18. lokakuuta 2015

Halloween-vinkit

Poikiemme mielestä Halloween on melkein yhtä hyvä juhla kuin joulu! Joulu päihittää vain lahjojen mitan verran Halloweenin. Itsekin olen innostunut Halloweenista, koska siitä voi tehdä ihan oman näköisensä, rennon kauhean juhlan ilman ennakko-odotuksia siitä, minkälainen pitäisi täydellisen Halloweenin olla. Sitähän voi viettää vaikka juuri sinä päivänä kuin itse haluaa :)

Olen kasannut tähän vinkkejä Halloweeniin, juttuja jotka ovat toimineet meillä hyvin. Se kannattaa muistaa, että lasten kyky eläytyä teemaan on aivan eri tasolla kuin aikuisen. Halloween-pelottelu kannattaa pitää aika kesynä. Meillä on jäänyt ruokia syömättä ihan sen takia, että niihin on laitettu rutkasti punaista elintarvikeväriä :D Aikuisten juhlissa voi tietysti irroitella täysillä.

Ruoka

Varma menestys vuodesta toiseen on sorminakit. Ne on helppo leikellä hedelmäveitsellä ja sitten vaan uuniin paistumaan.


Helppo nakki on myös silmämunapizzat. Pizzan päälle mozzarellaviipale ja sen päälle oliivi.


Kiireinen Halloween-emäntä kattaa pöytää perinteisiä snackseja uudelleen nimettynä: tyyliin jättiläisen korvavaikkua ja jättiläisen pakastettuja pieruja. Toimii :D


Kaupoista löytyy nykyisin paljon Halloween-aiheisia karkkeja ja leivonnaisia. Muffinseista on helppo koristella haamuja tai tehdä päälle hämähäkkejä. Oma suosikkini on Omareista tehdyt noidan sormet.

Omar-sormet:
1. Purista kaksi Omaria yhteen ja mikrota niitä 10-20s.
2. Muotoile Omareista sormi
3. Tee nivelet hammastikulla
4. Laita manteli kynneksi
5. Kruunaa komeus punaisella elintarvikevärillä


Vaahtokarkit toimivat juhlassa kuin juhlassa. Niistä saa tehtyä pienemmillekin vieraille sopivia tarjottavia. Tässä Frankenstein-päät:

Silmät olen piirtänyt mustalla sulatetulla Candymelts-karkilla hammastikun avulla

Silmämunakarkit ovat olleet yleensä kehnon makuisia, mutta hupia niistä on riittänyt

Juomapuolen suosikkimme on ehdottomasti Rotanpissa. Sen menekki on välillä ollut sellainen, että se on loppunut kesken.



Koristeet

Osa koristeista kannattaa askarrella itse. Lapsista on kiva osallistua valmisteluihin. Helppo idea on erilaiset kartongista leikattavat koristeet kuten lepakot ja kummitukset. Lepakoista voi tehdä helposti näyttäviä viirejä tai laitella niitä sinne tänne seinille lentelemään.


Koristeissa on kaksi ehdotonta kunkkua: kurpitsa ja pääkallot. Oksentava kurpitsa on ehdottomasti juhlapöydän kuningas.


Paljoa ei jää kakkoseksi pääkallot. Niitäkin voi tuunata monin eri tavoin.


Ohjelma

Yleensä meillä on ollut ohjelmassa lapsille jonkinlainen uskallusleikki. Aivojen (=rakettispagetti) seasta lapset ovat kaivaneet Dumleja. Tai syömärohkeuskisa jossa lautaselta on voinut valita jonkun Halloween-syötävän kuten sormen tai pääkallokuvassa näkyvän kuoriaisen (=pistaasipähkinä).

Tänä vuonna ilmeisesti leikitään silmamurhaajaa.

Lastenjuhlissa on välillä vieraillut P. Kallonen. Suosikkiohjelmanumero onkin ollut P. Kallosen jahtaus. P. Kallonen on tosin antanut ymmärtää, että jäisi eläkkeelle, koska yhtenä vuotena häntä hutkittiin tyynyillä ja pehmoilla :)

Ilkeät lapset jahtaavat P. Kallosta


PS. Soita ovikelloamme Halloweenina, jos uskallat. Me valitsemme varmasti Kepposen - sinulle :D

Linkkikokoelma menneisiin bileisiin:

29 kommenttia:

  1. Voi ei - nyt tunnustan, etta Halloween ei ole oma suosikkini...taidan olla enemman sellainen Thanksgiving tyyppi. Mutta koristeet on huippuja - ja sorminakit varmaan maistuisivat mutta silmamunapizza jaisi syomatta. :)
    Blogissani on sinulle myos haaste - kerro #Blogisitarina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meistä tuli kolmen pojan myötä varsinaisia Halloween-ihmisiä :) Sitä ennen ei oltu ikinä vietetty sitä.
      Kiitos haasteesta!

