17. toukokuuta 2014

Viiden kohdan haaste

Koreasta saakka tuli minulle viiden kohdan haaste. Kiitos Terhi! Terhi pitää mainiota Jalalla Koreasti -blogia. Terhin blogin mukana pääsee ihanasti kurkistamaan expatin elämään Koreassa.

1. Lempiväri sisustuksessa
Meidän kotimme ei noudattele sisustustrendejä enkä ole enää vuosiin edes yrittänyt sisustaa. Sinänsä pidän sisustamisesta, mutta perheemme pikkulapsivuosiin ainoat sopivat materiaalit olisivat olleet kivi ja mdf ja harmaan sävyisenä. Into sisustukseen on vieläkin kateissa.

Pidän keski/tummanruskeasta puusta ja vaaleista sävyistä sisustuksessa. Mikään white on white tai minimalistityyppi en ole. Toisaalta en myöskään ole romanttinen tai countryhenkinenkään.


Kuvassa näkyvät lempiesineeni sisutuksessamme: 
japanilaiset seinäkääröt ja moderni tsekkiläinen kristallikruunu
(seinäkääröt ovat valitettavasti varastossa turvassa kepposilta)


2. Design-esine / -huonekalu, jota ei koskaan tule meille
Meiltä ei taida löytyä ensimmäistäkään yleisesti tunnettua design-esinettä tai -huonekalua. En ole design-tyyppiäkään. Olen enemmän kallellaan vanhoihin tavaroihin, antiikkiin ja taiteeseen. Epäisänmaallisesti kaikista design-vaihtoehdoista totean silti, että Artekin satulavyötuolit ovat ehdot ei minulle. Niin ja tuplakuplavalaisin.

Löytyhän kotoa sentään jotain designia. Suunnittelijan nimi on valitettavasti unohtunut :(


3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä
Katson aika vähäisesti televisiota, mutta Good wife pitää aika nähdä. Hahmot nyt eivät ole varsinaisesti hurmaavia, mutta sanon silti, että Alicia, Cary ja Kalinda.

Takavuosien suosikkini oli ehdottomasti Postimies Pate. Ei ne uudet versiot, vaan ne vanhat ihanat nukkeanimaatiot.

Kuva lainattu täältä

4. Suosikki leivonnassa
Pidän leipomisesta. Tykkään leipoa suolaisia ja makeita piirakoita, pullaa, kääretorttuja, pikkuleipiä ja juusto/täytekakkuja. Eli aika perinteistä linjaa. Kaksi ylitse muiden ovat juustokakut ja korvapuustit. Juustokakut valmistuvat helposti ja nopeasti kahvipöytään. Korvapuustit ovat minun ja esikoisen suosikkeja ja esikoinen tykkää leipoa niitä kanssani.



5. Viisi suosikkiblogia ja haasteen antaminen heille
Seuraamiini blogeihin kuuluun kymmeniä, jotka voisin nimetä top-5 listalleni. Haaste on ehtinytkin jo moneen blogiin, mutta laitan kuiten menemään vielä seuraaville.

1. Haltiakummi
Blogia pitää ystäväni, joka taitava ja innokas kokkaamaan, leipomaan, kortteilemaan, koruilemaan ja virkkaamaan. Hänen reseptinsä ovat suussasulavia ja olen aivan myyty virkatulle virtahevolle.

2. Benvenuti al sud
Ciacy kirjoittaa blogiaan uudesta kotimaastaan Italiasta. Välillä loka-toukokuu tunnen kateuden piston siitä, että en asu samoilla nurkilla. Erityisen ihanaa on päästä kurkkaamaan italialaisen anopin keittiöön.

3. Pinkit korkokengät
Maiju näyttää, että muoti ei ole pelkästään 20+ vuotiaiden juttu, vaan myös 50+ vuotiaiden juttu. Räiskyvää väriä ja elämäniloa.

4. Hues of black
Hekun blogin kulmakivi on päivän asut. Tyylimme ovat hyvin erilaiset, mutta minusta on niin kiva seurailla oman ikäiseni naisen pukeutumista.

