30. marraskuuta 2014

Tee Se Itse: Joululahja 2

Taitaa olla niin, että tämän joulun lahjojen pääraaka-aine on suklaa. Mutta ei käy kieltäminen, etteikö se olisi yksi jaloimmista raaka-aineista.

Pieneksi joulumuistamiseksi päiväkodin henkilökunnalle valmistuu tänä jouluna Rocky Road tyyppinen joulusuklaa.


Aineksina oli 100g tummaa suklaata ja 75g maitosuklaata, murusteltuja piparkakkuja, palasteltuja pistaaseja ja minivaahtokarkkeja. Ajatuksenani oli ropsauttaa suklaasulaan kanelia, mutta jonkun keskeytyksen takia unohdin sen.

Suklaat sulatin mikrossa matalalla (300W) teholla. Suklaasulan sekoitin muihin aineksiin ja levitin leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Sitten jääkaappiin jähmettymään. Aivan jähmeäksi ei kannata antaa massan kovettua, koska silloin siitä ei saa piparkakkumuotilla otettua paloja. Kannattaa vartin päästä katsoa suklaan jähmettyminen ja ottaa palat piparkakkumuotilla irti.

Valmis joulusuklaamassa

Otin levystä neljä sydäntä ja laitoin ne takaisin jääkaappiin jähmettymään. Toki tein koemaistelun suklaalle ja minusta se oli erinomaista. Valmiit sydämet koristelin valkosuklaaraidoilla.

Kaupoista saa ostaa valmiita sellofaanipusseja. Minulla ei olle sellaisia, joten yritin askarrella pussin. Suosittelen kyllä niitä valmiita pusseja :)8 kommenttia:

 1. Olet kyllä kätevä emäntä. Ihana tämäkin :).

  VastaaPoista
 2. SÄ olet kyllä niin ässä, tässäkin!

  VastaaPoista
 3. Voi kun ihana vinkki. Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Näitä viilattuna sillä, mitä löytyy kaapista, aion kokeilla huomenna! :) Kiitos reseptistä, Kepposka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ehdottomasti pipareita :) Makeaa viikonloppua :)

   Poista