21. tammikuuta 2018

Malediivit

Malediivit on ollut yksi suurista matkahaaveista ja olin hihkua riemusta, kun sain houkuteltua ystäväni Jonnan lähtemään sinne kanssani. Minulle Malediivit ovat aina edustaneet paratiisirantoja, mutta ennen kaikkea hyviä snorklausmahdollisuuksia. Hyvä riutta olikin hinnan ohella ainoa määräävä tekijä majoitusta valitessani.

Selvästi edullisemman hintatason takia mietimme pitkään majoittautumista saarella, jossa on paikallisasutusta. Pitkällisen pohdinnan jälken päädyimme kuitenkin majoittumaan resort-saarelle, joka on siis hotellin käytössä kokonaan oleva saari. Saarta ympäröi riutta "house reef" koko matkalta ja snorklattavaa kertyisi melkein 4km edestä. Riutta vastasi odotuksiamme ja se oli mahtava. Iso osa päivästä kuluikin snorklaten.

Tervetuloa saarelle

Saarella oli mittaa 900m. Matkailijat majoittuivat bungaloweihin tai rivitaloihin. Rantabungaloweista oli ihana merinäköala ja omat rantatuolit. Oli aivan taivaallista aamulla avata verhot ja terassiovet ja tuntea lämmin tuuli ja kuunnella aaltojen kohinaa. Tuli kuvattua niin aktiivisesti kaloja ja rantaa, että bungalow jäi ikuistamatta.

Naapurimökin kohdalla oli varsinainen kukkaloisto

Meidän bungalowin kohdalla ei ollut kukkia, mutta meidän puussa asui lepakko.
Tämä on flying fox lepakoita ja siipien väli oli ainakin puoli metriä. Kasvissyöjä!

Monella lomailijalla päivät kuluivat leppoisasti rantatuolissa puunvarjossa lueskellen ja välillä snorklaillen. Tarjolla oli myös kajakkeja ja surffilautoja. Jonna kävi ilmaisessa laitesukellusintrossa ja innostui sen jälkeen ottamaan vielä sukelluskerran. Hotelli järjesti myös erilaisia retkiä snorklaamaan ja kalastamaan sekä tutustumaan elämään lähimmällä asutulla saarella. Me vietimme huomattavan osan ajasta tosiaan vedessä, joka oli ihanan lämmintä, n. 26 astetta.

Ehdotin Jonnalle, että jos melomme, niin minä meloisin kuten tuo takapenkin rouva ;)

Nuo värit ovat niin ihanat!

Lämpötila oli 30 astetta, yhtenä päivänä oli pilvistä ja vähän satoikin

Omien rantatuolien lisäksi vietimme aikaa saaren kärjessä olevan baarin terassilla sekä jonkin verran uima-altaalla. Uima-allas oli auringonlaskun suuntaan ja siellä olikin kiva odotella auringolaskua altaasta ja pinacoladasta nauttien. Drinkit kannettiin altaaseen saakka :)

Tältä hiekkasärkältä oli kiva lähteä snorkailemaan ja takana mukava baari

Selfiematskua ;)

Rakastan tuota turkoosia väriä

Inifinity poolilla oli päivittäin tällainen uimavahti

Auringonlaskua odotellessa saattoi huvittaa itseään etsimällä, että millä kohtaa saarta jättimäinen kalaparvi oli. Kalaparven luona oli myös saalistusnäytös. Pienet riuttahait olivat harjoittelemassa saalistusta ja rannalta saattoi katsoa kuinka kalaparvimassaan tuli hain edetessä iso kolo. Saalistamassa oli myös agressiivisempia kaloja ja silloin tuli pienten kalojen väistöhyppynäytös.

Pikkuhait yrittävät saada saalista, tuo harmaa alue on siis kalaparvea
Takana näkyy veden päälle rakennettuja bungaloweja "over water villa".

Auringonlaskut olivat odottamisen arvoisia, vaikka melkein joka iltana taivaanrantaan olikin kerääntynyt sumua tai pilviä. Väriloisto oli kuitenkin yleensä aivan ihana!


Infinity pool

Auringonlaskukuva veneretkeltä

Jotenkin tuntui kuin aika olisi pysähtynyt lomalla. Olo oli erittäin rentoutunut. Arki oli valovuosien päässä Malediiveilta. Yhteydenpito kotiin kyllä hoitui näppärästi hyvän wi-fin ansiosta. 

Suosittelen hotellia hyvällä house reefillä kaikille snorklausinnokkaille, jotka haluavat nauttia samalla upeista maisemista. Varmasti loma Malediiveilla on nautinnollinen myös niille, jotka vain pysyttelevät rannalla tai veden päällä. Varmasti Malediivit ovat myös ikimuistoinen kohde häämatkalaisille tai merkkipäivää viettäville. Ihan pelkkään rantaelämään varmaan itse ehkä valitsisin jonkun suoran lennon päässä olevan ja edullisemman kohteen.