5. Parit kirjablogit
Kirjoista bloggaavalle on turha laittaa haastetta menemään koskien sisustusta ja leivontaa :) mutta haluan kuitenkin listata tähän kaksi suosikkiani.

Minullahan on siis toinenkin blogi, joka on tosin ollut yli kaksi kuukautta päivittämättä. Kirjablogini Kirjakepponen kautta olen löytänyt Hannan Kirjainten virrassa blogin, jonka monipuolisesta otteesta kirjoihin pidän paljon.

Jaetulle vitossijalle päätyy myös Kuristava kirsikka. Luen kirjallisuutta monipuolisesti. Oma suosikkigenreni on dekkarit ja Kuristavan kirsikan Rozin kanssa jaamme selvästi dekkarikiinnostuksen.

6. Täydellinen yllätysveto
Olen aivan koukussa viime vuoden blogiverotulojen kuningattaren Annan blogiin http://www.rantapallo.fi/mungolife/. Meillä ei ole mitään yhteistä ja arvomaailmamme ovat varsin kaukana toisistaan. Anna vielä kehtasi jossain haastattelussa sanoa, että kyllä hän aikoo ammatin hankkia, koska eihän bloggaajan voi itseään loputtomiin elättää. Koska ketä kiinnostaisi jonkun nelikymppisen elämä??? Kaikesta huolimatta seuraan ja nostan hattua Annan menestykselle tuotteistaa Anna.



17 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta. Ja voih, kun en olekaan nyt hetkeen tehnyt anopin keittiòssà yhtààn mitààn, joten et ole sitten siità osuudesta pààssyt hetkeen lukemaan, eh.
    Màkin muuten luen mungolifea. Niin erilainen kun hàn minusta onkin niin ihanan inspiroiva ja àlyttòmàn kaunis ja viisaskin vielà. Jos olisin joku 20-vee bloggari Suomessa ja toivoisin elàvàni edes jotenkin blogini ansioilla niin olisin varmasti Annalle aika kade. Nyt meni kyllà pisteet alas, kun kehtas nelikymppisià haukkua, hehehe....no ei kai. Ja jotenkin musta tuntuu, ettà hàntà kyllà seurataan vielà silloinkin, kun on itse nelikymppinen...niin ja unelmiensa ammattiahan hàn onkin jo opiskelemassa, kiitos bloginsa, ettà go girl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti piipahdat taas anopin keittiössä :) ja kiva on lukea töistäsikin.

      Kai se on niin, että menevän 25v mielestä 40-vuotiaat tylsiä kalkkiksia ;) Minä havahduin Mungolifeen vasta kun iltapäivälehdet listasivat suosituimpien blogistien verotuloja. Useammankin muun katsoin, mutta Anna oli personaallisin ja myös viihdyttävin.

      Poista
  2. Mäkin seuraan Annan blogia ja sama kommentti nauratti :) ja mä taas tykkään ylipaljon meidän tuplakuplasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kanssa nauratti ja sitten perään vähän harmittikin. Kommenttihan lipsahti sillä lailla vähän ikävästi, että kukaan noin vanha ei ikinä voisi olla mitään. Mutta nuorena noihin ikäjuttuihin on vähän erilainen perspektiivi. Saatan olla jopa itse syyllistynyt samaan...

      En tiedä mistä johtuu, mutta Eero Aarnion tuotanto ei minua viehätä yksityistiloissa lainkaan. Jos jossain julkisissa tiloissa on vaikka Aarnion tuoleja, niin aina käyn ne istumassa, mutta kotiini en niitä valitsisi. Karsastukseni ylettyy Aarnion valaisimiin saakka.

      Poista
  3. Tää oli hauska - ja juustokakut ovat munkin lempileipomuksia (niiden helppouden vuoksi)!

    Mä en ihan ymmärrä tuon Mugolifen suosion salaisuutta. Symppistyttö ei siinä mitään, ja iloitsen että joku on saanust bloggauksesta itselleen ammatin!

