15. lokakuuta 2014

Huvittelua koko perheelle

Tänä vuonna meillä ei ole mitään syyslomasuunnitelmia. Pojilla on lomaa keskiviikosta perjantaihin. Minulla on vaivainen päivä lomaa ja sekin torstaina. En edes onnistunut varaamaan mitään viikonlopuksi. Mutta mepäs otimme varaslähdön lomatunnelmaan ja huvittelimme jo viime viikonloppuna :)

Pitkän aamiaisen jälkeen lähdimme kohti Sirkus Finlandiaa. Näytös oli jälleen hyvä. Koko perhe tykkäsi siitä kovasti! Oma suosikkini oli klovni-akrobaattiduo the Catastroph Brothers. Ihmistykinkuulanainen oli hyvä, mutta ei lähellekkään yhtä hyvä kuin tähän mennessä paras näkemäni viimeinen ohjelmanumero. Toistaiseksi paras on kahden vuoden takainen kuolemanpallon neljä moottoripyöräilijää. Se oli huikea!


Pojat ja karkit :)

Esiintyjät. Punapukuinen nainen on suomalainen akrobaatti-rullaluistelija

Kepposet suosittelevat Sirkus Finlandiaa. Suosittelemme myös korvatulppia tai kuulosuojaimia herkkäkorvaiselle. Esikoista häiritsi livebändin musiikin voimakkuus paljon. Jos olisi ollut korvatulppia mukana, olisin itsekin ottanut käyttöön.

Sirkuksesta jatkoimme pizzalle. Ravintolaksi valikoitui sattumalta Rautatientorin reunalla oleva Vapiano. Pizzat olivat hyvät, pöydät tilavat, mutta onhan se kolmen vilkkaan lapsen kanssa hankalaa ilman pöytiintarjoilua. Pizzat piti käydä noutamassa itse alakerrasta, kun tilauksen jätettyämme mukaan saamamme hälyytin piippasi. Lasten pizzat olivat kyllä söpöimmät ikinä näkemäni.

Miten voi olla näin söpö pizza?


Kalan "teurastus"

Minun piti tilata salaatti, mutta päädyinkin pizzaan :)
Päällä oli niin reilusti pinaattia, että siinähän oli melkein salaatti mukana (mikä perustelu!)

Ostimme jälkiruokia jaettavaksi koko perheen kesken. Pojat eivät tykänneet tiramisusta. Joku hullaantui niin pannacottaan mansikkakastikkeella, että piti ostaa yksi lisää :)


"Taivaallista!" Kuopus on perheemme tuorein pannacotta-fani

Tiistai-iltana pojat pääsivät nauttimaan alkavasta lomasta. Esikoinen pääsi kaverinsa mukana HopLopiin, keskimmäinen meni kaverilleen yökylään ja kuopus puolestaan oli kaverillaan leikkimässä. Keskiviikoksi onkin luvassa melkein rajoittamatonta ruutuaikaa, koska minun pitää tehdä töitä ja minusta pieni lojuminen sopii pojillekin.

Loppuloman tärpit meille ovat:
4) Uimahalli
Eiköhän näistä ainakin yksi ellei kaksi ehditä toteuttaamaan. Linnanmäellä on käynnissä Valokarnevaalit ja Sealifessa Kalakarnevaalit, mutta niihin emme tänä vuonna mene.


Lomalaisille toivotan oikein mukavaa syyslomaa!

22 kommenttia:

  1. Mekin kävimme Sirkus Finlandiassa, taisimme olla siellä viikkoa ennen teitä. Minullakin on muistissa huimat moottoripyöräilijät pallossa pari vuotta sitten. Tämän vuoden esitys oli ihan hyvä, mutta jäi minusta vaisummaksi kuin pari edellistä vuotta.

    Meillä pojilla on lomaa to ja pe, lähdemme huomenna aamulla kotiseudulleni Mikkeliin. Siellä käymme ainakin uimahallissa. Muumit Rivieralla ei saa poikia innostumaan, viime sunnuntaina käytiin katsomassa Boksitrollit ja se oli ihan kiva.

