28. kesäkuuta 2018

Juhannusherkut ja täysi-ikäisyys

Meidän juhannus sujui leppoisissa merkeissä. Aattona olimme kotona. Sää oli niin sateinen ja tuulinen, että päätimme jäädä kotiin Netflixin ja oman sängyn piiriin. Toki juhannusta piti sentään juhlia paremmalla ruualla ja viinillä. Meillehän jokainen kalenterin juhlapyhä on tietysti syy hyvään ruokaan ;)

Aattona söimme lopultakin viimeiset kanttarellit pakastimesta ja kunnon sisäfileepihvit. Kylläpäs maistui kanttarellikastike hyvältä! Toivottavasti pääsen tuoreiden kanttarellien makuun pian. Jälkiruuaksi söimme kotimaisia mansikoita ja jäätelöä. Mikään ei voita kotimaisia mansikoita. Ne ovat ihan paras kesäherkku.

Uusia perunoita, sisäfileepihvi ja kanttarellikastiketta. 
Pihvien paistamisesta vastaa meillä aina Hra Kepponen


Juhannuspäivänä rentoiltiin. Kävin keskimmäisen kanssa pelaamassa Pokemon Gota ja saimme heti ensimmäisenä päivänä uudet legendaariset pokemonit. Keskimmäisellä olisi taas peli-innostus korkealla uusien ominaisuuksien vuoksi. Päivän varsinainen aktiviteetti oli tavaroiden pakkaus maalaismummolareissua varten,

Sunnuntain vietimme maalaismummolassa järven rannalla. Ystäväni Laura tuli perheensä kanssa sunnuntaina maalaismummolaan. Sää oli ihan kiva. Paistelimme ulkona vohveleita, lämmitimme saunan ja suurin osa meistä kävi uimassakin ja vielä lopuksi grillailimme makkaraa. Mukavaa ja rentoa yhdessäoloa. Ja tietenkin pelasimme Torakkapokeriakin.

Vielä löytyi muutama lupiini koristamaan vohvelipöytää

Täysi-ikäiseksi juhannuksena tuli avioliittomme. Yhteisiä vuosi on takana noin 23. En meinaa pysyä perässä siinä, että olen melkein puolivuosisataa vanha enkä siinäkään, että olen ollut melkein neljännesvuosisadan saman miehen kanssa. Meidän on ollut helppo olla yhdessä. Helppo keskustella, helppo kannustaa. Yhteiseloa on varmasti molempien joustavan luonteen lisäksi helpottanut paljon se, että meillä ei ole ollut elämän perustuksia järisyttäviä vaikeuksia. Toki kohtalo on tarjoillut meillekin sitruunoita, mutta olemme olleet riittävän terveitä koko perhe ja riittävällä toimeentulolla. Hienoa olisi nähdä parisuhteen koko kaari yhteiseen vanhuuteen saakka.


18 kommenttia:

 1. ihanan leppoisa juhannus teillä on ollut!

  Ja onnea täysi-ikäiselle liitolle, paljonpaljon hyviä yhteisiä vuosia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meidän mielestähän juhannussää oli ihan kiva, kun löhöttiin koko aatto sohvalla ja muina päivinä keli olikin jo ihan kohtuullinen sää :D :D

   Poista
 2. Onnea teille täysi-ikäisen suhteen johdosta! Se on kyllä ihan käsittämätöntä, miten nppeasti aika kiitää nykyään, mekin ollaan oltu yhdessä jo ½ mun elämästä, apua, miten voikaan olla...

  Teidän juhannus kuullostaa oikein mukavalta ja rentouttavalta. Hyvän ruoan nauttimiseen löytyy aina hyvä syy, vaikka sitten se, ettei ole mitään erityistä tapahtunut :). Ja kotimaiset mansikat on niin ihania, pitääkin käydä ostamassa niitä oikein iso satsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tullaan perässä tuossa puolet elämästä yhdessä. Vuoden päästä on taitekohta :) Aika tosiaan menee nopeasti - yhä useammin tuntuu, että aivan liian nopeasti.

   Olet niin oikeastta: sekin, että ei ole tapahtunut mitään, on hyvä syy syödä hyvin :D

   Poista
 3. Onnea täysi-ikäisyydestä! Pitkä ja ihana parisuhde teillä - ihanasti sanottu kaikki tuo, mitä kirjoitit <3

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa juhannuksenne todella kivalta. Meillä huomenna 27. hääpäivä jonka todennäköisesti vietämme ruuhkaisella mökkitiellä :) Tosi romanttista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus oli varsin leppoisa eikä kauheasti huomattu edes aaton huonoa säätä sohvan uumenista käsin :D

   Hyvää hääpäivää teille! Voitte viettää ruuhkassa laatuaikaa yhdessä ;) Me miehen kanssa vitsailemme Kehä I ruuhkissa, että saadaan sentään olla samassa tilassa :)

   Poista
 5. Onnea täysi-ikäisyydestä! Meillä tuli seurustelua täyteen alkuvuodesta 18 vuotta, elokuussa ollaan oltu naimisissa 16 vuotta. Olette meitä muutaman vuoden edellä.

  Mansikat ovat niin hyviä, mekin syötiin niitä juhannuksena. Ja tänään myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pitkä suhde on teilläkin, toivon hyviä vuosia lisää.

   Poista
 6. onnea niin paljon teille ja hieno lukema jo. <3 Oma haaveenikin on esikuvani mummi ja vaari, elää koko se elämänkaari ja nähdä molempien vanhenevan kohtuullisen terveenä.

  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) Minulla aivan samanlainen haave.
   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 7. Onnea teille! Onnekkaita olette.

  Me ollaan oltu yhdessä 16 vuotta, mutta naimisissa vasta 10. Kävästiin vihillä siinä vaiheessa, kun otettiin iso laina taloa ostaessamme. Lapsiakin oli silloin jo kaksi kappaletta.

  Pitkää suhdetta arvostaa kyllä vuosi vuodelta enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olemme onnekkaita, meillä on ollut paljon hyviä yhteisiä vuosia.

   16 vuottakin on pitkä aika. Toivon teille paljon lisää yhteisiä vuosia!

   Poista
 8. Voi ihana! Niin paljon onnea teille <3
  Ihanat juhannuskuvat.

  VastaaPoista