26. lokakuuta 2021

Askartelua ja mökkeilyä

Olipas kiva viikonloppu! Meillä oli Kätsyjen askarteluviikonloppu mökillämme. Viidestä jäsenestä paikalle pääsi kolme. Olisipa, kiva jos joskus kaikki viisi pääsisivät paikalle! Kesällä Katalla meitä oli neljä. Me menimme Leenan kanssa mökille jo perjantaina, koska sillä lailla saimme nukkua lauantaiaamuna pidempään ja saatiin mökkikin lämpimäksi. Nykyisin mökki lämpeää paljon nopeammin etäohjattavan ilmalämpöpumpun avulla.

Aika väkertäminen oli, että saimme taas takan vetämään. Leena lämmittää takkaa hiustenkuivaajalla.

Olipas ihanaa nauttia takan lämmöstä ja lasillisesta erinomaista rieslingiä

Heräilimme hitaasti ja nautiskellen lauantaiaamuun
 
Kun saimme vielä Katan paikalle, niin lähdimme pienelle ajelulle lähiseudulle. Ensimmäiseksi ajelimme kakkukahveille Lohjan St. Honoree konditoriaan. Anoppini oli konditorian perustamisesta saakka sen kanta-asiakas. Kaikki juhlapyhät oli kruunattu heidän tuotteillaan. Appi pitää perinnettä voimissaan edelleenkin.
 
Söimme paikan päällä suolaista ja makeaa ja ostimme vielä kakkupalat mukaankin
 
Leenan komea croissant etualalla
 
Suosikkileivokseni: mustikka-mascarpone

Lohjalta lähdimme takaisin kohti Kirkkonummea ja bypias myymälää Sjökullan kartanossa. Kahvittelu siellä jäi väliin, mutta hipelöimme tavaroita ja Kata osti ihanan neuleen.
 
bypiasin ovella

Myymälän ruokajuttuja

Myymälän sisustusta

bypias myymälän hieno kahvila

Näiden kahden kohteen jälkeen oli aika palata mökille ja aloittaa vihdoinkin askartelu. Korttiaskartelutaitoni ovat päässeet ruostumaan ja tarvikkeiden pakkaus oli jälleen kerran epäonnistunut. Joitain kortteja sain aikaiseksi ja tekeminen oli terapeuttista.

Katalla oli pakkaus paremmin onnistunut :) Katan valikoimaa

No nyt näyttää ihan paperiaskartelijoiden tapaamiselta

Muutama valmis kortti ja lisäksi pari väritettyä leimakuvaa

Askartelun lomassa kokkailin meille ruuat. Alkupalaksi tein pitkästä aikaa tomaatti-avokadosalaatin. Tämän herkun olen oppinut anopilta. Se syntyy helposti. Isolle lautaselle viipaloidaan tomaattia ja avokadoa, päälle pirskotellaan balsamicoa, rouhitaan hieman mustapippuria ja koristellaan paahdetuilla pinjansiemenillä. Pääruuaksi tein kantarellipastan.

Tomaatti-avokadosalaatti

Kantarellipasta

Kuohuviiniä takkatulen loimussa. Aikas ihanaa!

Koska olimme kaikki yötä mökillä, niin askartelumme jatkuivat vielä puolen yön jälkeen. Se on luksusta, että kaikki tavarat voi jättää pöydälle lojumaan ja siitä voi jatkaa seuraavana päivänä.

Aamupuuro

Kata jatkoi korttihommia, Leenalla oli mukana ompelukone ja minä ryhdyin omenasoseen tekoon. Varsin laaja-alaista askartelua siis.


Pakastin suurimman osan omensoseesta tuollaisiin pikkupusseihin, niissä on n. kaksi puuron päälle tulevaa omenasoseannosta.

Välillä kävimme pihalla haukkaamassa happea. Harmi, että en ehtinyt sienestämään. Tämän syksyn sienisaalis on jäänyt aika kehnoksi.
 

