13. kesäkuuta 2017

Haagan alppiruusupuisto on käymisen arvoinen paikka!

Sunnuntaina kävimme Hra Kepposen kanssa vihdoinkin Haagan alppiruusupuistossa. Se on ollut useita vuosia alkukesän menolistalla, mutta en ole muka ehtinyt sinne. Alppiruusupuisto teki minuun sellaisen vaikutuksen, että tästä eteenpäin aion ehtiä sinne joka kesä!Osa alppiruusuista on korkeudeltaan muutaman metrin

Netin mukaan alppiruusupuisto on parhaimillaan kesäkuun toisella viikolla. Sunnuntaina oli komea kukinta, mutta paljon oli nuppuja jäljellä. Silloin ajattelin, että kukinnan huippu voisi olla parin päivän päästä. Todennäköisesti tämän päivän sade on hiukan tiputtanut kukintoja maahan, mutta uskoisin katseltavaa vielä riittävän tulevillekin päiville.


Yhdet isoimmista kukista

Alppiruusupuisto on iso paikka. Iso osa alppiruusuista on hyvin kookkaita, yli 2-metrisiä. Kukinnotkin ovat suurimmillaan pienen lapsen pään kokoisia. Paikka muistuttaa ajoittain vähän viidakkoa. Toisissa kohtaa taas paikan hiukan soinen maaperä ja komea puusto korostuvat hyvin. Alppiruusujen lisäksi puistossa on myös atsaleoja. Samaan aikaan alppiruusujen kanssa kukki lakka.

Viidakkomaista tunnelmaaAlppiruusupuistossa on esteetön kulku. Lisäksi siellä on muutamia penkkejä ja alue, joka pöytineen sopii hyvin piknik-paikaksi.

Parhaiten löydät paikalle käyttämällä osoitetta Laajasuontie 37. Alue näkyy hyvin Laajasuontien varteen, sen ohitse on vaikea kävellä huomaamatta sitä. Virallinen osoite on Kanukalliontie. Puisto on auki läpi vuorokauden ja käynti on ilmaista.Alppiruusuviidakko


Atsalea

Suosittelen!

16 kommenttia:

 1. Täytyypä pistää tämä muistiin ensi kesää varten. Varmasti upea paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa muistiin, alppiruusupuisto on minusta ihana :)

   Poista
 2. Minä kävelin alppiruusupuiston läpi toukokuun lopulla ja silloin kukinta oli vasta alkamassa. Kolme vuotta sitten kävin siellä parhaimpaan kukinta-aikaan ja onhan se hieno paikka. Tänä vuonna meillä näyttää kukkivan myös kotipihamme alppiruusut hienosti, parina edeltävänä kesänä kukinta on ollut vähän heikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla alppiruusupuistoon pääseminen oli sellainen viisivuotisprojekti :) Aion kyllä pitää huolta, että seuraavaan vierailuun ei kulu viittä vuotta.

   Poista
 3. Eipä ole tullut tuollakaan koskaan käytyä, vaikka olen paikasta lukenutkin. Jotenkin olen kai ajatellut, että tämmöinen ei-kukkaihminen ei viihtyisi tuolla. Mutta paikka näyttää paljon isommalta kuin olin kuvitellut, joten tuolla voisi olla oikein mukava käyskennellä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on todella iso, komeita mäntyjä ja atsalea puolella hyvinkin suomainen maasto , jossa kasvaa niitä lakkojakin. Minusta vierailun arvoinen paikka.

   Poista
 4. Aivan käsittämätön rhodomeri! Yksi lempikukkia, mielikuva mummi mökillä ja mummin mökin keittiön ikkunasta näkyy valtavat rhodopensaat. Nyt on meilläkin keittiön ikkunan alla rhodopensaat, kiitos mummin, mutta eivät kuki? Mistähän se johtuu, kun ei itsellä ole viherpeukalon hippustakaan, niin en ymmärrä.

  Mieletön paikka kyllä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alppiruusupuisto on hieno paikka.
   Minullakaan ei ole oikein viherpeukalon vikaa, mutta sen tiedän, että anoppilassa alppiruusu kukkii, jos se saa tarpeeksi vettä ja sille muistaa välillä laittaa havu-rhodoravinnetta.

   Poista
 5. No, on kyllä hieno paikka. Meillä on alppiruusu pihassa, mutta se on kyllä semmoinen rääsy, että...tarvis varmaan tuhota se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli upea kukkaloisto! Ihana paikka kerrostaloasutuksen keskellä, johon kaupunkilaiset voivat tulla viettämään vapaa-aikaa.

   Poista
 6. Upea paikka!
  Kiva, kun on tehty näitä alppiruusupuistoja.
  Hyvää keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Haagan alppiruusupuisto on hieno ja kiva kun kaupunkilaisille tehdään tuollaisia ihania keitaita :)
   Mukavaa päivää!

   Poista
 7. Tuo Haagan alppiruusupuisto on todella hieno paikka. Lähes joka vuosi olen tuolla käynyt - toivotavasti tämä vuosi ei jää välistä. Jos vaikka huomenna illalla...
  Väriloistoa on huikaisevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ymmärrä, että miten minulla meni niin monta vuotta ennenkuin suoriuduin paikalle. Tästä eteenpäin aion käydä säännöllisesti. Seuraavan kerran lähden eväiden kanssa matkaan :)
   Toivottavasti ehdit pian alppiruusupuistoon, veikkaisin että se on nyt parhaimmillaan.

   Poista
 8. Upean näköinen puisto, en ollut ajatellut, että kasvavat siellä noin suureksi. Tällä on samantyyppinen puisto, erittäin suosittu hääparien keskuudessa ottaa kuvia. Täytyy laittaa paikka muistiin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiston alppiruusut ovat kaikki kookkaita ja osa kasvaa todella korkeaksi. Paikka on saanut alkunsa, kun siellä jalostettiin Suomen olosuhteisiin sopivia alppiruusuja.

   Yhdet hääkuvaukset bongasin kirsikan kukintojen aikaan kirsikkapuistossa. Alppiruusupuisto sopisi varmasti ihanasti hääkuvien taustaksi.

   Poista