6. maaliskuuta 2018

Kuinka tavallisesta lauantaista tulikin superpäivä

Heräsin lauantaina poikkeuksellisen aikaisin. Vastailin työkaverin Ilonan viestiin koskien ihan muuta asiaa ja sitten hän viestittikin minulle, että kiinnostaisiko minua lähteä teatteriin muutaman tunnin päästä. Ystäväni on yhdistysaktiivi ja heillä oli yhdistyksen virkistyspäivä. Valitettavasti jopa kaksi oli sairastunut ja siksi minulle oli tarjolla ilmainen lippu Helsingin kaupungin teatterin musikaaliin Myrskyluodon Maija.

Blogissa paljastuu bloggarista kaikenlaisia pieniä outoksia. Nyt minusta: olen katsonut mustavalkoisen, hidastempoisen Myrskyluodon Maijan televisiosarjan aikuisena kahdesti ja tykännyt todella paljon. Ajattelinkin, että en taida haluta nähdä teatterisovitusta, kun se ei kuitenkaan voi olla sarjan veroinen -ainakaan en halunnut maksaa siitä 78€. Ilmaisen lipun kannustamana singahdin kohti teatteria.

Tykkäsin musikaalista todella paljon. Ei se ehkä ole ihan parhaimpia, mitä olen HKTssä nähnyt, mutta hieno teos joka tapauksesa. Etenkin toinen puoliaika oli todella koskettava. Varmaan puolet salista pyyhki silmäkulmiaan. Pääosan esittäjä Laura Alajääski oli minusta hyvä.


Kuvat esityksestä: hkt.fi

Koska joudun ponnistamaan kaupungille, aloin houkuttelemaan Hra Kepposta sinne myö. Teatterin jälkeen treffasinkin Hra Kepposen ja esikoisen. Pienellä jonottelulla pääsimme syömään Kalliossa sijaitsevaan thaimaalaiseen ravintolaan Lemon Grassiin. Edellisestä kerrasta on useita vuosia. Paikka on pysynyt suosiossa, lähiseudun asiakkaat hakivat sieltä noutoruokaa tasaisena virtana. Pöytiähän ravintolassa on vähän ja heillä ei anniskeluoikeuksiakaan. En ollut syönyt ikuisuuteen thaimaalaistakaan ruokaa ravintolassa, joten kylläpäs maistui hyvältä! Jos ulkoisilla puitteilla ei ole hirveästi väliä, niin Lemon Grass on maukas ja kohtuuhintainen paikka.Teinille on kasvanut puhelin käteen kiinni

Illalla kävin vielä vähän pokemonittamassa ja iltapalaksi söin esikoisen tekemää omenapiirakkaa Netflixiä katsellessa. Launtaita jolle ei ollut mitään suunnitelmaa sukeuituikin superpäivä :)


12 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Onpa mukavaa, että päivästä, jolle ei ole mitään suunnitelmia, tulee tapahtumarikas päivä. Minä olen nyt ollut vähän alavireinen viime ajat ja kaipaisin nyt jotain spesiaalia elämääni.

  Ravintolaankaan ei olla nyt vielä uskaltauduttu syömään esikoisen keliakia-diagnoosin jälkeen.Josko vaikka tulevana lauantaina saisimme käytyä edes ravintolassa, sekin olisi jo kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaiaamuna mietin, että pitäisiköhän uhrata päivä kodin järjestelylle ja tulikin sitten paljon mukavampaa ohjemaa :)

   Alavireisyyteen auttaa usein Hetki. Jotain kivaa itselle, vaikka leffa, kahvilakäynti tai ravintolareissu. Toivottavasti löytyy joku kiva paikka, jossa on keliaakikollekin vaihtoehtoja.

   Poista
 2. Ihan liian harvoin tulee käytyä ulkona syömässä ja vielä harvemmin teatterissa. Kunpa omalle kohdallenikin sattuisi tuollainen päivä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toivon sinulle teatteri- ja ravintolapäivää! Sellainen kyllä katkaisee arjen. Tai vaikka leffa- ja pizzapäivä :) Laitan maailmankaikkeudelta tilaukseen. Jos se ei toimita, niin kokeillaankos sun miestä ;)

   Poista
 3. Tulipahan kiva päivä. Lemon Grass on niin hyvä ja enpä ole käynyt aikoihin. Myrskyluodon Maija on lapsuuden rakastettu sarja, niin rakas, että vaarini hautajaisissa soi Myrskyluodon Maijan musiikki. Oikeastaan tuon jälkeen en mielellään enää ole kuunnellut musiikkia, tulee niin haikea olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemon Grassin ruoka maistui todella hyvältä. Täytyy käydä sillä vähän useammin kuin pari-kolme kertaa vuosikymmeneen :D

   Minä olin sen verran pieni kun Myrskyluodon Maija tuli ensimmäistä kertaa televisiosta, etten ollut kiinnostunut katsomaan sitä. Eikä varmaan olisi annettukkaan, mutta muistan kuinka vanhempani katsoivat sitä. Tunnusmelodia on kaunis, harmi että se saa tuo sinulle haikeita muistoja.

   Poista
 4. Voi miten huippupäivä tulikin! Varmasti oli upea näytös tuo Myrskyluodon Maija. Kiva kun pääsitte herkuttelemaan ja tuo iltapalan omppupiirakka näyttää myös niin hyvältä! Ihanaa naistenpäivää😊❤🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin yllätys, että päivästä jolle ei ollut mitään suunnitelmaa, tulikin tuollainen :)

   Mukavaa loppuviikkoa ja naistenpäivän iltaa!

   Poista
 5. Toi on niin parasta. Päivä, joka muuttuu tosi hyväksi. Normaalimpaa on että päivä muuttuu mälsäksi. Hymiö.

  Te olette niin ihana pari ja perhe kun AINA teette kaikkea, jos ei muuta, niin käytte syömässä. Mä melkein kadehdin. TAi siis kadehdinkin, mutta vailla pahansuopuutta. (mulla ei ole varaa käydä ulkona perheen kanssa)

  VastaaPoista
 6. Tuo "möllötän laiskana kotona"-lauantaista tulikin tosi kiva päivä.

  Me eletään syödäksemme :D :D Lääkärini tosin on sitä mieltä, että meikäläisen surkea fysiikka ei kestätä sitä ja minun pitäisi siirtyä ikuisille dietille. Suomessa ulkona syöminen on järkyttävän kallista. Noi etniset ravintolat ovat halvemmasta päästä. Minä arvostan sun säästökampanjaa. Yritän itsekin vahtia arjen ruokamenoja ja muitakin menoja. Minä en ole kiinnostunut shoppailusta, joten siinä säästää hyvin. Toisaalta kaikki säästyneet rahat menee matkailuun, kulttuuriin ja ravintoloihin.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kivan ja maukkaan kuuloista. Extemporejutut on usein niitä parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Extemporejutut ovat usein tosiaan niitä parhaita. Ei ehdi kasaantua mitään odotuksia asian suhteen :) ja kaikki on yllätystä :)

   Poista