20. maaliskuuta 2018

Ruuhkaviikon parhaat hetket

Viime viikko meni ihan hujauksessa. Minulla oli kiirettä töissä. Lisäksi kävin töiden ohella lääkärissä, fysioterapeutilla, toimittamassa ruokakassin vaarille, tein keskimmäisen kanssa pieleen menneen ryhmätyön ilmiöoppimisesta ja autoin saksan läksyissä. Kyllä kuulkaas otti koville nuo nelosluokkalaisen kouluhommat. Ilmiöoppimisen aiheena oli vuosi 2030 ja jokainen ryhmä oli saanut valita aihepiirin itse ja sen kautta sitten arvioitiin asian tilaa on vuonna 2030. Pojat olivat valinneet sotateknologian. Ei ihan kuulu osaamisalueeseeni 😂😂😂 eikä valitettavasti kuulu saksakaan.

Arkiviikkooni osui tosi kiva juttu. Nokia sponsoroi Greenlight for Girls tapahtumaa. Tyttöjen teknologiapäivän tarkoituksena on innostaa 5-9. luokkalaisia tyttöjä tieteen, matematiikan ja teknologian pariin. Aivan mahtavaa, että on tällaisiä organisaatiota ja yrityksiä tukemassa tyttöjä. Osallistuin päivään vapaaehtoisena ja sain luotsattavakseni 14 tytön ryhmän. Kävimme yhdessä tyttöjen kanssa tutustumassa erilaisiin työpajoihin. Päivän aikana opimme tekemään tasavirtapiirejä, opimme valosta ja opettelimme lennättämään droneja ja mietimme niille käyttötarkoituksia. Tytöt olivat mukavia, fiksuja ja ysit jo varsin määrätietoisia. Ihanaa nuorten naisten energiaa! Toivon, että omalta osaltani pystyin kannustamaan tyttöjä tekniselle alalle.


Tässä aloitellaan virtapiiritehtäviä. Virtapiirit oli minun ryhmäni suosikki.

Ensimmäisen harjoituksen tuloksena syntyi tuuletin.
Rakennussarja on minusta aivan mahtava!

Minusta tämä setti sopii hyvin alakoululaiselle. Ihan mahtava pakkaus! Aion ostaa meille kotiin.

Tilastomatematiikassa joutui laskemaan paljon, mutta aihe oli mielenkiintoinen eli MMsin värien todennäköisyydet. Minä olisin syönyt heti laskentamateriaalin

 200 tyttöä 👍👍👍

Naisenergiaa oli myös lauantaina. Menin ystäväni Tiinan kanssa leffaan. Kävimme koestamassa ja hyväksi havaitsemassa kauppakeskus Sellon VIP-leffakatsomon. Penkit olivat oikein hyvät ja erityisesti kiitosta siitä, että äänenvoimakkuus oli keski-ikäiseen makuun. Katsoimme Tuntemattoman sotilaan. Elokuvan toteutus oli minusta loistava. Aihe saa katsojan hiljaiseksi ja nöyrän kiitolliseksi uhrauksesta, jonka sodan aikana suomalaiset tekivät vapautemme eteen.

Leffan jälkeen kävimme ulkoilemassa ja sulattelemassa leffakarkkeja Villa Elfvikin lintutornilla. Oli ihanan aurinkoinen sää. Sitten vielä lopuksi sushia.

Upea talvipäivä!Sunnuntai-iltana ajelin entiselle työkaverilleni "sauna"iltaan. Sauna siksi hipsuissa, että minä ja toinen naiskolleegani jäimmekin emännän kanssa rupattelemaan emmekä suoriutuneet saunaan saakka lainkaan. Meille piti seuraa pariskunnan Nöffi eli Newfoundlandin koira. Se oli niin lempeä ja rauhallinen tapaus. Tosin siinä vaiheessa, kun siirryimme pizzan syöntiin, isäntä kaivoi esille pyyhkeen. Nöffin kuolaneritys pizzan hajuissa oli merkittävä ja se katse oli niin vetoava.

Nöffi yrittää siirtää katseen voimalla pizzaa suuhun päin

Kivaa viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Monenlaista kivaa on viikkoosi mahtunut. Voi leffaan olisi kuva keretä, onkin aikaa kun viimeksi kävin. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva, mutta kiireinen viikko. Minäkin käyn todella harvoin leffassa, aika on rajallista ja Netflix ja iTunes on syönyt varmaan vähän leffassa käyntiä. Kun on paljon katsottavaa kotisohvalla, niin ei jaksakaan ponnistaa muualle.