Ihan hurjaa kirjoittaa, että minulla alkaa olla kaikki suuret matkaunelmat täyttyneet. Useamman päivän safarille haluaisin vielä päästä. Tiedän, että matkailun suhteen olen ollut onnekkaassa asemassa. 

Tokihan minulla niitä pienempiä matkaunelmia riittää vaikka kuinka ja uusiakin pulpahtelee ;) niin ja kommunismikierros on vielä kesken ;)

PS. Kalakuvista onnistuin tuhoamaan parhaat, katsotaan että mitä Hra Kepponen saa pelastettua. Jäihän niitä kuitenkin ehkä pari sataa jäljelle.

PPS. Pokemoneista
Corsola-pokemon esiintyy vain korallialueilla ja sitä oli runsaasti saatavilla saarella. Suomesta tai edes Euroopasta ei kyseistä pokemonia saa. Muita saaren pokemoneja saa muualtakin. Harvinaisemmista tyypistä runsaasti oli saatavilla Totodilea ja pokestopilta jopa Croconawta, jota tietääkseni Suomessa on saanut vain raideilta. Chikoritaa oli myös paljon ja vihdoinkin pääsen evolvaamaan Bayleefini. Muutaman Treeckon sain kiinni ja niitä on tietääkseni ollut Suomessa vähän saatavilla. Wailmeria tuli paljon.

Kuvassa on Corsolan lisäksi harvinaisemmat pokemonit.


Ja tälläisetkin jäivät kiinni


38 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli kyllä varsinainen paratiisisaari. Olisin voinut jäädä sinne.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olimme All Inclusive paketilla ja ruoka oli buffet-ruokaa, mutta todella hyvää sellaista. Tiukka kisa on, että oliko täällä parempi ruoka kuin vuonna 2000 Meksikossa. Tarjolla oli monikansallinen keittiö, joka päivä intialaistyylistä ruokaa (sekaisin paikallista ja intialaista), muita aasialaisia vaihtoehtoja ja sitten eurooppalaista ruokaa. Intialaispisteestä sai vielä yhden vaihtoehdon mietona.

   Loppumatkasta kun kaivoin viimeiset puhtaat shortsit esille kauhistuneena totesin unohtaneeni vyön kotiin. Eipä ollut vyölle tarvetta :( Liian hyvin maistui.

   Vielä on tulossa postaus lisämaksullisesta illallisesta. Puitteet olivat ihan käsittämättömän hienot minusta!

   Poista
 3. Voi hurja, miten upeita kuvia! Ihana loma teillä on kyllä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Loma oli ikimuistoinen. Nythän tässä on tosin sellainen riski, että mikään snorklauskohde ei enää tunnu miltään Malediivien jälkeen.

   Poista
 4. Oih, siinäpä on kyllä yksi must-kohde, kun Afrikassa, Australiassa ja Aasissa on luuhattu. Nuo vedet! <3 Hyvää uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediivit oli upea kohde! Minäkin olen ehtinyt kiertelemään vaikka missä ja ihan kärkikastin matkahan tämä oli. Vaikka minulla on kyllä ollut onnea matkoissa mukana, koska kaikki lomareissut ovat olleet onnistuneita ja niistä on jäänyt hienoja muistoja. Työmatkoilla sattuikin sitten viimeisinä reissuina ihan kuraa. Toisaalta helpottihan matkatyöstä luopumista :D
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Ihania kuvia....ja varmasti upea reissu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan kärkikastin reissu! Odotukset snorklauksen suhteen olivat tosi korkealla ja ne toteutuivat aivan kaikki. Ihan uskomatonta :)

   Poista
 6. ihanat kuvat - olisi mahtavaa päästä aurinkoon näin talvella! Se varmasti virkistää ja voimaannuttaa.

  (himolukijana minua kiinnostaa kovasti, miten kävi kiinalaiseksi muuttuneelle tabletille ja miten selvisit ilman lomalukemista?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valohoito tekee kyllä niin hyvää pimeänä kautena. Kotiin palatessa pakkanen ei ollut yhtään shokkia (sehän näissä pienissä lukemissa ihan vaan pukeutumiskysymys), mutta valon vähyys tuntui pahalta.

   Kiinalaiseksi muuttunut tabletti ei käynnisty edelleenkään. Kiukkuisena jätin tabletin kovaan matkalaukkuuni ja siitä meni näyttökin halki. Tabletilla pitäisi olla vielä takuuta jäljellä.

   Kaverillani oli yksi dekkari, sillä piti pärjätä :) Onneksi wi-fi oli niin hyvä, että viihdytin sitten itseäni lukemalla Hesaria ja Iltalehteä.

