalla ;)

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 5. Onnea merkkipäivän johdosta :) Ei ole etäily aina huono juttu ja semietäily on ihan paras. Pullapiiri on hauska ja herkullinen idea! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minustakin sellainen työrytmi, missä voi tehdä osan päivistä etänä on ihan paras. Minun ja työpaikan välissä on Suomen ruuhkaisimmat kilometrit ja joka päivä töihin ajaminen on stressaavaa ja pahimpien ruuhkin välttämiseksi pitää koko ajan kytätä kelloa että ei jää ruuhkan jalkoihin.

   Poista
 6. Hymyilytti tuo teidän muodonmuutos :) Ja pullapiiri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin, että nuo muodonmuutokset ovat vain koronalook, mutta ilmeisesti ne tulivat jäädäkseen :)

   Pullapiiri on kyllä työviikon ilonpilkahdus :)

   Poista
 7. Varmasti niin tuttua ja samalla uutta. Parasta juhlia sushilla. Jos jokin työpaikalla on parasta, niin ihmiskohtaamiset.

  Sydämellistä sunnuntain jatkoa Rva Kepponen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolitoista vuotta täysin kotona on niin pitkä aika. Ollaan kuitenkin pidetty yhteyttä, myös sellaista höpöhöpöyhteyttä, hyvin tänä aikana. Kiva on nähdä tyyppejä ihan oikeasti.

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 8. Meillä etätyö oli arkea jo ennen koronaa. Silloin tosin pidettiin kokouksissa kamerat kiinni ja yöpuku oli oikein hyvä kokousvaate. Kun etäkokoilusta tuli arkea, otettiin kamerat käyttöön ja ulkomuotoa piti alkaa huoltaa sen mukaisesti.

  Kannatan vähintään yhtä paljon etätyötä kuin ennen koronaa. Mutta arvostan isosti myös ihanien kollegojen tapaamista toimistolla ja yhteisiä lounashetkiä! Paljon tehottomampaahan tuo toimistotyö on, mutta mahdottoman mukavaa 😊.

  VastaaPoista