23. kesäkuuta 2020

Mahtava uimakausi!

Edited 26.6.2020: Nurmijärvellä raportoitu järvisyyhyä! Raportoidut tapaukset ovat Sääksin rannalta, mahdollisesti ongelma voi koskea myös Tiiran rantaa, vaikka kyseessä on eri järvi. Kannattaa tarkistaa tilanne ennen uintia esim. https://www.nurmijarvi.fi/ajankohtaista/



Reilu viikko sitten heitimme koko perhe talviturkit maalaismummolassa Kirkkonummella. Pojilla oli niin kova kiire saada vesilelut veteen, että laituri laskettiin paikalleen vasta jälkikäteen. Vielä viikko sitten vesi tuntui vähän viileältä ja illalla uimista varten piti lämmittää saunakin. Kesän ensimmäinen untikerta on aina vaan yhtä ihana!




Viime viikon maanantaina lähdin työkaverilleni Sirpalle uimavahdiksi ja hämmästyin, kuinka lämmintä merivesi olikaan. Sirpa meni seuraavana aamuna uudestaan mereen ja rannalla oli mittaustieto, että vesi oli +20. En muista milloin olisi jo näin aikaisin kesästä merivesi ollut 20-asteista!


Sirpa kahlaa

Viime viikolla yritimme suoretkeillä Sirpan kanssa. Suolle löytäminen osoittautui yllättävän haasteelliseksi ja reissu oli aika hikinen. Kävimme testaamassa Valkjärven Tiiran uimarannan Nurmijärvellä. Ranta oli kiva ja laituri hyvä. Outoa oli se, että järvivesi oli merivettä viileämpää.

Tiiran uimarannalla on pukuhuoneet, vessat, leikkipuisto, runsaasti nurmikkoa ja pieni kioski. Pukuhuoneet näyttivät menevät kiinni ennen klo 19. Varmasti kiva paikka lapsiperheelle vaikka päiväretkikohteeksi.



Torstaina tein vain puolikkaan työpäivän ja virittäydyin juhannustunnelmiin ravintola Stansvikin lounaalla. Mikä voisi olla suomalaisempaa kuin paistetut muikut ja uudet perunat ja jälkkäriksi mansikkakakkua veden äärellä ulkona nautittuna?

Torstaiaamu oli todella sumuinen. Lounaan aikana sumu vihdoin hälventyi ja aurinko alkoi paistamaan. Sitä olimme odottaneet! Kävimme lounaan jälkeen uimassa Stansvikin pienellä rannalla.



Juhannuksena uimme taas maalaismummolassa. Appiukko viettää vielä osittaista koronakaranteenia ja kävimme siksi siellä vain päiväseltään ja vietimme lähes koko päivän ulkona. Aurinko paistoi, pitkä ulkopöytä notkui herkkuja ja käki kukkui. Kävimme uimassa ennen ruokaa, ruokalajien välissä ja ruuan jälkeen pojat uivat ja saunoivat kolme tuntia lisää.

Ukki on tehnyt maalaismummolaan ulkopöydän, jonka ääreen mahtuu 20 henkeä ja hankkinut pöytää varten myös vahakankaan


Meidän juhannukseemme kuuluu kakkuöverit. Ukki oli ostanut runsain mitoin kakku kahdeksalle hengelle. Kun meidän perhe pääsi kakkuihin saakka niitä oli näin paljon jäljellä.

Juhannuspäivänä rentoilimme omalla pihalla, söimme kakkuja ja katsoimme miehen kanssa elokuvan. Sunnuntaina vaari tuli kylään täytekakun kanssa. Mehän olimme siihen mennessä tuhoneennet kaikki mukaanottamamme kakkuosuudet.



Kakkuja ei tarvinnut lähteä kuntosalille tai lenkkipolulle sulattelemaan, pihatyöt riittävät. Kaivoimme 17 vuotta pihallamme kasvaneen jasmiinin ylös ja jaoimme sen osiin. Sitten aloitimme kaivuun porealtaan ympäriltä. Ympäryksen siistimme koristekivillä ja betonilaatoilla. Näihin pihaurakoihin saa kulumaan todella paljon aikaa ja vähän jo jännittää, että valmistuuko hommat tämän kesän aikana.

15v esikoinen kaivaa tuplasti niin nopeaan kuin 5-kymppinen konttorirotta

Näin hyvällä kesäsäällä harmittaa tehdä töitä. Minulla on lomaan vielä melkein kolme viikkoa ja tietenkin mietityttää, että riittääkö upeaa kesäsäätä enää heinäkuulle. 

Ihanaa helleviikkoa!

6 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja niin kivaa kesämeininkiä♥ Nam nam noita kesäherkkuja:) Täälläkin viime viikolla talviturkki viskattiin ja olipa jo vesi lämmintä:) Toivotaan että sitä säätä riittää ihan koko kesäksi! Aurinkoisia kesäpäiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde :)
      Vesi on mahtavan lämmintä. Minä niin toivon, että hyvää säättä riittäisi heinäkuullekin ja että selvittäisiin vähäisellä sinilevällä, jotta lämpimistä uimavesistä pääsisi nauttimaan koko kesän.

      Kiitos samoin - kivoja kesäpäiviä!

      Poista
  2. Talviturkki tuli vasta tänään heitettyä järvessä. Kesäisiä herkkuja on ollut teillä yllin kyllin. Itse tein juhannukseksi raparperipiirakkaa vain.

    VastaaPoista
  3. Mukavia uintikohteita. :-) Onpas teillä siellä rivakka 15-vuotias. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi kesän parhaista on uiminen :)

      15-vuotiaan ojankaivuutaidot ja ripeys olivat varsin positiivinen yllätys.

      Kivaa viikkoa!

      Poista