    Mahtavan aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Minä hetken aikaa seurailin muidenkin 20+ bloggaajia ja seuraamiini verrattuna Mungolife oli kyllä vauhdikas. 40+ tantta joutuu toteamaan, että onpa 20v elämä tylsää, jos ei ole muuta blogattavaa kuin:
      "tässä on tää mun aamupuuro tänään siinä on vadelmien sijasta mustikoita, huomenna mä sotken siihen raejuustoa"
      "tässä on mun lounassalaattia. Ai katos valokuvaanko kuudetta kertaa putkeen kanasalaattia"
      "nyt mulla on zaran farkut, niin kuin aina"

      Poista
    2. Aiotaan muuten suunnata teidän kulmille nauttimaan kauniista säästä ja hanamijuhlasta ilman kirsikankukkia. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Mä en oikein myöskään siihen Mungolifeen ole onnistunut koukuttumaan... Vaikka myönnän kyllä, että hienosti hän on onnistunut siitä itselleen uran luomaan, vau!

    Juustokakut ja muut leipomuksesi näyttää herkullisilta; siinä siis osuttiin samaan vastaukseen, kun itsekin tykkään perinteisistä leipomuksista ja juustokakuista. Ne on maultaankin parhaimpia; mä en oikein tykkää ällömakeasta vaan enemmän vähän happamasta, kipeästä tai raikkaasta. Sen vuoksi jotkut supermakeat suklaakuorrutemuffinssit tai kermakakut (tai etenkään marsipaani-!) ei uppoa ollenkaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan meillä Terhi molemmilla designesine/kalustevapaat koditkin :)

      Tuohon muffinijuttuun pitää todeta, että kovasti oen yrittänyt, mutta en vieläkään pysty syömään kuppikakkuja, se töhnä siinä päällä on karmeaa. Perinteinen kermakakku maistuu kyllä, jos välissä on jotain raikasta hilloa, kuten vadelmaa.

      Poista
  5. Kivat ja jotenkin niin sinun oloiset vastaukset, vaikka tunnenkin sinut vain blogistasi :)

    Suloista sunnuntain jatkoa !

    VastaaPoista
  6. Olipa näitä kiva lukea. :) Kyllä nelikymppisen elämä kiinnostaa, aika paljon enemmänkin kuin ne pintaliito-barbie-blogit. :)

    VastaaPoista
  7. Jaahas jaahas jaahas, täältähän pukkaa haastetta, ja vieläpä niin kivoin sanoinkin, Kiitos! :) Ja kiitos myös Hipposen puolesta :D Lupaan palata asiaan mahdollisimman pian, mutta nyt täytyy mennä sunkin puolesta Alician, Caryn ja Kalindan seuraan, koska viimeviikko - iiiiiik!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :)
      Mulla jäikin tämän viikon Good wife väliin, samoin kävi toiselle seuraamalleni sarjalle Scandalsille. Noh, onpahan sitten kun pääsen kotiin, niin jotain katsottavaa digiboxissa.

      Poista
    2. Eikä, katotko säkin Scandalia!! Se on tällä hetkellä ihan mun suosikki, mennyt jopa GWn ohi! Siskoloisillekin siitä pitkään vouhkasin, että mikä sääli, etteivät oo sitä kattoneet, se on kyllä hyvä, niin jo oli Jii intoutunut vähän lataileen, ja nyt ne on yhtä soittoa kattoneet 1. ja 2.kauden :D Ens su tulee Liviltä viimeinen jakso Scandal 2.kautta, voi vitsi sentään! Mutta siis kukaan ei koskaan tunnusta katsovansa kyseistä sarjaa, tai ei oo edes kuullut siitä :D Nyt mua hykerryttää kovasti - tää ois pitänyt arvata.

      Poista
    3. Scandal alkoi minusta hiukan vaisusti, mutta siihen aikaan ei juuri tullut sellaisia hyviä aivot narikkaan sarjoja, joten jatkoin seuraamista. Jossain keskivälillä ekaa kautta sarjahan muuttuin oikein hyväksi. Nykyisin ihan mun lemppareita! Toivottavasti kolmas kausi tulee Liville pian.

      Olivialla on muuten aivan huikea puvustus :)

      Poista