2. lokakuuta 2014

Viikko kanssani: tiistai

Tiistai meni ensin vähän sähläämiseksi ja siitä johtuen ilta pitkäksi töiden parissa. Parasta oli rauhallinen iltahetki poikien kanssa.

7-7:45 Aamutoimet
7:45-8 Kävelemme kuopuksen kanssa päiväkodille leops-keskusteluun.
8-9 leops. Lähipäiväkotimme on kyllä mahtava paikka! Kuopus tykkää kovasti eskarista ja on motivoitunut pitkään tökkineisiin kynähommiinkin.
9-9:20 Kävelen mutkan kautta kotiin, koska paistaa niin ihanasti

Kaunis syysaurinko

9:20-10 Luen työsähköposteja
10-10:30 Lähden koululle keskimmäisen koululääkärin tarkastukseen. Mielestäni olimme sopineet miehen kanssa, että hän hoitaa tämän, mutta hänellä olikin muuta sovittuna.
Opelle olisi pitänyt aamulla ilmoittaa, että pojan pitää saada vastata puhelimeen, jotta hän voi tulla lukitulle ovelle minua vastaan. Opella onkin sijainen, niinpä päädyn kiertämään puoli koulua luokkaan. Lääkärintarkastus on ruoka-aikaan, vien pojan etukäteen ruokalaan ja kehotan häntä hotkimaan. Juoksen itse terkkarin odotusaulaan taas puoli koulua ympäri ja alan täyttämään lomakkeita, jotka olisi pitänyt täyttää etukäteen. Juoksen puoli koulua ympäri hakemaan poikaa ruokalasta. Alkaa tulla lämmin :) Tämän olisi voinut hoitaa fiksummin.
10:30-11 Koululääkärintarkastus. Terve ja vilkas poika.


11:05 Ajan kotiin. Muistan, kuinka otin pojalta kännykän pois ja laskin sen kauemmas koululääkärin pöydälle. Sinnehän se jäi. Aion kuitenkin käydä kotona vessassa ennenkuin palaan koululle. Avaimet puuttuu. #%*@@ ja muuta painokelvotonta tekstiä!
11:05-11:30 Ajan koululle, käyn hakemassa unohtuneen puhelimen ja vien sen pojalle luokkaan ja otan häneltä samalla kotiavaimet.
11:30-12 Syön lounaaksi pasta bolognesen jämät jääkaapista. Lohdutukseksi menetetystä aamusta syön kaikki jäljelle jääneet cookiesit :)

12-18 Urakoin töitä. Pojat tulevat koulusta ja mies tuo töistä tullessaan kuopuksen päiväkodista viiden maissa. Mies laittaa ruuaksi pakastepinaattikeittoa. Mies ja esikoinen hotkivat ruokansa ja lähtevät harrastuksiin.
18-18:30 Syömme pienempien poikien kanssa
18:30-19 Pojat haluavat katsoa telkkaa, ehdin sopivasta soittamaan yhden työpuhelun
19-20:30 Kuopuksen kanssa harjoittelemme kirjaimia ja piirtelemme. Keskimmäisen kanssa teemme läksyjä aapisesta ja kirjoittelemme sanoja opituilla tavuilla. Syödään pientä iltapalaa.

Keskimmäisen kynän käytössä on vielä kehittämistä koulua varten, mutta piirrustus on ihana!
"Äiti, piirsin tämän sinulle. Tässä minä annan sinulle kakun ja lahjan". So cute!

20:30-21:15 Iltatoimet. Aloitetaan uusi iltasatukirja. Keskimmäinen nukahtaa hetkessä, mutta kuopus höpöttelee ihania juttuja. Mies ja esikoinen tulevat kotiin ja esikoinen menee suoraan nukkumaan.
21:15-23 Teen loput työt.
23-24 Hoidan tiskit ja roikun netissä.

12 kommenttia:

 1. Onpahan sulla ollut aikamoinen aamupäivä kaikkine kännyköineen ja avaimineen. Sellaista se lapsiperheen arki on.

  Suloinen piirustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä meinaa paletti levitä käsiin :)
   Jaksan edelleen ihmetellä näitä paikkoja, joihin oletetaan aikuisen töidensä ohella ehtivän aivan ihmeellisiin aikoihin keskellä päivää. Vaikeahan se on tietenkin palvella kaikki työpäivän ensimmäisenä tai viimeisinä tuntina, mutta aikamoinen määrä menoa kesken työpäivän joutuu yhteen syksyyn mahduttamaan.

   Poista
 2. Kiva lukea, että muissakin perheissä syödään eineksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta einekset sinänsä eivät ole mikään paha juttu vaan elämää helpottava asia. Riippuu tietenkin eineksestä, ainakin pinaattikeitto on tuoteselosteen perusteella sopivaa meidän mummo-dieettiin lisäaineetonta perusruokaa eikä edes kallis einekseksi. Itse syön hyvin usein etätyöpäivänä valmiita mikrokeittoja.

   Poista
 3. Mäkin juuri avauduin normipäivän kiireistä blogissa, joten tämä oli suorastaan lohdullista luettavaa :-)
  Ja ihana tuo poikasi piirrustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on aika kiireistä ja nämä extrajutut meinaavat sotkea koko rytmin. Itseäni helpotta se, että voin antaa aika monenkin asian olla vähän sinnepäin ellei peräti rempallaan :)
   Onneksi huomenna on jo perjantai!

   Poista
 4. Huhhuh, mitä menoa aamupäivällä... Mutta ihanat kuvat kertoo Suomen mahtavasta syksystä! Itse katselin aamulla Helsingin maisemia ja totesin, että onpas se kaunis kaupunki.

  Teilläkin kuitenkin iltaa kohti rauhottui, vaikka aika raskaalta kuulostaa nuo iltayhdentoista maissa "viimeistellyt" työt, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut kyllä aivan upeita syyspäiviä monta putkeen. Ruska ja auringonpaiste kelpaa mainiosti jopa kaltaiselleni syksynvihaajalle :) Toivottavasti nämä kirkkaat päivät jatkuvat.

   Teen vakiona kahtena iltana töitä aika myöhään ja yritän tehdä rästit niiden yhteydessä, jos niitä on ylipäänsä pakko tehdä. Vähänhän tuo tiistai-ilta kirpaisi, koska olisin halunnut katsoa telkkaria :) Toisaalta olen tullut siihen tulokseen, etä itselleni sopii paremmin nuo myöhäiset tunnit kuin vaikka välillä 17-20. Olen silloin väsyneimmilläni ja perhe tarvitsee ruokaa ja huomiota.

   Poista
 5. Viuh vauh vaan. Äidit huiskii moninaisten tehtävien perässä. :). Ihana tuo piirrustus. Niin suloinen lahjoineen. Pitäisi säästää jokaiselta lapselta joka ikäkaudelta tyypillisimmät piirrustukset kansioon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se äitien elämä usein aikamoista huiskimista :)
   Minulla oli aikoinaan hyvä tarkoitus säästää joka ikävuodelta piirrustuksia ja askarteluita. Arkistointi ei todellakaan ole vahva puoleni, joten ehkä pari vuotta sitten luovuin ja aloin kuvaamaan työt. Sillä lailla niistä jää jotain muistoja. Kortteja ja lahjoja yritän säilöä. On ne vaan niin suloisia muistoja :)

   Poista