   Paniikki meinasi iskeä ensin, kun illalla ei ollutkaan mahdollisuutta lukea. Onneksi Jonna avasi kokeeksi Pokemon Gon ja oli ihan kuin oltaisiin oltu Suomenlinnassa. Meillä oikeasti meni illat siinä, että tarvottiin 28 asteen kuumuudessa 900m saarta päästä päähän. Saatiin varmaan aika legendaarinen maine saarella. Molemmissa päätyravintoloissa meidän tunnettiin ja tarjoilija oli jo vesilasien kanssa ovella vastassa ja tiedustelemassa, että ottaako rouvat jotain muutakin juotavaa :D :D :D

   Mikäs se oli upean tähtitaivaan alla kävellessä ja välillä käydä nauttimassa pinacoladaa. Monta kertaa klo 23 maissa baarissa ei ollut yksi yksinäinen venäläinen nainen meidän lisäksemme ja toisessa baarissa muutama britti katsomassa fudista.

   Loppujen lopuksi kaikkein tuskaisinta oli lentomatkat ja lentokentällä notkuminen ilman kirjaa.

   Tästä episodista viisastuneena aion jatkossa ottaa jonkun tosi paksun pokkarin mukaan ihan varmuuden vuoksi.

   Poista
 7. Aivan mahtavia kuvia ja tunnelmia! Voin uskoa, että oli hieno reissu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli aivan mahtava! Kaikki odotukset snorklauksen suhteen täyttyivät. Ruoka maistui ja maisemat hivelivät silmiä ja sielua.

   Poista
 8. Mieletöntä mieletöntä mieletöntä. En voi muuta sanoa. Vuosi sitten olisi päässyt aika kivan hintaan (noh kallista silti) Malediiveille ja minä innostuin, mutta mies sitten jotenkin ei ja mietittiin juuri sitä, mitä siellä on teineille tehtävää, jotka ei ööh ui, eikä ota aurinkoa ym. Mutta josko menemme joskus kahden kesken, tämä haave elää ja kytee, joten mahtavaa, että pääsit toteuttamaan oman haaveesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediivit ovat todella upea paikka! Etenkin snorklaajalle ovat varsinainen paratiisi.

   Jos teinejä ei kiinnosta uiminen, niin sittenhän tuollainen pikkusaari on lähinnä vankila heille. Kun ulkona on +30, niin siinä ei paljoa edes pysty aurinkoa ottamaan vain varjossa oleilemaan ja uimaan.

   Meidän resortsaarella oli muutamia lapsiperheitä, joissa pieniä lapsia ja alakoululaisiakin. Ainoastaan ranskalaiset teinisiskokset näimme, mutta he snorklasivat ja vanhemmalla oli jo sukelluskorttikin ja paineli yksikseen sukellusretkelle.

   Omat lapseni ovat olleet aika välinpitämättömiä näitä minun omia reissujani kohtaan. Tähän saakka poikieni rantalomasuosikit ovat olleet uima-altaassa uimista ja pizzan syömistä. Nyt ensimmäistä kertaa tuli reklamaatiota. Laitoin WhatsAppiin snorklauskuvia ja keskimmäiseltä tuli palautetta, että on vähän epistä, että hän ei ole katsomassa kaloja.

   Pitäisi löytää joku kiva ja kohtuullisen budjetin paikka, jotta pojat pääsisivät snorklailemaan. Viime keväisen koesnorklailun perusteella ainakin kuopus ja keskimmäinen pärjäsivät merisnorklailussa mukavasti.

   Poista
 9. Voi hyvä tavaton millainen paratiisi♥ Aivan upeita kuvia ja ihan huippua että olette päässeet ystäväsi kanssa tuollaiseen paikkaan lomailemaan..noita on sitten joskus vanhana kiikkustuolissa mukava muistella:) Nuo rannat on kyllä käsittämättömän valkoisia ja tuon turkoosinveden kanssa yhdistelmä on niin kaunis. Tuollainen paikka on siellä minun haave top-paikoissa korkealla:) Ihanaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediiveilla on aivan huikean kaunista. Turkoosi vesi ja valkoinen korallihiekka ovat niin silmiä hivelevä yhdistelmä. Korallihiekassa on vielä sellainen luksuspuoli, että se ei polta jalkoja. Suurimmaksi osaksi vietin 10 päivää paljain jaloin :)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 10. Wau mitä kuvia ja mikä paikka :) Tuonne haaveilen itsekkin pääseväni ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsinainen paratiisisaari, luonto tuolla on lumoavan kaunis :) Toivottavasti haaveesi toteutuu.

