18. maaliskuuta 2017

Ei talvea ilman kulkutautia

Ehdin jo ajatella, että sen jälkeen, kun minusta tuli äiti, perheessämme vietetään vihdoinkin ensimmäinen kulkutauditon talvi. Onnistuimme välttämään influessa A:n ja noronkin toistaiseksi. Mutta kuinkas kävikään. Nappasimme jonkun viruksen ja Hra Kepponen sairasti koko viime viikon. Kuume ei meinannut pysyä alhaalla edes kuumelääkeillä. Nyt lähemmäs 40 kuumepiikeistä kärsii esikoinen, minulla on pysynyt toistaiseksi alle 39. Veikkaus on, että kolme viikkoa kuluu poikkeustilassa sairastupameiningillä.

Onneksi Hra Kepponen on jo tautinsa potenut. Jonkun pitää lähteä jonottamaan hammaslääkäripäivystykseen keskimmäisen kanssa. Keskimmäisen hammasraudat irtosiva toiselta puolelta ja ne on pakko käydä irrottamassa kokonaan, jotta poika pystyy syömään jotain. Keskimmäisen raudat ovat olleet varsin ongelmaiset. Tämä on jo toinen kerta kun raudoissa on jotain vikaa. Vian lisäksi ne ovat painaneet kieltä ja hiertäneet ikeniä aivan eri mittaluokassa kuin esikoisen perinteisen telaketjuraudat.

Ai auta muu kuin mennä takaisin sänkyyn potemaan. Mukavaa viikonloppua ja pysykää terveinä!

14 kommenttia:

 1. Voi ei, mikä sinnikäs tauti! Pikaista paranemista ja positiivista energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ärsyttävän sitkeä tauti tuntuu olevan ja pitää monta päivää korkeaa kuumetta :( Ei auta muu kuin pötkötellä.

   Poista
 2. Voihan...tauti!!! Tsemppiä ja jaksamista!

  VastaaPoista
 3. Oi ei. Tsemppiä koko perheelle ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 4. No voihan rähmä! Pikaista paranemista vaan sitten!

  VastaaPoista
 5. Paranemista teille! Meillä on myös ollut esikoisen hammasrautojen kanssa ongelmia, jossakin vaiheessa jouduttiin useinkin ravaamaan ylimääräisillä käynneillä, kun ne eivät pysyneet paikoillaan. Nyt on onneksi oikomishoito jo loppusuoralla eikä rautoja enää ole, viimeisen tarkastuskäynnin pitäisi olla kesällä. Kaiken tuon hammaslääkärirumban jälkeen olen ollut onnellinen, ettei kuopuksella ole tarvetta oikomishoidolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivon, että pian hellittäisi. Meillä sairastetaan edelleen :(
   Meillä raudat ovat jo kahdella pojalla ja kuopuksella viikon päästä oikojan konsultaatio. Hammaslääkärikään ei ole kävely- eikä edes fillarimatkan päässä, joten saadaan ravata hammaslääkärillä ihan urakalla. Kypsyttäähän se välillä, mutta onhan tuo ilmainen oiontahoito kuitenkin ihan älyttömän hieno juttu.

   Poista
 6. Tauteja on kyllä melkein mahdotonta täysin välttää, jos väkeä on paljon. Aina joku nappaa jostain jonkun pöpön, ja kotioloissa ne sitten helposti tarttuvatkin.

  Meidän pojat sairastivat molemmat pieninä jonkin verran. Nyt on ollut pitkään aika tervettä porukkaa. Pieniä flunssia talvikaudella ja jotain vatsatauteja joskus. Vatsatauti on ehkä pahin painajaiseni. Kerran olimme norossa yhtä aikaa koko viisihenkinen perhe. Oli kamalaa!

  Toisaalta kerran meillä meni kokonaiset kaksi vuotta putkeen ilman yhden yhtä vatsatautia. Se oli jo ihme, ja kun seuraavan kerran joku lopulta alkoi voida pahoin, en kehdannut edes kitistä, koska olimme selvinneet niin kauan ilman. :-)

  Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joka talvi ollut kunnon sairasteluputki. Tietysti kun tauti kiertää viisihenkisen perheen, niin eihän se ihan hetkessä käy. Nyt ollaan 4/5 perheestä sairaana ja terve sahaa Helsingin ja Tampereen väliä töiden takia. Onneksi noi pienemmät potilaan ovat pirteitä. Meillä pojat tappelevat yleensä ihan joka päivä, mutta kun äiti makaa sängynpohjalla, esikoinen ei jaksa edes kuittailla sängynpohjalta ja isä on töissä, niin keskimmäinen ja kuopus ovat olleet käsittämättömän säyseästi.

   Tässä voi samalla tehdä empiiristä tilastointia, että millainen vastustuskyky kenelläkin meidän perheessämme on. Aikamoisia eroja oireissa, kuumeen korkeudessa ja sairauden pituudessa.

   Vatsatauti on kyllä raju pläjäys. Noro on ihan hirveä. Meillä ei ole pitkään aikaan ollut sellaista todella rajua vatsatautia, joka tyhjentää viimeisenkin nestetilkan. Sellaisia vähemmän agressiivisiä mahatauteja olemme poteneet satunnaisesti.

   Poista