12. kesäkuuta 2018

Paluu arkeen ja kuinka nauttia kesästä töissä

Kauan odotettu lomaviikko Turkissa sujahti hetkessä ohitse. Kivaa oli, vaikka oma aika jäi hyvin vähäiseksi, mutta tulihan vietettyä varsinaista perheaikaa kaikki yhdessä. Kotona on niin helppo jokaisen hautautua omiin puuhiin tai oman ruudun ääreen, joten arvonsa silläkin, että tuli tehtyä kaikenlaista yhdessä koko perhe.

 Välimeren pastellisävyjä auringon laskettua

Minulla on edessä 4 viikkoa töitä ennen seuraavaa loman pätkää. Kaksi viikkoa pitää pyörittää keskimmäisen ja kuopuksen päiväleirikuljetuksia työn ohella. Yhden auton taloudessa, jossa käydään toisella paikkakunnalla töissä, kuvio on aina hiukan hermostuttava. Töissä ei tekeminen hellitä juhannukselta, vaan kansainvälisessä firmassa painetaan hommia täysillä koko kesä. Onneksi etätyö tuo joustoa elämään. Minun mahdollista tehdä töitä vaikka pidennetty viikonloppu maalaismummilasta käsin. Harmillisesti vielä ei ole lomakausi näkynyt lainkaan Kehä I liikenteessä. Tietöiden vuoksi ruuhkat ovat edelleen yhtä pahat kuin talvisin.


Minulla on kolme salaista asetta siihen kuinka kesästä voi nauttia myös työviikkoina:
 1. Aamu-uinnit maauimalassa
  Minusta on aivan mieletöntä arjen luksusta uida/vesijuosta lämmitetyssä uima-altaassa. Joka kerta tänä kesänä olen joutunut vesijuoksemaan aurinkolasit päässä, niin kirkkaasti on paistanut. Vesijuoksun jälkeen rentoudun terapia-altaassa kellumalla äksänä.
 2. Salaiset kattoterassikahvit
  Työkaverini Ilona on keksinyt pitää työviikossa muutamat kattokahvit. Toimiston ylimmässä kerroksessa on pieni kattoterassi, jota kukaan ei yleensä ikinä käytä. Olemme aika hissukseen käyneet juomassa siellä iltapäiväkahvit ja syömässä jotain pientä herkkua. Aivan ihana breikki päivään.
 3. Terassilounas
  Meillä on töissä mahdollisuus ostaa yhdestä lounaskuppilasta salaatit ja syödä ne ulkona terassilla. Pyrin hyödyntämään tätä mahdollisuutta vähintään kerran viikossa.
Mitkä ovat sinun vinkkisi kesästä nauttimiseen töissä?


26 kommenttia:

 1. En tee töitä mut pussikalja, yllättäen, kaverin kanssa on suosikkini. Vastuullinen vastuuttomuus, parasta mitä tiedän=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hienoa, että joku ylläpitää kotimaista pussikaljaperinnettä :D :D

   Minä olen siinä iässä, että pussissa pitää olla hyvin kylmennetty valkoviini ja mukana pitää olla ehdottomasti hyvät eväät ;)

   Poista
 2. Nuo salaiset aseesi kuulostavat tosi kivoilta jutuilta. Siinähän tulee katettua aamu, lounasaika ja iltapäiväkin. :-) Sitten pääseekin jo töistä kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo jutut tuovat toimistopäiväänkin kivasti kesän tuntua. Harmi, ettei niitä yleensä voi kaikkia yhdistää samaan työpäivään, jää muuten työtunnit liian vähäisiksi ;)

   Poista
 3. Ihanaa pientä arjen luksusta. Itse pyrin astelemaan töihin aina hymyssä suin vaikka tietäisi päivästä tulevan kuinka hetkisen. Kun naama hymyssä, lähtee viesti aivoillekin että on mukava päivä tulossa. Kivaa päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä strategia! Aloin miettimään, että kyllä minäkin yleensä menen positiivisella mielellä ja hymyillen töihin. Tosin aika usein pitää haukotella pahasti hymyn välissä. Onhan sitten niitä päiviäkin, jolloin ei vaan pysy hymyilemään.
   Mukavaa päivää!

   Poista
 4. Aamu-uinti on ehdoton!
  Harmillisen vähän olen tässä kesäkuussa ylipäätään päässyt uimaan, täytyy ryhdistäytyä siinä asiassa ehdottomasti.