      Poista
  2. Voi, näistä tulee aina mieleen tyttöjen lapsuus ja kaikki ne Halloween-bileet ja tarjoilut:) Meillä on ne ajat jo ohi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulen, että tulevaisuudessa, kun pojat eivät enää halua viettää Halloweeniä tai ovat jo omillaan, minulle saattaa jopa tulla ikävä kyseistä hulluttelu-pelottelu-juhlaa ;)

      Poista
  3. Teillä ollaan kyllä melkoisia Halloween-eksperttejä! Asiaan on todellakin paneuduttu. :-)

    Onneksi mun ei tarvitse juhlia Halloweenia. Taidan olla ruoan suhteen aika konservatiivinen, enkä haluaisi syödä mitään, mikä näyttää vähänkään epäilyttävältä. Vaikka tietäisinkin kyseessä olevan vain nakkeja tmv. Mutta tuommoista P. Kallosta jahtaisin oikein mielelläni. Olisi kiva päästä mätkimään häntä tyynyillä (pehmot säästettäköön kärsimykseltä). :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille on muodostunut perheen oma perinne Halloweenista ja pojat niin tykkäävät siitä. Itsekin tykkään, jos saan rauhassa näperrellä pieniä juttuja eikä ole kolmia juhlia peräkanaa.

      Minulle nuo ruuat eivät tunnu edes yhtään kammottavilta tai epäilyttäviltä. Johtunee siitä, että olen itse ne väkertänyt. Varmaan tunne olisi eri, jos pitäisi maistella jonkun toisen kauhean näköisiä keitoksia :D
      P. Kallonen taisi jäädä eläkkeelle ilkeittein lapsien takia :) ehkä hän olisi kestänyt ammatissa pidempään, jos olisi saanut pelotella bloggareita :D :D :D

      Poista
  4. Tätä teidän paneutumista on niin mahtava seurata! :D En todellakaan uskaltautuisi teille pimpottelemaan! Hihi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoden suurin juhla vaatii arvoisensa paneutumisen :D :D

      Poista
  5. Aivan huippuhienoja ideoita :) Meillä ei kyllä juhlita Halloweeniä mitenkään, mutta näiden kuvien jälkeen tekis kyllä mieli kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä Halloween-juhlat ovat olleet aina kivoja. Välillä on juhlittu vain oman perheen kesken, välillä on ollut vieraita ja pojille olemme järjestäneet Halloween-synttärijuhlia. Pojat ovat yleensä hyvin mukana koristeluissa ja ohjelman keksimisessä. Ihan huippuahan on jos saadaan hyvin pukeutuneita vieraita. Meillä on käynyt monenmoisia noitia, supersankareita ja yhtenä vuotena oli Elviskin :)

      Poista
  6. Mahtavia ideoita ja hienoa kun joku jaksaa panostaa Halloweeniin. Minä nimittäin en panosta. Meillä menisi Halloween täysin ohi ellei yhdet synttärit osuisi juuri Halloweeniin ja pojat ovat päässeet vuodesta toiseen Halloween-teemaisiin juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halloween on jotenkin mukavan hullu juhla ja aikuisillakin on kivaa :) Viime vuonna oli vähän hiljaisempi Halloween oman perheen kesken, mutta kyllä me kivat bileet silloinkin saimme kasaan. Kivastihan se Halloween järjestyy niinkin, jos lapset saavat kutsun juhliin.

      Poista
  7. Ihanaa, ku jotkut viettää Halloweenia. EHKÄ sitä vois joskus itekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut kivoja juhlia, joten sen perusteella suosittelen kokeilemaan. Sehän onnistuu helposti vaikka kattamalla pöytään jotain kauheaa herkkua ja pientä rekvisiittaa.

      Poista
  8. Kiitos vinkeistä! Pienimuotoisesti on tullut Halloweenia aiempina vuosina juhlittua mutta nyt voisi laajentaa repertuaaria. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :) Halloweenia on helppo juhlia, kun ei ole mitään paineita, että millainen sen pitäisi olla ja lapsista on ihana vähän pelätä ;)

      Poista
  9. Ihania juttuja! Sä oot kyllä maailman kekseliän mama, ihailen! Voipi olla että Halloween jää juhlimatta, ellen saa jostain hurjaa energiaruiskausta. Väsyä pukkaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla on myös vähän väsyä ja sata tekemätöntä hommaa. Päätin jättää hommat edelleen rästiin ja panostaa juhlimiseen :D Tsemppiä sinne, ehkä jostain tulee vaikka pieni energiaruiskaus Halloweeniin tai kaupasta löytyy just joku sopivia herkku juhlan kunniaksi.

