5. lokakuuta 2024

Vielä ehtii kokemaan purkutaidetta Keravalla

Viikko sitten onnistuimme vihdoin ponnistamaan Hra Kepposen kanssa katsomaan purkutaidetta Keravalle. Minä olen käynyt Keravalla katsomassa purkutaidenäyttelyn koronakesänä 2021, kun se oli tehty purettavaan kerrostaloon. Tykkäsin paljon! Vastaavanlaisen näyttelyn purettavassa kerrostalossa on käynyt katsomassa myös Torniossa. Siellä minua ilahdutti saamelaisvaikutteet ja -teemat.

Mikä ihmeen purkutaide? Näin sitä kommentoidaan Purkutaiteen internetsivustolla:

"Purkutaiteen toiminnan päätavoitteena on havainnollistaa purkua odottavien kiinteistöjen hyödyntämätöntä potentiaalia taidekentän toiminta-alustoina sekä saada aikaan kansallisen tason muutos asiaan liittyviin rakenteisiin ja toimintamalleihin. Omilla näyttelytoteutuksillamme haluamme lisäksi nostaa suuren yleisön tietoisuuteen uusia taiteilijoita ja madaltaa taidenäyttelyissä käymisen kynnystä"

Tänä vuonna purkutaide on vallannut entisen Anttilan liiketilat. Näyttelyssä on mukana äänitaideos sekä muutamia erityisesti videon ympärille keskittyviä teoksia ja lisäksi tietenkin erilaisia katutaidetyylisiä teoksia, jotka ovat purkutaiteen perustaa. Moni teos käsittelee jotakin yhteiskunnallista teemaa deittailukulttuurista, ympäristönsuojeluun ja markkinatalouteen. Taatusti löytyy jokaisella jotakin mikä puhuttelee ja sitten on niitä värikkäitä katutaidetyylisiä teoksia, jotka ilahduttavat. Tilaa on 4000 neliömetriä ja töitä on 240 taiteilijalta.

Purkutaidenäyttely on avoinna syyslomaviikolla, joten tässäpä hyvä lomaohjelmatärppi koko perheelle!


Laitan tähän muutaman makupalan näyttelystä ja omista suosikeistani. 

Olen värikkään katutaiteen ystävä! Ilmaiseksi pääsee ihailemaan seinämuraaleja Pasilassa, jossa on paljon hienoja töitä. Jos kiinnostuit, niin lue lisää https://pikkukepponen.blogspot.com/2022/05/pasilan-muraalit-ja-aarrekartta.html

Rakastan matkailua ja ajoittain tunnen lentohäpeää ja -syyllisyyttä. Siksi nämä matkailuteemaiset ilmastomielenilmaisut aina pysäyttävät. Tämä on jotenkin erityisen oivaltava työ minusta.

Somekriittiset työt puhuttelevat minua

"Fair Pay/Trade" sanoma kolahtaa minuun vuodesta toiseen. Teema jota huomaan usein miettiväni kotimaisen politiikan ja etenkin talouspolitiikan yhteydessä on se, että miten ja miksi meille on muodostunut taloustilanne, jossa työntekijä ei tule toimeen täysipäiväisellä palkkatyöllä vaan sen lisäksi tarvitaan yhteiskunnan tulonsiirtoja. Usein nämä yritykset ovat kuitenkin hyvin voitollisia. En vaan ymmärrä enkä hyväksy.

Sienimetsä ilahduttaa sienestäjää aina :)

Katutaiteen värihehkua

Onneksi Hra Kepponen vei minut Yhtiön "messuosastolle" kuulemaan katsomaan heidän videoitaan ja tuotenäytteitään. Videoiden kuvakieli oli niin trendaavan suuryrityksen, mutta suusta tulevat jutut aivan karmeita. Ihan briljantin iljettävää!


Puhtia etätyöpäivään kaikki ravitsemustarpeet täyttävällä Teollisuuslaatikolla


Vasemmassa reunassa Yhtiön uutuustuote Teollisuusmyrkky, joka ratkaisee tehokkaasti esimerkiksi liikakansoitusta. Tulossa myös kuluttajapakkaus.

Hra Kepposta jäi erityisesti puhuttelemaan Yhtiön henkilöstöosaston nuoremmalle väestölle suuntaamaa mukava satukirjanen, jolla on niin osuva nimi: "Isona minusta tulee henkilöstöresurssi". Näissä mietteissä toivotan kaikille henkilöstöresursseille, sellaisiksi haluaville ja sellaiseksi itsensä tunteville mukavaa viikonloppua! Älkääkö huoliko, tämäkin viikonloppu hurahtaa hetkessä ohitse ja pian pääsee taas sorvin ääreen!