2. maaliskuuta 2013

Lempipullot ja uusiosana

Olen uhkaillut lapsiani väkivallalla - nimittäin selkäsaunalla. Uhkaukset eivät tehoa lainkaan. Syykin selvisi, pojat kysyivät kiinnostuneina, että millainen sauna on selkäsauna :)  Samalla kävimme läpi käsitteet koivuniemen herra ja korvapuusti (ei se leivonnainen).

Korvapuusti jäi käsitteenä hetkeksi elämään, kunnes se muutti muotoaan. Sen korvasi jämäkämpi uusiosana. Ensimmäisen kerran kuullessani karmean veljelle syydetyn uhkauksen repesin aivan täysin.
"Jos et anna mun legoa takaisin, saat nyrkkipullaa!"

Sitten ne suosikkipullot.

Yritän pidentää hiustenpesuväliä, koska olen joutunut päivittäiseen pesukierteeseen. Jokin aika sitten löysin monen epäonnistuneen kokeilun jälkeen toimivan tummillekin hiuksille sopivan kuivashampoon. Valmistaja Sim, nimi keksiliäästi Dry Shampoo. Sopii minun hiuksille todella hyvin, ei jätä harmaata kerrosta hiuksiin, kuten kaikki muut kokeilemani. Pääsin irti päivittäisestä pesusta ja hiukset asettuvat helposti :)

Toinen suosikkipulloni on niin maukas, mutta kuitenkin pehmeä punaviini: Valpolicella Ripasso punaviini, valmistaja Cecilia Beretta, vuosikerta 2010. Sopii hyvin juustojen kaveriksi tai sellaisenaan nautittavaksi.9 kommenttia:

 1. Kyllä sulla on fiksut pojat :D
  Ostitko kuivashampoon kampaajalta vai jostain muualta? Se olisi kyllä kiireisinä päivinä oiva apu.

  VastaaPoista
 2. Kirppu:
  Ostin kuivashampoon kampaamosta. Webistäkin näyttäisi saavan, mutta postikulut lisäävät hintaa. Nopeuttaa kyllä aamutoimia, kun ei tarvitse joka aamu pestä, kuivata ja laittaa hiuksia :)

  Olen käyttänyt pari vuotta pelkästään Simin System 4 shampoita. Sitä ennen allergisoidun yllättäen monelle shampoolle ja tuo oli se toinen sopiva sarja.

  VastaaPoista
 3. Nyrkkipullaa, repesin täysin =D
  Mistäs olet ostanut tota kuivashamppoota? Mä olen kanssa hiustenpesukierteessä, ja mulla on vaan jotain suihkutettavaa tököttiä mistä tulee kivan valkoisenharmaat hiukset. Kokeilin myös jostain lehdestä lukemaani niksiä, ja laitoin vauvatalkkia päähäni. Se tekee hiukset todella sähköisiksi, ja talkkia on koko vessan lattia ja lavuaari täynnä jokaisen käsittelyn jäljiltä.

  VastaaPoista
 4. Vera:
  Ostin kampaamosta kuivashampoon. Sitä ennen kokeilin Rock'aholicia ja jotain toistakin vielä. Jos tuota Simin kuivashampoota suihkuttaa oikein reilusti, niin näkyy harmaa kerros. Mutta se lähtee harjaamalla pois. Joskus 90-luvulla käytin Body Shopin kuivashampoota, joka oli kuten talkkia. Se toimi hyvin, mutta oli aika sotkuista puuhaa :(

  Noita Simin tuotteita saa verkkokaupastakin. En ole itse kyseistä kauppaa ikinä kokeillut.


  Anonyymi:
  Pitäisköhän ehdottaa lisäykseksi urbaaniin sanakirjaan...

  VastaaPoista
 5. Nyrkkipullaa... :O

  Tuo Valpolicella on hyvää, mutta ootkos kokeillut tätähttp://alko.fi/tuotteet/fi/006796
  juustojen kanssa?
  Ja tämä
  http://alko.fi/tuotteet/fi/433247
  ihan sellaisenaan on ollut yksi viimeaikaisista löydöistä...

  VastaaPoista
 6. Woops:
  Kumpaakaan en ole maistanut, vaikka Riojan viinit on miehen kestosuosikkeja. Täytyy ainakin ensimmäinen testata. Mulle on käynyt noiden uudestaan puhjenneiden vatsakatarrioireiden takia niin, että cabernet sauvignon tuppaa närästämään pahasti. Ehkä uskallan sen toisenkin koestaa ...

  Jos nyt tästä päästään lomareissuun, niin pitänee hakea jompikumpi herkuksi :)

  VastaaPoista
 7. Munkin suosikki on nyrkkipulla :)
  Tuota punkkua voisi kokeilla. Punaviinistä pidän eniten alkoholituotteista.

  VastaaPoista
 8. zirk:
  Arvioni on, että nyrkkipulla tulee muodossa tai toisessa tutuksi teidänkin perheessä :) Jos on liikaa nyrkkipullaa ilmassa, niin silloin on hyvä olla punkkupullo varalla iltaa odottamassa :D

  Minä pidän myös punaviinistä, mutta närästys on tehnyt musta nyt todella krantun. Mä kyllä pidän myös valkoviinistä, kuoharista, shampanjasta, siideristä ja Baileysista. Vaikka mulla on näin paljon suosikkeja, niin elämäntilanteen takia eipä juuri tule ikinä mitään juotua. Mä satsaan sinne eläkepäivien pöhnään :)

  VastaaPoista