      Poista
  10. Voi vitsi, kivoja ideoita! Meillä juhlitaan taas tänä vuonna halloweenejä, täytyypä pistää tästä pari vinkkiä talteen! Ainakin noi limpsapullojen etiketit ja omar sormet oli mulle uutta. :D
    Meidän halloween hommia, jos haluut käydä vaklaamassa, on mm täällä:
    http://kotomolla.blogspot.fi/2013/10/kotomo-goes-halloween.html
    Hauskaa halloweenin odotusta sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Menenpä heti kurkkailemaan, että minkälaisia juttuja teillä on Halloween-bileissä. Aika usein tulee tehtyä vuodesta toiseen niitä samoja juttuja, jotka tietää toimiviksi. Minunhan tekisi kovastikin mieli tehdä sellainen sisälmysvuoka, mutta pahasti pelkään, että pojat eivät uskaltaisi edes maistaa sitä :D
      Kiitos samoin - mukavaa Halloweenin odotusta!

      Poista
  11. P. Kallosta eli karkkivarasta jo kovasti odotellaan... ;-)
    -L

    VastaaPoista
  12. Kiitoksia näistä vinkeistä! Meillä on tulossa ystäväperhe kylään tuona viikonloppuna ja luulen, että kopsaan nakit ja rotan pissan ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nakit ja rotan pissa toimivat aina, eivätkä ole liian pelottaviakaan :) Hauskoja juhlia teille!

      Poista
  13. Meillä tänä vuonna minipirskeet, mini määrä vieraita, koristeita yms. Ens vuonna sitten varmaan kun tyttö menee kouluun, niin järkätään taas "kunnolliset". Pojan kaverit oli kyselly, että koska koska mutta mulla ei nyt ruuti piisaa 20 hengelle järkkään eikä noin isoille muutenkaan :P
    Kivoja juhlia teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli viime vuonna juhlat vain oman perheen kesken. Tosin kuopuksella oli silloin Halloween-synttärit, joten aivan ilman hulinaa ja huisketta emme pärjänneet :)

      Eikös ole kuitenkin tavallaan kivaa, että isot pojatkin vielä toivovat Halloween-bileitä? Sähän voisit kohta tehdä niin, että otat pojan kavereineen valmisteluihin ja seuraavana vuonna he järkkäävät bileet sinulle :)

      Poista
    2. Onhan se :) Tosin en tiä onko se halloween se juttu vai se, että pääsee porukalla mellastaan jonkun kotiin :P :D Tosin meille on kyllä saanu tulla ihan ilman "tekosyitäkin"...ei tunnu ihan kauheen yleistä olevan että mennään kavereitten kotiin (isolla porukalla).
      Poika on tyytynyt tähän mun ratkasuun ja pyytää pari kaveria yökylään :)

      Poista
  14. Seuraan blogiasi. Ehdottomasti hyviä juttuja. Meillä yksi poika, nyt n 6,5 vuotias. Viime vuonna ekan kerran järjestin haloween-juhlat. Poika sai kutsua 4 pvkotikamua. Tällä kertaa tulee kummipojan perhe meille ensi lauantaina halloweenin viettämään. Kiva kummipojan äiti kertoi ettei hän ole jaksanut innostua koskaan halloweenistä. Minuakaan se ei ennen poikaa kiinnostanut. Nyt pidän sitä kivana värikkäänä juhlana ennen joulua (ajat muuttuvat: ei lapsuudessa halloweenin vietetty, poika sanoi et 'kaikki pitää Halloween juhlat'. Oikein mukavia juhlia kaikille. Pahvista saa helposti leikattua myös kurpitsanaamoja. Lepakoita laitteilin jo ikkunaan yms testasin valoja (led valoja oransseja jotka vaihtavat väriä jne).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteestasi :)
      Ei meilläkään vietetty Halloweenia ennen lapsia. Useamman vuoden olemme lasten toiveesta viettäneet sitä. Välillä oman perheen kesken, välillä vieraiden kanssa, välillä satunnaisena päivänä - ihanan rentoa :) Halloween piristää kivasti pitkää syksyä.

      Poista