12. lokakuuta 2016

Lauantai

Lauantaina pakkauduimme hirmuisella tohinalla viime tingassa koko perhe autoon ja suuntasimme auton nokan kohti Lahden seutua. Päivä alkoi lounaalla serkkuni kotona.

Olen jo pidempään halunnut maistaa nyhtökauraa ja se toive toteutui serkkuni kotona. Hänen vaimonsa oli leiponut pitaleipiä ja tehnyt maukasta jogurttikastiketta. Tykötarpeina oli kasviksia ja lime-inkivääri-nyhtökauraa. Minusta nyhtiksen suutuntuma oli mukava ja se oli kivasti maustettua. Se sopi pitaleipien täytteeksi erinomaisesti. Tällä hetkellä hyvin ongelmainen ruuansulatukseni ei ollut moksiskaan nyhtiksestä. Kunhan nyhtistä ilmaantuu lähikauppaan, niin otan ainakin tämän maustetun version kotikäyttöön.

Nyhtökaurapitaleipä -NAM!

Lounaan jälkeen ajelimme Lahden keskustaan. Lapset menivät pokehunttaamaan Pikku-Vesijärven puistoon. Setäni vaimonsa kanssa tulivat paimentamaan laumaa. Pojat ovat hyvin harvoin nähneet setääni ja on aina yhtä jännittävää nähdä vaarin pikkuveli, joka on itsekin vaari.

Me aikuiset kävimme pelaamassa huonepakopelin. Lahtelainen peli oli mukavasti toteutettu ja haastetaso oli juuri sopiva meille. Ehkäpä neljä vihjettä jouduimme pyytämään ja aikaa jäi jäljelle alle 2 minuuttia. Eli siis todella hyvä mitoitus! Puitteiltaan lahtelainen versio oli ehkä hiukan InsideOut Room Escapea vaatimattomampi, koska siellä ei auennut mitään salahuoneita/käytäviä, mutta samanlaista oivaltamisen riemua ja jämähtämisen tuskaa pääsi tuntemaan molemmissa ja tehtävät olivat hyviä. Ei siis tarvitse matkustaa Helsinkiin pakopelien perässä. Me voisimme hyvin mennä Lahteen uudestaankin pelaamaan :)

Päivä oli ihanan aurinkoinen ja kävelimme ihastelemassa Pikku-Vesijärven kaunista puistoa sekä satamaa. Minusta on siellä otettu lapsena useita kuvia, joten paikassa on lapsuuden nostalgiaa.

Sataman tyylikäs kahvila. Tänne olisi kiva tulla kesällä


Sibeliustaloon pitäisi ehdottomasti päästä sisälle

Palasimme vielä serkkuni kotiin kahvittelemaan koko jengi. Siinä istuessa iltapäivä vaihtui illaksi ja aurinko laski. Olipas jälleen komea auringolasku!Oli ihana lauantai! Sunnuntai menikin sitten ihan rentoillessa kotona. Se tulikin ihan tarpeeseen, koska perjantaikin oli todella tiivis. Silloin ehdin työpäivän keskellä käydä katsomassa Kansallismuseon Renesenssinäyttelyn. Siitä lisää seuraavaksi, kunhan aika antaa myöden. 

Ihan hurjaa, että työviikosta on jo taas puolet takana!

10 kommenttia:

 1. Kansallismuseo on minulla työn alla, ollut jo monta vuotta :)

  Täällä kotikulmilla seuraavaksi vuorossa Taidemuseon Schjerfbeck-näyttely (toivottavasti tuli kirjoitettua oikein, en jaksa tarkistaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan Kansallismuseo toteutukseen viimeistään, kun Suomi 100 vuotta näyttely avataan!

   En muuten muista, että milloin olisin viimeksi nähnyt Schjerfbeck-näyttelyn. Pitääpäs vähän kurkata, että olisiko se houkuttelevampi kuin Luostarinmäen joulu vai pitäisikö tulla Turkuun kahdesti piipahtamaan. Minulla kun olisi sinne melkein joka viikonloppu ilmainen yksityiskuljetus :)

   Poista
 2. Minä olen kerran käynyt Sibeliustalossa, monta vuotta sitten. Hieno paikka oli. (Vaikkakin silloisen firman kehittämis-mitkälie-päivät nyt ei niin sytyttäneetkään :D ).

  Kansallismuseossa pitäisi joskus ihan varta vasten lähteä käymään. Vuosia sitten piipahdin siellä veljentytön kanssa, mutta silloin ei kummankaan kärsivällisyys riittänyt kovin pitkään kierrokseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehittämispäivät Sibeliustalolla kuulostaa kyllä kivalta, tai kehittämispäivät ihan missä vaan. Oma työnantajani on säästänyt kaikki vastaavat kokonaan pois :(

   Kansallismuseo on kiva paikka vierailla lasten kanssa. Yläkerrassa on "leikkitila" Vintti. Siellä pääsee kokeilemaan hirsitalon rakennusta, liukuhihnalla työskentelyä, hevosen valjastamista ja kauppaleikkejä. Lapsilla ja lastenmielisillä kuluu aika siellä mukavasti :)

   Aukioloajat ovat lyhyemmät kuin itse museon, kannattaa tsekata ne.

   Poista
 3. Herkullisen näköistä, vaikka nyhtökauraan minä en hullaantunutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän jatkuvasti löytää tapoja lisätä kasviksia ruokavaliooni ja vähentää lihaa, siihen uskon nyhtökauran olevan hyvä lisä. Minulla ei ruuansulatus kestä ylettömiä määriä raakoja kasviksia, joten kaikki helppo kypsennettävä/lämmitettävä on tervetullut lisä - etenkin jos siinä on lihaisa suutuntuma :)

   Poista
 4. Mäkin voisin maistaa nyhtökauraa, mutta isäntä ei oikein innostu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livautat johonkin ruokaa salaa nyhtistä ;)
   Perusversio kuulemma vaatii rankalla kädellä maustamista, tiedoksi siltä varalta että jos tarjoilet salanyhtistä :D

   Poista
 5. Kauniita syksyisiä kuvia. Minäkin olen tykästynyt nyhtikseen ja nimenomaan pitaleivän kanssa nyhtis on hyvää. Toinen nyhtisruoka, josta olen pitänyt, on poroton käristys, joka tehdään nude nyhtiksestä.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nyhtispitaleivät olivat minustakin todella herkullisia. Poroton poronkäristys kuulostaa mielenkiintoiselta. Tosin aloin heti miettimään, että minun reseptilläni siitä tuskin tulisi hyvää, koska oikeaan poronkäristykseen käytän poron lisäksi vain vettä, vähän pippuria ja suolaa. Pitääpäs googlailla asiaa :)

   Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

   Poista