1. kesäkuuta 2017

Synttärihumua ja kirsikankukkia

Viikon sisään olemme juhlineet kaksia synttäreitä. Isäni täytti kunnioitettavat 80v ja meidän keskimmäiselle pidimme vihdoin hänen odottamansa 10v kaverisynttärit.

Vaari-Kepposen synttärijuhlallisuudet alkoivat brunssilla Vantaan Hämeenkylän kartanossa. Hämeenkylän kartano oli meille aivan tuntematon paikka, myös vaarille, joka on asunut yli 30 vuotta Vantaalla. Kartanoa ympäröi hoidetut viheralueet ja komea vanha puusto. Puitteet ovat komeat vaikka minkälaisten juhlien järjestämiseen. Lisäksi päärakennuksessa toimii myös hotelli.

Vaari ja esikoinen Hämeenkylän kartonon puistossa


Hämeenkylän kartano valikoitui brunssikohteeksemme siitä syystä, että se oli ainoa vantaalainen löytämäni brunssi. Ravintola oli sisältäkin viihtyisä, sellainen skandinaavinen mutta lämmin sisustus. Brunssi maksoi aikuisilta 25€, mikä on aika yleinen brunssihinta. Mielestäni hinta vastasi muuten laatua, paitsi jälkiruokien osalta. Pöydässä oli ainoastaan porkkanakakkua ja muu olikin sitten kaupanpaketeista pöytään kolisteltua.

Vasemmassa alakulmassa pilkottaa toinen silleistä, vieressä katkarapusalaattia ja sen vieressä pasta-kurpitsasalaattia, takana vihersalaattia, fenkolisalaattia ja tomaatti-fetasalaattia

Salaatit olivat perusmaukkaita. Iloinen yllättäjä oli erinomainen pasta-kurpitsasalaatti. Salaatinkastikkeet puuttuivat pöydästä kokonaan. Kyselyn jälkeen tarjolle tuli oliiviöljyä ja balsamicoa. Salaattien vieressä oli luonnonjugurttia, hilloa ja granolaa. Lisäksi oli paria erilaista vaaleaa leipää ja lehtiviä minicroissantteja.

Lämpiminä ruokina oli sekä aamiaisruokia että varsinaisia pääruokia. Aamiaisruokina oli uunimunakasta, paahdettuja kasviksia ja bratwursteja. Minä en maistanut niitä lainkaan, mutta poikani tykkäsi. Lämpiminä pääruokina oli uusia perunoita, lohta valkoviinikermakastikkeessa, lammasta ja gratinoitua kukkakaalia. Minusta ne olivat kaikki hyviä.

Lämpimien ruokien tiski oli heikosti valaista, joten kännykkäkuvakin on sen mukainen

Jälkkärit

Juomina oli kahvia, erittäin laaja irtoteevalikoima sekä sellaiset teen haudutuspannut sekä appelsiini- ja omenamehua. Ihan kelpo brunssi, parempi kuin muutama helsinkiläinen brunssi.

Onnea vaari 80v!

Keskimmäisen kaverisynttäreitä vietimme MegaZonessa. Jopas paikassa kävi kuhina. Kaikki synttärihuoneet olivat varatut ja meteli sen mukaista. Jostain syystä lasersotapeli vetoaa ainakin meidän poikiin. Kävin itse pelaamassa yhden erän peliä, jotta pääsin kannustamaan synttärisankia ja vähän vahtimaan käytöstä ja sääntöjen noudattamista. Kerrankin oli niin helppoja vastustajia, että minäkin innostuin pelistä ;) 

Ryhmäposeerauskuvan voikin tällä kertaa laittaa nettiin ilman kasvojen sensurointia, kun meilkein joka jannulla on käsi naaman edessä. Poseraausasentona on "dab" eli pojat däbbäävät. Tulihan taas opittua jotain uuttakin eli däbbäystuuletus.