  Työpäivän päälle on kesäkaudella helpompaa ottaa jotain tavallisesta poikkeavaa tekemistä: meillä tämä on tarkoittanut normaalista poikkeavaa ulkoilua tai kyläilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamu-uinti on hyvä. Tosin iltapäivällä minä olen tavallistakin väsyneempi, mutta päivä alkaa hyvin :) Eilen otin iltauinnin Altaalla ja se oli huikea kokemus.

   Olen huomannut sen, että jos töiden jälkeen aikoo tehdä jotain, niin parasta olisi että menee suoraan töistä. Jos menen kotiin, niin jämähdän sinne enkä jaksa tai viitsi enää lähteä mihinkään.
   Mukavaa perjantaita!

   Poista
 5. Hyvät salaiset aseet sulla :)
  Minä nautin siitä, jos hurautan töihin fillarilla. Minulla on työmatkaa 7 km, mikä on juuri passeli pyörämatka. Tykkään polkea niin, että tulee kunnon hiki ja endorfiinit päälle.
  Lounaseväät käyn toisinaan syömässä viereisessä puistossa. Se antaa päivään kivan breikin. Jos olisin ihan rebel, nauttisin mielelläni joskus perjantai-iltapäivänä töissä lasillisen viiniä, mutta ihan niin hulttio en uskalla olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmatkapyöräily on hieno juttu! Todellista hyötyliikuntaa ja raitista ilmaa samalla. Meillä töissä tosi moni pyöräilee töihin. Minulla on 23km matkaa johon tulisi vielä pyörällä muutama kilsa lisää, joten meikäläisen kunnolla se on mahdottomuus.

   Hih, mikä rebel-suunnitelma. En kyllä uskalla kannustaa, koska kyseessä kuitenkin kai rike, josta voi olla kaikenlaisia ikäviä seuraamuksia.

   Poista
 6. Oi miten kivat salaiset aseet! Mä olen keskustassa töissä, niin kauniina päivänä koitetaan mennä terassille syömään, tulee ihan eri fiilis vaikka sen tekee vain kerran viikossa. Hetken pako. Myös se että menee jonkun kaverin kanssa lounaalle, työkaverit on ihania, mutta vaihtelu piristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustassa olisi hyvin houkuttelevaa olla töissä, kun lounasmahdollisuuksien määrä on niin iso. Ja kaikki ihanat kahvilat vielä päälle. Säästyy kyllä rahaa, kun on töissä periferiassa :D :D Eikä tuohon vyötäröllekään saisi tulla enää yhtään ylimääräistä.

   Se on kiva tapa tavata välillä ystäviä lounaan merkeissä. Arki-illat perheellisellä täyttyvät niin helposti ihan perusjutuista.

   Poista
 7. Käyn mahdollisuuksien mukaan lähistön Kaupungin henkilöstöravintoloissa syömässä, ainakin hyvällä säällä, niin tulee lähdettyä hiukan jaloittelemaan ja ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin ulkoilu työpäivän lomassa tekee kyllä hyvää! Minä joskus käyn pienellä happihyppelyllä iltapäivällä kahvitauon aikaan, kun maha ei kestä kahvia. Se tuo sentään pienen lisäpirteyden iltapäivään.

   Poista
 8. Ihan mahtavat apukeinot ja ehdottomasti lounas ulkona, jos vaan suinkin voi, niin saa vähän aurinko/ulkoilmaenergiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkolounaat ovat ihania. Samoin tietysti ulkokahvit ja ulkodrinksuista puhumattakaan ;)
   Kivaa perjantaita!

   Poista
 9. Kivat salaiset aseet sulla, tuota ulkona syömistä pitäisi kyllä itsekin harrastaa, töissä kun vieressä olisi ihan mahtavistakin mahtavimmat puitteet siihen, vaan tosi harvoin tulee irroteltua noin... mulla on lomaan reilu kolme viikkoa, onneksi ensi viikko on vajaa ja sitten onkin enää kaksi taaplattavana ja reissu odottaa sit jo ihan kulman takana😊. Kivaa kesää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona syömistä kannattaa ehdottomasti harrastaa, näillä säillähän se on aivan mahtavaa :)

   Tsemppiä loman odotukseen! Toivottavasti nämä mahtavat säät jatkuvat vielä heinäkuussa!