   Poista
 2. Olipa sinulla mukava ja tapahtumarikas viikko :) Iloa loppuviikkoon <3

  VastaaPoista
 3. vauhdikas viikko!
  Ihanaa kun valo lisääntyy, silloin jaksaa paljon enemmän.

  Tuo tyttöjen teknologiatapahtuma vaikuttaa kiinnostavalta, olisikohan sellaista myös keski-ikäisille humanistinaisille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo tekee kyllä hyvää, Helsingissä on ollut mukavan aurinkoisia päiviä.

   Ei taida olla keski-ikäisille humanistinaisille suunnattuja teknologiapäiviä, mutta voin järjestää sulle oman. Jos saan ostettua snap circuit, niin opin virtapiireistä ja meillä on legon robottipaketti ja osta Ruby ohjelmointikirja, niin opetan sulle :) Voidaan juoda samalla viiniä.

   Poista
 4. Mahtavaa tuo tyttöjen teknologiatyöpaja. Meiltä löytyy kotoa joku vastaavanlainen rakennussarja, se oli yhdessä vaiheessa pojilla kovassa käytössä.

  Välillä tosiaan vanhemmat joutuvat osallistumaan lasten kouluhommiin. Kuopuksen pitäisi leipoa huomiselle kotitaloustunnille jotain nyyttäreihin ja tässä juuri mietitään, mitähän se voisi olla. Turhautunein olen ollut ruotsin sanojen ja kieliopin kyselemisen kanssa, se kun jostain syystä tuntuu olevan erityisen hankalaa kuopukselle.

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tyttöjen teknologiapäivä oli aivan huippu :)

   Minä yritän saada ostettua jostain tuon Snap Circuitin meille kotiin. Teini tuskin siitä kiinnostuu yhtään, mutta pienemmät voisivat hyvinkin innostua.

   Meillä pojat ovat hoitaneet aika omatoimisesti koulun, mutta nyt on 4. luokkalaisen A2 saksa sellainen jossa tarvitaan vanhempaa melkein joka kerta läksyihin. Pienempiä poikia pitää kuulustella kokeisiin, mutta teiniä ei enää saa kuulustella :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten paljon kivaa viikkoon mahtuukaan:) Onpas hauskoja tuollaiset päivät ja tuo snap circuit vaikuttaa kivalta:) Mukavaa päivää❤

   VastaaPoista

   Poista
  2. Oli kiva viikkoa ja tuo tyttöjen teknologiapäivä oli ihan uusi ja kiva kokemus minullekin.

   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Mahtava viikko ja kaikkea happeningiä laidasta laitaan. Omg mitkä sushit, heti massussa oikein iloisesti kurahti. Tuntematon oli loistava ja Eero Aho Rokkana oli omaan makuun paras suomalainen näyttelijäsuoritus ikinä. Nöffi on suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikko oli kyllä kiva, mutta olihan se aika kiireinen. Sama meininkin on vaivannut tätäkin viikkoa ja tänään oli pakko ottaa töiden jälkeen pienet päikkärit :)

   Minustakin Eero Aho oli erinomainen Tuntemattomassa. Etukäteen mietin, että miten Hirviniemi mahtaa sopia synkkään aiheeseen, mutta ihan hyvin minusta.

   Poista
 7. Sinulla on ollut mielenkiintoinen viikko selkeästi. Me kävimme Laajalahden lintutornilla sunnuntaina ja keli oli silloinkin mitä mainioin.

  Tuntematon on vielä katsomatta. Jotenkin nämä viime viikon Aku Louhimies kohut ovat vain laskeneet intoani mennä katsomaan leffaa. Täytyy antaa pölyn vähän laskeutua.

  Ihana Nöffi ja tutun näköinen sushipöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva viikko. Tuo Laajalahden lintutornin alue on kiva ulkoiluun. Olen muutaman kerran käynyt töistä siellä vähän tuulettamassa aivojani, kun on tuntunut, että mistään ei tule mitään.

   Aku Louhimies kohut ovat olleet todella yllättäviä. En olisi uskonut, että Suomessa joku pystyy käyttämään tuollaisia metodeja yli vuosikymmenen ilman että kukaan ei puutu siihen.

   Poista