17. helmikuuta 2019

Iltakävelyllä Vanhankaupunginlahdella dronen kanssa

Mahtavaa, kun viime päivinä on paistanut aurinko! Harmillisesti en ole ehtinyt ulos nauttimaan paisteesta, en edes lauantaina. Onneksi aurinko lataa akkujani ikkunankin lävitse.

Tänään kuitenkin ehdin iltakävelylle Vanhankaupunginlahdelle hetki auringonlaskun jälkeen. Sinänsä huomion arvoinen seikka on se, että aurinko laski tänään 17:14. Kahden viikon päästä 3.3.2019 aurinko laskee 17:51. Tämä tarkoittaa sitä, että jos aurinko näyttäytyy, niin ehdin näkemään sen joka arkipäivä, ellei työpäivä jostain syystä venähdä tosi pitkäksi. Tekisi mieli tuuletella! Kunpa vaan nyt ehtisimme käynnistämään vielä sen paljon puhutun talviurheilukauden. Lauantaina meidän piti mennä laskettelemaan, mutta yllättävät kiireet estivän sen. Suomeen rantautunut lämpöaalto aiheuttaa minussa jo suorastaan stressiä. Ensi viikolla olisi tarkoitus lasketella Sappeella ja maaliskuussa Himoksella. Toivottavasti rinteet olisivat vielä silloin hyvässä kunnossa.

Iltakävelyllä minulla oli mukana drone ja tässä teille vähän lisää Helsinki-kuvia. Vantaanjoki laskee Suomenlahteen Vanhankaupunginlahdella. Ennenkuin Vantaanjoki kohtaa Suomenlahden se haaraantuu kahtia ja väliin jää pieni saari. Saarella sijaitsee tekniikan museo sekä osittain Helsingin ensimmäinen jätevedenpuhdistuslaitos, joka oli toiminnassa vuodesta 1876 1960-luvun loppupuolelle. Paikka on viehättävä.

Vanhankaupunginlahti, sulana näkyvä vesi on peräisin koskesta

Lähempänä koskea

Luulen, että joen penkalla sijaitsevat laitokset ovat osa vedenpuhdistamoa

Aikamoiset vesimassat vyöryvät koskessa

Tässä vertailun vuoksi sama paikka marraskuussa 2016

Sitten kierretään katsomaan toista koskea

Ilmeisesti lumien sulamisvedet ovat aikaansaaneet reippaan virtauksen ja komean kohinan


Mukavaa sunnuntaita!

17 kommenttia:

  1. Tuota 'riippusiltaa' pitkin pyöräilen kesällä töihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä kiva, siitä sitten Arabianrantaa jatkan kohti Kalliota tai toiseen suuntaan Viikin lehmihakojen viertä :)

      Poista
  2. Wow mitä kuvia ja mäkin haluan oman dronen! Toivottavasti kiireet hellittää siellä ja saat vähän kevätauringon loimotusta nähdä. :)

    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Drone on hauska lelu, harmillisen vähän olen ehtinyt sitä käyttämään, mutta toivottavasti valon lisääntyessä pääsen droneilemaan.

      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Drone-kuume sen kun vain nousee täällä. :-) Kivoja kuvia - ihan uusi kuvakulma tuttuun paikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen drone-kaupoille lähtöä - tai senhän pystyy hoitamaan netin kautta kotisohvalta. Minusta olisi niin kiva nähdä reissujesi maisemia yläilmoista käsin. Sanot nyt ukkelille, että blogin lukijat haluavat dronekuvia ;)

      Poista
  4. Upeita kuvia. Vedet virtaavat nyt kohinalla ja tuntuu niin keväiseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minustakin oli viikonloppuna keväinen ilma ja fiilis.

      Poista
  5. Drone kuume täälläkin. Meillä yleensä miehellä on näitä elektroniikka hinkuja mutta tämä drone kuume on vain minussa. Aina kun asia tulee esille, kysytään mitä sillä tekisin. No pöh - ottaisin kuvia tietenkin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies on laitehamsteri, meillä on hyvin kattava edustus kuluneiden vuosien suosikkivimpaimia :) Minä olin ajatellut, että drone voisi olla kiva, mutta en olisi sitä itse ostanut. Mies hankki, hän sai varmaan kicksit laitteen valinnasta ja ostamisesta ja niistä ensimmäisistä lennoista :D :D

      Poista
  6. Upeita kuvia! Dronella saa kyllä hienoja, meillä tosin semmoista ei ole mutta onneksi voi ihailla muilta. Ja lisää valoa! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :)
      Lisääntyvä valo on ihan mahtava juttu.

      Poista
  7. Sinä olet noussut kuvaamisen suhteen jo nextille levelille :D Dronesta tulee aina muuten mieleen meidän Siuntion reissu kun Lanttimatkojen Antti kuva kun me "tytöt" olimme siellä "siellä tylsällä veneretkellä" :D
    Upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin laitteiden suhteen olen seuraavalla levelillä ;) ;) Muutenhan vedän edelleen ihan mututuntumalla.

      Mullekin tulee aina dronesta mieleen Antti ja Siuntionjoki :D

      Poista