    Onpa ihanat lastenpizzat Vapianossa. Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se moottoripyöräajelu siellä pallon sisällä oli todellakin muistiinpainuva. Oli se hurja temppu! Meidän esikoinen on innostunut tuosta Muumileffasta, pikkuvelejt eivät niinkään. Katsotaan sitten vähän säiden mukaan, että mistä ohjelmasta vapaapäivä ja viikonloppu täyttyvät.

      Mukavaa Mikkelin reissua teille.

      Poista
  2. Ihanaa lomatorstaita teille! Tuo Sirkus Finlandia täytyy meidänkin joku kerta katsastaa. Kiitokset pizzapaikka-vinkistä. Uppois varmaan meillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Suosittelen kyllä Sirkus Finlandiaa. Nuo pizzat olivat niin söpöt ja maultaankin keskivertoa paremmat. Kehtaanko seuraavan kerran sanoa, että haluan oman pizzanikin nalleversiona :)

      Poista
  3. Tipu kävi joku aika sitten kummitätinsä kanssa Sirkus Finlandiassa Tampereella, oli ilmeisen hyvä koska neidit oli ihan ekstaasissa vielä iltapalapöydässäkin.
    Me lomaillaan kolmisin kotosalla. Ohjelmassa on ja tulee oleen kavereita(yökyläilyineen) ja viikonloppuna kylpylään, jos tauti ei selätä joita kuita meistä. Oheen tietty leipomista, askartelua jne :)

    Pitsat muuten mainiot, en oo koskaan nähny tollasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkus Finlandia on kyllä hyvä, ammattilaismeininkiä.
      Toivottavasti pääsette nauttimaan syyslomasta kylpylään! Itsenikin olisi tehnyt mieli, mutta en sitten jaksanut alkaa järjestämään ja veikkaan, että lähin kylpylä Flamingo on ihan täyteen ammuttu. Meillä on toisessa lähiuimahallissa kivat vesiliukumäet, poreallas ja höyrysauna, silläkin pärjäilee pitkälle.

      Poista
  4. Vapiano pitää kyllä tsekata! Kiitos vinkistä ja syyslomavinkeistä. Meillä myös muutama päivä lomaa pojilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten pizzat olivat ihanat :) ja olivat maultaankin hyvät. En nyt ehkä sinne menisi aikuisessa porukassa muuten kuin lounaalle, mutta perheelle kiva paikka eikä mikään riistokallis.

      Mukavia lomapäiviä pojille.

      Poista
  5. En tiedä onko Vapiano saanut työntekijöiden asiat kuntoon, siellähän oli kunnon riistomeiningit aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ollut tuollaista uutista huomannutkaan. Piti googlettaa. Hyvä, että työntekijät ovat vaatineet palkkojaan ja että osa on liittynyt ammattiliittoonkin ja saanut myös sitä kautta juristiapua vaateilleen. Aina en jaksa lämmetä ammattiliitoille, mutta näiden tapausten yhteydessä voi vaan todeta, että ammattiliittoja tarvitaan edelleen Suomessa, jotta kaikki työnantajat saataisiin noudattamaan työaika- ja sopimuslainsäädäntöä ja maksamaan tehdyistä tunneista.

      Google näyttää pätkän PAMin sivuilta, että Vapiano-ravintola on maksanut puuttuvia palkkoja niitä vaatineille työntekijöille. Koko uutista en enää PAMin sivuilta löydä.

