23. joulukuuta 2017

Joulupuuhia

Monella tuntuu olevan joulu valmis jo tänän aatonaattona, mutta meillä on ollut tänäänkin puuhakas valmistelupäivä, koska eilen oli tavallinen työpäivä. Jääkaappi on täyteen ladattu, joulukuusessa on jo valot ja uunista nenään luikertelee joulutorttujen tuoksu.

Olen ehtinyt puuhailemaan paljon kaikenlaista jouluistamista yksikseni, aikuisessa seurassa ja etenkin poikien kanssa. Ykkösenä poikien joulupuuhissa on tietenkin ollut jouluherkut. Kuopuksen ja keskimmäisen lempipuuhaksi osoittautui piparien koristelu. Esikoinen on puolestaan kunnostautunut joulutorttujen teossa. Olen mennyt jo laskuissa sekaisin, että monetko tortut olemme syöneet - siis aika monet :)

Piparinkoristelustudio

Teinille moneen kertaan sanoin, että paljon hilloa, niin oli mokoma laittanut tahallaan vähän

Piparistudion valikoituja tuotoksia. Pipari jolla on silmät on tietenkin kilpikonna.

Oikealla kauneimmaksi valittu pipari

Kummityttöni ja hänen siskonsa kanssa leivoimme pipareita. Tytöillä ei mennyt kuin hetki, kun kilo taikinaa oli valmiina pipareina. Omilla pojilla on vielä heidän urakkansa edessä.

Anni keskittyy koristeluun


Työkaverini Sirpan kanssa pidimme joulukorttitalkoot. Sirpan mies toimi meille dj:nä hakien joulun kuumimmat uutuusbiisit. Strategisesti ajoitin talkoot Sirpan Suomi 100 vuotta juhlien jälkeiseen päivään ja pääsin maistelemaan monet edellisen päivän herkut. Ilta oli pitkä, mutta sain kerralla kaikki joulukortit tehtyä. Tänä vuonna oli keep it simple linja korteissa.


Käytin tänäkin vuonna rusehtavia ekokorttipohjia. Niihin tuli leimakuvia tai valmiita jouluisia kuvia. Koristeeksi useinpiin nauhaa ja kaksi pientä kulkusta. Osaan simppelisti vain timantteja.



Osa tekemistäni korteista

Sirpan ja Sirpan ystävien kanssa olin kukkakurssilla. Tämä oli kolmas kerta porukan mukana ja tykkäsin jälleen todella paljon. Teimme yhden asetelman oasis-sieneen ja toisena työnä istutuksen jouluiseen koriin. Valitsin siihen ihanan vaaleanpunaisen amarylliksen.

Pizza- ja viinitauko

Jouluasetelmia, oma tietysti edessä :)

Opettajillekin on askartelu ja pakattu pieniä lahjoja.

Virolaisia tuliaisia glögiä ja manteleita ja lapsen koristelema pipari

Työkavereiden kanssa kävimme omakustanteisella joululounaalla. Työnantajani on aikaa sitten lopettanut kaikkien juhlien kustantamisen, eli pikkujoulutkin ovat omakustanteiset. Osastosihteerimme järjesti meille glögihetken. Kustannus jäi riittävän pieneksi (ja helpommin hyväksyttäväksi), kun hän osti kaupasta glögit ja leipomon tehtaanmyymälästä joulutortut ja pyöräytti tiskikoneenkin ohjelman, jotta saimme mukeja. Arvostamme hänen viitseliäisyyttään korkealle!

Joululounaspaikkamme oli tyylikäs ja ruoka hyvää. Espoolaisille suosittelen Nokkalan Majakkaa. 

Graavilohta, mätimoussea, marinoituja kanttarellejä ja porsaankieltä.
Yllätys: porsaankieli oli parasta!


Paistettua lohta, paahdettua kurpitsaa, lehtikaalia ja yrttipestoa

Onhan tässä siis kaikenlaista jouluista tullut puuhattua. Joulu jatkunee yhtä puuhakkaissa merkeissä. Ohjelmassa on kinkun ryöstö vaarilta, häntä on toki varoitettu asiasta ennakkoon sekä joulukahvit mummin luona sairaalassa parin tunnin ajomatkan päässä. Kerrankin sain ostettua Hra Kepposelle kivan lahjan, niin eikös se selvinnyt hänelle ennakkoon. Lapsille on hankittu lahjoja todella vähän, joten on mahdollista, että jouluna meillä on pari kiukkupussia.  Toisaalta pojilla ei ollut juuri mitään toteuttamiskelpoisia toiveita. Kiltteyteenkin nähden lahjamäärä on minusta sopiva ellei peräti yläkanttiin ;)

Keppospukki on pihtaillut lasten joululahjoissa ;) Varokaa moista pihistelijää!

Ihanaa Joulua kaikille!

12 kommenttia:

  1. Ihania joulupuuhia:) Tuo piparin paisto/leipominen on sitten mukavaa yhdessä! Korteista tuli aivan ihania ja kukka-astelmat on kyllä hienoja! Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinne teille❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minustakin nuo kaikki leivontahommat lasten kanssa ovat parhaita.
      Ihanaa joulua 🎄🎄🎄

      Poista
  2. Ihania puuhia siellä, meillä joulukortit tuli ifolorilta :) Helppoa kuin heinänteko.

    Mikä siinä muuten on, että pikkujouluja ei enää järkätä? Pikkujoulut ovat merkityksellinen tapahtuma, traditio. Kyllä minä niin mieleni pahoitin....

    Ihana joulua Kepposka <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin pikkujoulut ovat olennainen osa työelämää. Mistä sitä muuten saa jutunjuurta kahvitilaan? 😉
      Rentoa joulua 🎄🎄🎄

      Poista
  3. Sydämellistä joulua ja kiitos blogikaveruudesta <3

    VastaaPoista
  4. Ihanaa (ja rauhallista! :-D) joulua Kepposlaan! <3

    Jouluherkut olivat kyllä tässä postauksessa kohdallaan. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin ❤
      Kepposlassa eletään syödäkseen 😉😉😉

      Poista
  5. Upeat piparikoristelut! Oikein ihanaa joulua sinulle ja perheellesi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :)
      Ja kiitos samoin - ihanaa joulun aikaa sinulle ja läheisillesi!

      Poista