Vielä oli yhdessä puussa lehtiä jäljellä
 
Päivällä joimme vielä yhdet lasilliset kuoharia kakkujen kanssa. Liian nopeasti piti alkaa pakkailemaan tavaroita ja suunnata nokka kohti kotia.

Kakkukestit päivässä pitää askartelijat vireessä!

Yhdessä tekeminen kruunaa askartelunkin!

14 kommenttia:

  1. Juurikin noin :) Askartelijoitten pöydällä on hallittu luovuus ja kakkua pitää olla. Meidän porukassa on yksi kakuntekijä, joka tuo aina ihanan näköisen ja suussa sulavan kakun tullessaan. Nyyttikestiperiaatteella jokainen tuo jotain pöytään. Ensi viikonloppuna juhlitaan meidän poppoon kuuden vuoden olemassa oloa.

    Tässähän alkaa jo talvea (lunta) odottamaan, niin mukavan näköisiä nuo lumiukko ja joulupukki noissa siun leimakuvissa. Kauniita nuo korttikuvakortit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aiemmin haaveilin kovastikin kakkujen tekemisestä, mutta en uskaltanut ikinä ryhtyä harrastmaan sitä. Perustellusti pelkäsin, että kakun syönti lähtisi ihan hanskasta. Nykyisin meillä maistuu kakut pojillekin, mutta aiemmin syöminen olisi jäänyt yli 50% omalle vastuulle :)

      Askartelijan pöydän kuuluu lainehtia tarvikkeista :D

      Mahtavaa, että olet löytänyt askarteluporukan itsellesi! Porukalla on kiva askarrella. Kivoja 6v juhlia teille!

      Poista
  2. Teillähän on ollut aivan mahtava askarteluviikonloppu. En ole enää vuosiin ehtinyt tehdä joulukortteja vaikka niitä onkin aivan ihanaa väkertää yksin tai ystävien kanssa yhdessä.

    Voi miten kotoisalta tuo takkatuli näyttää ja onneksi saitte mökin lämpimään. Hyvä pitää siis hiustenkuivaajaa aina mukana :D En tiennytkään, että se auttaa takan sytyttämisessä.

    ByPias Sjökullassa on edellen kokematta. Kävin Sjökullassa usein edellisen omistajan aikana. Hurmaava paikka ja kiva tilat muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppu oli oikein onnistunut :)

      Minä olen askarrellut melkein joka vuosi joulukortteja, mutta kompastuskiveni on ollut postitus :D :D :D Olen tehnyt kortit hyvissä ajoin, mutta sitten ennen joulua on ollut jotain yllättävää ja en ole muistanut enkä ehtinyt postittamaan kortteja.

      Minä en ehtinyt käymään edellisen yrittäjän aikana Sjökullassa lainkaan, mutta nyt olen käynyt sitten senkin edestä siellä. Tykkään myymälän sisustuksesta ja kahvilan fiiliksestä todella paljon.

      Poista
  3. Oih, miten ihana reissu teillä. Mun haaveissa on ystävien kanssa unelmakarttailta, voisiko olla esim keksiäkäisien juttu? Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli varsin onnistunut mökkireissu. Kiva, että mökille tulee käyttöä myös syksyisinkin :)

      Minusta unelmakartta voisi hyvinkin olla keksiäkäisten juttu. Aina valmiina kokeilemaan jotain uutta!

      Hurjan nopeasti nämä viikon menee, enää 1,5 työpäivää. Ihanaa ja samalla kamalaa, kun rästipino se vaan kasvaa.