      Osa henkilökunnasta oli ilmeisesti virolaista edelleenkin. Vapaa työvoiman liikkuvuus ei ole EUssa ongelmatonta, kuten SAK tässä kuvaa:
      http://www.sak.fi/luottamushenkiloille/jutut/nykypaivan-orjat-2014-04-15

      Poista
  6. Teillä oli kivaa sirkuksessa. Tunnustan, että viimeisestä käynnistäni sirkuksessa on vierähtänyt pitkä tovi. Ehkä jossakin vaiheessa minäkin noitten bonuslastenlasten kanssa menen. Ja tuo Vapiano! Tallinnassa on myös tuo pizzeria, siellä olen käynyt. Ja kerrassaan makoisat pizzat söimmekin siellä. Ja paikka oli mitä viihtyisin.
    Iloista syyslomaa pojille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa jossain vaiheessa ehdottomasti viedä bonuslastenlasten sirkukseen, siitä pitää varmasti koko porukka. Tosin pienille ja herkkäkorvaisille suosittelen korvatulppia tai kuulosuojaimia. Vapianon lastenpizzat olivat kyllä niin söpöt ja ruoka ihan maukasta :)

      Poista
  7. Ne kuolemanpallokuskit on ihan kreisejä, me oltiin joskus sata vuotta sitten Brasiliassa lomalla ja lomakohteenamme oli pikkuruinen kyläpahanen, johon sattui juuri loman aikaan kiertävä sirkus. Menimme katsomaan meininkiä, ja vaikka muuten olikin aika epäilyttävät touhut siellä, niin nuo kuolemanajajat saivat meidät kyllä ihan haukkomaan henkeä! Oli kyllä hurjan näköistä ja vaaran suorastaan haistoi siinä pallon lähellä...huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli aivan uskomaton temppu. Pallohäkkyrä oli jo itsessään pelottava sekä se, että joku pystyi siellä ajamaan. Saatikka, että neljä hemmoa yhtäaikaa. Kaverillenikin tuo temppu oli jäänyt hyvin muistiin. Ilmeisesti jokainen sen nähnyt muistaa tempun pitkään.

      Kuolemanpallokuskit tekevät muille illan finaalipaikan esiintyjille karhupalveluksen. Katsojat sanovat muista hienoista esityksistä, että olihan se hieno, mutta muistatko kun silloin yhtenä vuotena oli ne kuolemanpallokuskit ;)

      Poista
  8. En ole sitten lapsuuteni käynyt sirkuksessa.. Onpa ihastuttavan lapselliset pizzat :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kävimme miehen kanssa Sirskus Finlandiassa kerran myös ilman lapsia :) Olin monelta lapsiperheen vanhemmalta kuullut, että Sirkus Finlandia on aikuisen mielestä hyvä, niinpä kävimme kahden katsastamassa ja tykkäsimme.

      Poista
  9. Kiva palata sirkustunnelmiin täällä. Meillä vieläkin jutellaan poikien kanssa tykinkuulanaisesta. Tykkilento teki niin ison vaikutuksen aiemmin syksyllä.
    Nuo lasten pizzat ovat kyllä aivan huippuja. Mielettömän hyvä keksintö lisää varmasti ruokahalua :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkus on kyllä varmasti meidänkin perheessä yksi syksyn kohokohdista, josta riittää muistelemista.

      Lastenpizzat olivat ihanat :)

      Poista
  10. Olipas kiva postaus. Mun on tehnyt jo pitkään mieli mennä sirkukseen, ja olen katsellut Sirkus Finlandian mainoksiakin sillä silmällä. Sirkus taisi olla täällä vielä aika pitkään, muistaakseni marraskuun alkuun asti. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä sinne nyt, ettei käy niin kuin aina ennenkin, että aika vaan hujahtaa huomaamatta.

    Ihanat pizzat. Jos tulee lapsivieraita, vien ne tuonne. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkus Finlandia on kiva. Aikaisemmassa kommentissa kirjoitinkin jo, että me olemme mieheni kanssa käyneet siellä ilman lapsia ja viihdyimme hyvin :) Marraskuun alkuun saakka tosiaan pyörii näytökset, joten vielä ehtii :)

      Seuraavalla Vapiano kerralla pitää harkita, että kehtaanko pyytää oman pizzanikin nallekorvilla :D

      Poista
  11. Kivaa puuhaa syyslomalle olette keksineet. Täytyy tunnustaa, etten ole koskaan ollut sirkuksessa. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä katsomassa Sirkus Finlandia. Tyttäresi varmaan on vielä sellaisessa iässä, että saisit alibin :)

      Poista