   Poista
 11. Todellinen paratiisi! Voi miten kaunista, kyllä tuolla viihtyisi vaikka pidempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediiveilla on hurjan kaunista :) Olisin viihtynyt vaikka kuinka pitkään. Jos ei olisi perhettä, niin olisin alkanut etsimään töitä hotelleista ;)

   Poista
 12. Varo vaan siihen jää koukkuun, nimimerkillä 7. Kerta Malediiveille ja 3. kerta tuolle kyseiselle saarelle, lento lähtee perjantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että Malediiveihin on helppo jäädä koukkuun - etenkin jos sukeltaa tai snorklaa :) Lisäksi kun ruoka ja palvelu ovat hyvää ja kohde turvallinen, niin varmasti tekee mieli palata.

   Minua kiinnostaa myös kovasti historialliset kohteet, niin saatan pystyä välttelemään Malediivit-koukkua, mutta ihan hirveästi haluaisin päästä uudestaan mieheni kanssa yhdessä!

   Ihanaa reissua teille! Olisi muuten kiva kuulla, että mitkä ne muut kohteet ovat ja mihin paremmuusjärjestykseen laittaisit ne.

   Poista
  2. Toinen kohde on ollut Kuredu. Siellä käytiin ekan kerran häämatkalla vuonna 2000. Hieno sekin, mutta snorkkausmahdollisuudet huonommat. House reef ihan hieno, mutta 5m syvyydessä, joten vaatii melkein sukeltamisen, muita pienempiä koralleja oli myös, mutta monen sadan uintimatkan päässä. Toki sitten aivan upea hiekkaranta, mutta kahta ei saa upeaa rantaa ja koralleja. Saari oli isompi, mutta sitten taas kävelymatkat pidempiä esim. syömään. Muuten kyllä tykättiin saaresta ja käytiin siellä 4 kertaa. Kuredun luona eli Lhaviani atollilla on kai sitten parempia paikkoja laitesukellukseen, kun siellä on vähemmän resorteja ja siten vähemmän porukkaa. Vilamendhoossa parasta on ne riutat ja saavutettavuus snorklaamalla. Ei olla siellä laitesukellettu, vaikka kortti löytyykin. Kiva kattella kuvia kun näyttää paikat tutulta. Mekin mietitään pitäiskö lapset viedä myös joskus sinne, mutta kyllähän se kalliiksi tulee, vaikka mennäänkin ”säästöbudjetilla” eli full board ja garden bungalow linjalla.

   Poista
  3. Kuredu oli minunkin listallani, mutta vertailuni mukaan se hävisi snorklausmahdollisuuksissa. Tein sitten ihan oikean johtopäätöksen :) Minulle tuo full board toimisi varmasti hyvin, kun suurimmaksi osaksi olen vesilinjalla ja miksei garden villakin. Aika vähän ehdin rantatuolissa löhöilemään, joten sen puolen voisi kyllä hoitaa uima-altaallakin.

   Poista
 13. En kestä, niin kaunista ❤️ Mä kuuluisin sarjaan auringossa makaajat 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on todella kaunista, nuo värit hivelivät silmää.

   Minä otin aurinkoa 3*15min. Kun lämmintä on 30, en vaan pysty olemaan auringossa. Snorklasinkin uv-suojavaatteet päällä. Ystäväni on ihan kuin kahvipapu, hän pärjäili hyvin aurinkovoiteella.

   Poista
 14. Niin kaunista!
  Tuo turkoosi vesi on niin ihana.
  On teillä ollut upea matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosin veden, valkoisen hiekan ja palmujen yhdistelmä on kyllä silmiä hivelevä :)
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 15. Turkoosia vettä ja valkoista hiekkaa, emmääkest!
  Ihania kuvia, matkakuume vaan nousee. Vaikka en punatukkaisena auringossa makaamisesta perusta, keksisin kyllä tarpeeksi muuta puuhaa noissa maisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi vesi, valkoinen hiekka ja palmut ovat kyllä vastustamaton yhdistelmä :)

   En minäkään maannut auringossa, 30 asteen lämpötila on minulle siihen aivan liikaa ja nykyisin palan helposti. Otin aurinkoa 3*15min. Ihan kivasti on kuitenkin väriä, vaikka käytin +50 ja uv-suojapaitaa :D

   Poista
 16. Siis nämä kuvat - ne on TAIVAALLISEN kauniita! Turkoosi vesi, tuo valkoinen hiekka, aurinko, auringonlaskut, kukat, "uimavalvoja"....värit näyttävät niin kirkkailta. Malediivit vaikuttaa ihan paratiisilta! Ehdottomasti haluaisin kokea tämän joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediiveillä oli aivan upea luonto. Pelkästään nuo värit hellivät silmiä sekä sielua. Jos vaan on mahdollista, niin kannattaa ehdottomasti käydä. Minä toivon, että pääsisin vielä kerran uudestaan ja voisimme mennä yhdessä Hra Kepposen kanssa.

   Poista
 17. Hei! Mikä hotelli tämä on? Etsin meille häämatkalle hotelisaarta jolla hyvä riutta.

  VastaaPoista