   Poista
 10. Kiva lukea salaisistä aseista arkeen, näin loman jälkeen, kun seuraava loma on vuoden kuluttua.
  Ehkä mä vois ilahduttaa itseäni nimenomaan terassilounailla itseni ja lehden kanssa.
  On myös kiva, kun on omat väljät aikataulut ja saan päättää, mitä teen ja mihin aikaan, vai enkö tee ollenkaan :D

  Toi on totta mitä sanoit. arkena tosiaan voi elää varsinaisti kohtaamatta toisiaan kunnolla perheenä. LOmareissu saattaa auttaa tuohon. Olen alkanut haaveilla lomasta lastenkin kanssa. ENsi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hetki, kun seuraava loma on vasta vuoden päästä kuulostaa hyvin karulta :( Toki sinulla on ihan erilailla joustava työ, mutta silti. Jos minä muuten voisin päättää, että voin jättää työn tekemättä, niin se olisi varmaan se yleisin valintani ;)

   Arjessa käy helposti niin, että yhteinen aika jää vähäiseksi. Jokainen juoksee omissa menoissaan ja hätäisesti syödään yhdessä. Himoitsisin lomalla omaakin aikaa, mutta onhan se kiva, kun vielä äidin seura kelpaa :) Sitä ei ilmeisesti jatkune kovin pitkään.

   Poista
 11. Töissä käydessä olen monesti ollut töissä sellaisessa paikassa, jossa on ollut mahdollisuus nauttia lounaansa tai kahvitaukonsa terassilla ja/tai parvekkeella. Kivaa etenkin silloin, kun kauniita kesäpäiviä on harvassa ja loman alkuun tai lomasta on aikaa. Tänä kesänä ei olekaan muuta kuin aikaa nauttia kesästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Breikki ulkona tuo kivasti kesäfiilistä työpäivään :) Nyt on kyllä ollut aivan upeat kelit nautiskella kesästä ja mökkeillä. Nautiskele niistä!

   Poista
 12. Kuulostaa hyviltä salaisilta aseilta!😊
  Aamu-uinnilla onkin ihana aloittaa päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aamu-uinti on kyllä ihanaa. Minähän olen toivottoman aamu-uninen ja uintipäivinä on lähtö kotoa ennen seitsemään ja kyllä kiroan, että miksi olen luvannut mennä uimaan, mutta väsymys haihtuu heti altaassa.

   Poista
 13. Hei,oletteko koskaan ajatelleet sähköpyörän hankintaa? Juttelin hetkisitten sähköpyöräilijän kanssa joka sanoi että sähköpyörän selkään hyppää helposti, hänenkin työmatka yli 20km, ja sähköpyörällä pikku juttu. Hänelle sähköpyörä oli auton korvike arkiliikkumisessa, pyörä lisäsi liikuntaa ja ulkoilua. Kiitos blogista, löysin aikoinaan lomanatkaa suunnitellessa, ja jäin "koukkuun" vaikka elämäntilanne täysin erilainen, ihailen aktiivisuuttasi keksiä, nauttia ja toteuttaa noita arjen luxushetkiä. Hyvää kesää teille! T Mummi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vakavasti harkinnut vielä sähköpyörää, mutta onhan se joskus ollut keskuteluissa. Harmittaa, etten aikoinaan tajunnut hakea sähköpyöräkokeiluun. HSL lainasi 2 viikoksi sähköpyöriä toimistomme työntekijöille ja muutama kokeili. Minä en tuolloin herännyt kokeilemaan asiaa. Jokunen innostui vakavissaan ja yksi nainen tulee yli 30km päästä pari kertaa viikossa töihin. Pitäisi kyllä päästä kokeilemaan ensin. En nimittäin ole ajanut pyörällä pariin vuoteen lainkaan ja sitäkin ennen vain muutaman kilometrin koko kesänä. Siinä voi käydä niin, että tottumattoman ahteri ei kestäisi tuota 25km matkaa edes yhteen suuntaan :) Nyt kyllä pidän silmäni auki noiden sähköpyörien kanssa ja toivon, että pääsisin joskus kokeilemaan. Sitten enää ongelmana olisi osata ajaa pyörällä töihin :D :D

   Lisäliikunta ja ulkoilu tekisi minulle kyllä hyvää! Pyöräily on myös polvivammalleni sopivaa liikuntaa.

   Kiitos mukavasta palautteesta ja hyvää kesää!

   Poista