Däbbäävä synttärijengi

Peruspakettiin kuuluu karkkia, jäätelöä, sipsejä ja limuja

Synttärisankari hikisenä ja suu täynnä jäätelöä

Helatorstaina ehdimme käydä Hra Kepposen kanssa Roihuvuoren kirsikkapuistossa katsomassa kukintoja. Paras hehku oli jo ollut, mutta kivasti oli vielä jäljellä kukkia. Tänä vuonna ja viime vuonnakin meiltä jäi Roihuvuoren hanamijuhlat väliin reissun takia.


Hanamiselfie

Kohta on taas viikonloppu! Ihania valmistujais- ja koulunpäättäjäisjuhlia heille kelle sellainen kuuluu viikonloppuun!

14 kommenttia:

  1. Onnea vaan postuumisti päivänsankareille. Ihanat kirsikankukat ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos synttärisankareitten puolesta :)
      Tuolla Roihuvuoressa on hurja määrä kirsikkapuita ja kukkimisaikaa se on ihana vierailukohde ja joka toukokuu siellä vietetään hanamia. Kannattaa tulla vaikka vähän pidemmästäkin matkasta :D :D sanoo nainen joka ei ole vieläkään käynyt Hatanpään arboretumissa, vaikka olen vuodesta 2001 sitä suunnitellut.

      Poista
  2. Onnea hurjasti kaikille synttärisankareille ja huikea tuo 70-vuoden ikäero. Eilen naurettiin mummini kanssa, että miten hänellä on niin vanha lapsenlapsi. ;) Mummi totesi, että taidan olla aika vanha, mutta se ikä ei mummin tuikkivissa silmissä näy.

    Ihana kuva teistä kahdesta lopussa. :) Kivaa viikkoa ja kiitos kommentista blogiini, yritän vahvistua ja deletoida jatkossa vaan, poissa silmistä, poissa mielestä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos synttärisankareitten puolesta :)
      Meillä on ryhdytty lasten tekoon vähän kypsemmällä iällä, niin isovanhemman ja lapsenlapsen ikäeroksi tulee 70v. Pahoin pelkään, että olen varmaan samassa iässä ennenkuin minusta tulee mummi.

      Käytä energiasi ja aikasi niihin blogimaailman kivoihin juttuihin, äläkä anna kiusaajille murustakaan.

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  3. Hanamiselfie sai kyllä hymyilemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :)
      Olisi taas pitänyt muistaa, että aina kun lähtee kotoa, niin pitäisi meikata ;)

      Poista
  4. Onnea synttärisankareille! Upeat kirsikankukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mukavaa ihan kohta alkavaa kesälomaa sinulle!

      Poista
  5. Hyvistä brunssipaikoista on kiva saada vinkkejä. Pitkään ollaan yritetty sovittaa aikatauluja yhteen, että päästäisiin koko perhe yhdessä brunssille. Järvenpään Huvillaan olisi tarkoitus mennä, heidän lauantaibrunssia on myös kovasti kehuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järvenpään huvila onkin hyvä vinkki myös minulle. Minulla on vielä museokortti reilun kuukauden voimassa ja olen suunnitellut, että kävisin jälleen kerran vierailemassa Tuusulanjärven taiteilijakodeissa ja brunssi saisi sen vielä houkuttelevammaksi :)

      Poista
  6. Ihana vaari! <3 Ja suloinen hanamiselfie. :-)

    Multa jäi tänäkin vuonna kirsikankukat näkemättä, mutta jospa sitten ensi vuonna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen kyllä todella onnellinen, että olemme saaneet näin paljon yhteisiä vuosia vaarin kanssa ja ettän on henkisesti todella vireä edelleen.

      Kannattaa käydä joskus katsomassa kirsikankukat, puisto on minusta tosi kiva.

      Poista
  7. Ihana vaari, paljon onnea! Ja oiiii tuota vikaa kuvaa! ♥♥♥

    VastaaPoista