      Poista
  4. Hienoa yhteisoloa! Näppäriä niksejä hiustenkuivaajan kanssa ja riittävästi tuotteita myös makeannälkään :)
    Ajattelin, että minulta varmaan jäisi just oleelliset osat kotiin askartelua ajatellen, kuten sinullakin sitten taisi käydä. Harvoin sitä osaa niin selkeästi suunnitella etukäteen.
    Monipuolistakin teillä oli, kun syntyi ompeluksia ja keittiötuotteitakin :)
    Vaikuttaa kerrassaan viihdyttävältä ja terapeuttiselta reissulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta on aika usein jäänyt jotain matkasta pois, tällä kertaa unohdin paperikansioni, jossa oli myös kaikki korttipohjani :D Ihan pohjat on se, että kesän askartelutapahtumassa tein 50v kortin joulukuisia synttäreitä varten ja se katosi muiden valmiiden korttien kanssa jonnekkin ihan saman tien. Tietty ehdin ottaa siitä kuvan kaveriporukalle, että olen tehnyt synttärisankarille sopivan kortin jo valmiiksi. Ei auta vissiin muu kuin ryhtyä hommaan uudestaan :D

      Yhdessä askartelu on kyllä mukavaa ja inspiraation määrä kasvaa, kun voi katsoa kaverin tarvikkeita ja mitä hän tekee.

      Poista
  5. Mikä mahtava askartelukerho teillä onkaan! Ja ihanalta viikonlopulta kuulostaa tommoinen reissu. Vaikka mä en kyllä itse ole ollenkaan askartelija-tyyppi, mutta voisin hyvin lähteä tommoiselle reissulle mukaan keittiövastaavan ominaisuudessa. Ja ehkä vähän viinivastaavankin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli onnekasta, että bloggauksen alkuaikoina löysimme toisemme ja aloimme askartelemaan yhdessä. Aika harvakseltaan olemme askarrelleet viime vuosina, mutta ehkä taas tulevaisuudessa enemmän.

      Joka porukassa on tarvetta keittiövastaavalle! Ja viinivastaavalle :) Eikä kumpiakaan voi olla liikaa.

      Poista
  6. Teillä on ollut ihana tapaaminen. Mä ihailin heti ekan kuvan Leenan sukkia. Kauniit! Ja tilanteeseen passelit.

    Tuollainen pehmeä alku onkin hyvä. Ensin vähän kahvittelua herkkujen kanssa, sitten shoppailua ja sitten askartelua. Tuli ihan sellainen olo, että olisi ollut kiva olla mukana. Askartelua haka en ole, mutta kahvia osaan keittää. Ainaskin melkein...

    Ja vielä maittavat ruuatkin. Aamun aloitus puurolla. Tämä ei ollut nyt mikään hirviporukan mökkiviikonloppu, täytyy todeta. Ei sen puoleen, en ole ollut hirviporukan mökkiviikonloppuun osallistumassa koskaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli onnistunut viikonloppua :) Sopivasti kaikkea muutakin askartelun lisäksi. Toisaalta sitten jos askartelu lähtee oikein hyvin käyntiin, niin sitähän ei muuta haluaisikaan tehdä kuin jatkaa askartelua.

      Minä olen jatkuvasti vatsavaivainen, toinen herkkävatsainen ja kolmas muuten vaan syö puuroa aina aamuisin. Ehdottelin pekonia ja munia, mutta hävisin äänestyksen 1-2 :D Luulisin, että metsästysporukat syö jotain suolaista ja rasvaista nopeuttaakseen parantumista edellisen illan kosteasta illallisesta. Sellaisia juttuja olen kuullut, mutta enpä ole ollut minkään metsästysporukan mukana koskaan. Mitenköhän pääsisi?

      Poista
  7. Voi tällainen viikonloppu on ihan täydellinen. Kaikkia herkkuja, mitä luovuuden herättely kaipaa. Itsekin kaipaisin juuri tällaista. Usein jää askartelu 'vaiheeseen'. Se kyllä imaisee toiseen maailmaan, jossa on kiva viipyillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin, askartelu parhaimmillaan imaisee toiseen maailmaan. Silloin on ihanaa jos voi jättää tavarat levälleen ja jatkaa heit seuraavana päivänä. Meidän porukasta harvalla on sellaista tilaa askarteluille, johon voisi jättää tavarat lojumaan.

      Hyvä ruoka ja herkut kyllä lisäävät luovuutta ;)

      Poista