20. marraskuuta 2014

Ravintola Timbaali Porvoossa

Heinäkuussa teimme Kätevien Emäntien kanssa ihanan kesäretken helteiseen Porvooseen. Helteet ovat suloinen muisto vaan, mutta Porvoo on viehättävä matkailukohde myös näin joulun alla. Etenkin jos perjantaina saadaan kevyt lumikuorrutus tunnelmallisen vanhan kaupungin kattojen päälle. Silloin Porvoo on kuin postikortista.

Porvoo sopii kohteeksi myös herkkusuille. Siellä on monta hyvää ravintolaa ja kivaa kahvilaa. Kesäretkellämme kävimme maistelemassa ravintola Timbaalin Kapteenin noutopöydän. Noutopöytä on taas ajankohtainen, sillä kohta tarjolle tulee Timbaalin joulubuffet sekä joulumenut. Kaikki vaihtoehdot kuulostavat hyviltä, mutta valintani olisi todennäköisesti buffet punajuurigraavatun lohen, katajanmarjasilakan, haukipateen ja paahtopunajuurisalaatin kiinnostavuuden takia. Tarkka joulubuffetin sisältö löytyy tämän postauksen lopusta.

Palataanpas hetkeksi kesäisen lounaan tunnelmiin. Timbaali sijaitsee vanhan Porvoon sydämessä. Timbaali on tunnettu etanoistaan. Valkosipulietanat ovat ravintolan suosituin annos ja ravintolasta saa ostaa etanasäilykkeitä ja -pannuja. Timbaali on myös muutakin kuin etanoita ja me emme lounaallamme syöneet lainkaan niitä, vaikka gorgonzola etanat ovat kyllä yksi suosikkiherkuistani.



Kesällä tarjolla ollut Kapteenin pöytä oli kalavoittoinen. Kalojen lisäksi tarjolla oli salaatteja, lampaan satulaa, kasvistäytteistä munakasrullaa, yrttikanaa, fetaa sekä lihapullia. Niin ja erinomaista näkkileipää. Me kaikki pidimme Kapteenin pöydästä! Helteisenä kesäpäivänä kylmät kalaruuat ja salaatit olivat erinomainen vaihtoehto.



Suosikkini lohirulla

Toinen munakasrullista. Top-3 kamaa :)

Kalaterriiniä. Se jäi niukasti top-3 listan ulkopuolelle.

Lihapullat ja yrttikana. Lihapullat kylmän kastikkeen kanssa olivat erinomaisia.

Haltiakummi ja Anna

Oliskohan Leonidan lautanen. Itseltäni jäi nuo kehutut hölskykurkut maistamatta

Ensin söin salaattilautasen ja sitten varsinaisen herkkulautasen :)

Timbaalin etanasäilykkeet ja -tarvikkeet
Timbaalin etanat kasvavat etanafarmilla Italian Piemontessa.

Kaunis vanha puutalo muodostaa viehättävät puitteet ravintolalle. Sisustus on selkeä ja yksinkertainen, mausteena voimakkaita tapetteja ja pieniä sieviä yksityiskohtia. Ravintolarakennuksen lisäksi kesällä lisää asiakaspaikkoja tarjoaa tunnelmallinen terassi. Terassin porttikäytävä on jo koristelu jouluiseksi.



Postaus toteutettu yhteistyössä Timbaalin kanssa.


***
TIMBAALIN JOULUNOUTOPÖYTÄ
Sinappi‐ ja sipulisilliä
Katajanmarja‐ ja puolukkasilakkaa
Smetanaa, sipulia, hunajaa, suolakurkkua, cavi artia
Punajuurigraavattua lohta
Hyydytettyä sienisalaattia
Waldorfinsalaattia
Paahtopunajuurisalaattia
Haukipateeta ja tilliremouladea
Perunasalaattia
Vihersalaattia
***
Porkkana‐, lanttu‐ ja perunalaatikko
Joulukinkku, sinappi, herneet
Uunijuurekset
Keitetyt perunat
***
Suklaa‐kirsikkahalko
Juustoja, piparkakkuja, hillokkeita
Kahvi / tee
33 € / hlö 

https://www.facebook.com/GarlicEscargots
http://www.timbaali.com/

10 kommenttia:

  1. Nyt tuli hirveä hinku saada punajuuria! Viime suomenreissulta toin matkalaukussa (vähän salaa, kun ei niitä oikein saisi tuoda...) punajuuria, siis ei mitään säilykkeitä vaan kokonaisia. Täältäkin saa joskus harvoin, mutta eihän ne maistu miltään. Ja kaikki nuo kalat, oih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuurista on parina viime vuosina tullut minulle herkkua, joten ymmärrän, että niitä pitää kuljettaa vähän niin kuin salaa :)
      Nykyisinhän on paljon erilaisia punajuurireseptejä verrattuna takavuosiin, jolloin hieno juures päätyi lähinnä vain Felixin lasipurkkiin ja etikkaliemeen.

      Poista
  2. Porvoo on ihan mahtava matkakohde kotimaassa. Jos jostain saisi ylimääräisen viikonlopun tähän joulun alle, voisin käyttää sen Porvoossa ja todellakin nauttia noutopöydän antimista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo on kyllä niin suloinen - myös talvella. Kunpa olisi lunta, niin olisi niin ihanaa mennä kävelemään postikorttimaisemiin ja sitten vaikka syömään :)

      Poista
  3. Timbaali on ihana ja ruoka NIIN herkullista! Kiitos vinkistä, ehkäpä sitä voisi lähteä Porvooseen fiilistelemään jouluista Porvoota. Porvoo kun on aina ihana!!

    Valoisaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timbaalilla on ihanat puitteet ja ruokakin oli minusta hyvää. Olisi ihana kävellä kirpeässä pikkupakasessa, lämmitellä mukillisella glögi ja sitten koestaa tuo joulubuffet. Itselläni on vielä Timbaalin etanat kokonaan koestamatta, en vaan tiedä kuinka hyvin ne sopisivat yhteen joulubuffetin kanssa ;)

      Poista
  4. Kiitos kovasti tästä esittelystä! En ole tuolla käynyt, koska etanamaine on niin vahva, enkä pysty saamaan etanoita alas. Mutta hyvä tietää, että siellä on muutakin ja tuo joulubuffet kuullostaa hyvältä! Ja näen niin itseni tuonne terassille istuskelemaan ensi kesänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma noin puolet asiakkaista tulevat syömään etanoita ja toinen puoli varmistaa, että onhan teillä muutakin kuin etanoita :) Lista on läpivuoden monipuolinen ja etanat ovat lähinnä siellä alkupalaosastolla.
      Ravintola on tunnelmallinen ja terassi todella kutsuva. Mikäli facebookia tulkitsin oikein, niin Timbaalin tiloissa on nykyisin myös kahvila ja kuvan munkkirinkilät suorastaan huusivat minua haukkaamaan :)

      Poista
  5. Porvoo on ihana paikka! Käyn siellä aina ennen joulua fiilistelemässä, mutta Timbaalissa en ole käynyt. Joulubuffet vaikuttaa herkulliselta, mutta en löytänyt Timbaalin webbisivuilta mitään mainintaa joulubuffetista tai kattauksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kiinnitin huomiota samaan, että Timbaalin netti on vielä päivittämättä. Sain menut heiltä suoraan sähköpostitse, joten eiköhän se nettikin päivity piakkoin. Lisätietoja saa myös puhelimitse 019 5231020.

      Poista