5. elokuuta 2024

Kesäisiä hetkiä perheen kanssa

Kesäloma on ohitse ja arkinen pakerrus on taas alkanut. Kohta alkaa nuorisolla koulukin.

Ihanien matkakokemusten ohella haluan tallentaa tänne blogiini niitä pienempiä, arkisempia, mutta aivan yhtä ihania hetkiä. 

Synttäripäiväni jäi kokonaan juhlimatta. Olin juuri silloin kuopuksen ja hänen kavereidensa kanssa mökillä. Kuopus lupasi muistaa minua myöhemmin ja hän leipoi minulle lahjaksi ihanan marjakääretortun. Kiitos!

Kääretorttupohja, ohuesti hilloa, paksusti kermavaahto ja päälle marjoja ja sitten rullataan.


Kuopuksen kanssa kävimme siivoamassa yhdessä mökille jääneet sotkut. Otimme reissusta kaiken irti. Minä lueskelin hetken kirjaa aurinkorannallani, saunoimme ja uimme.

Aurinkohetki mökillä


Mökiltä poissaolessani eläimet ovat nautiskelleet aurinkorannastani. Orava oli käynyt siellä "all you can eat"-käpybuffetissa. Hyvin oli maistunut. Joku "sea food lover" oli puolestaan herkutellut järvisimpukalla. Hauskoja eläinten jälkiä.

Käpybuffetin jäänteet


Vaarin, eli isäni, kesä on mennyt aikalailla kotona jalkavaivoista ja -kivuista johtuen. Pääsimme sentään viime viikonloppuna vaarin kanssa kahvittelemaan ja katsomaan hieman taidetta. Retkikohteemme oli Gumbostrand Konst och Form Sipoossa. Se on mukava retkikohde. Jos menet joskus käymään siellä, niin kannattaa varata aikaa kävelyretkelle merenrantaan.

Valokuva on Meeri Koutaniemen sarjasta Puu, joka nielaisi naisen

Tämä taisi nousta suosikikseni Meerin valokuvista. Kuva lainattu https://shop.konstoform.fi/

Koko myyntinäyttelyn suosikkini oli Anna Aallon värikäs teos Siellä, mistä unikot nousevat. Minä näin siinä kaksi ihmistä kesäisellä kukkakedolla.


Sitten kahviteltiin

Aivan älyttömän hyvää raparperipiirakkaa

Heippa Gumbostrand! Oli kiva vierailu!

Hra Kepposen sain rekrytoitua lettujen paistoon ja pidimme koko perheen kesken lettukestit. Kiitos!


Hra Kepposella on ollut sen verran vapaata, että viikonloppuna aloitimme yhdessä katsomaan HBO:lta uutta kautta House of the Dragon sarjasta. Minä kaipaisin jotain kevyempää ja iloisempaa, mutta onhan tuokin mielenkiintoinen.


Perhekoossamme on tapahtunut heinäkuussa sellainen muutos, että arkipäivisin esikoisemme on valtion tarjoamassa majoituksessa ja muonituksessa. Välillä valtio pitää pojan hommissa ja muonassa myös viikonlopun. Esikoisella on kohta kuukausi takana asepalvelusta. Minua armeijan aloitus jännitti varmasti enemmän kuin itse alokasta. Homma on lähtenyt ihan mallikkaasti alkuun.

Pikaräpsy viikonloppuvapaalta palaajasta kasarmin porteilla

Kivaa alkanutta viikkoa ja elokuuta!
Minä pidän yllä uskoa, että elokuu on vielä ihana kesäinen kuukausi


18 kommenttia:

  1. Tulin jo "Afrikan nälkäisenä" blogiisi, mutta tämä postaus sain sydämen sykkimään ilosta, teillä on niin mahtavat perhesuhteet, ihanat yhteiset tekemiset niin teinin kuin varttuneemmankin kanssa. Tsemppiä alokkaalle myös.... mikä siinä onkin, että me äiteet jännitämme aina enemmän... valapäivään menette varmaan?Peukku perheellenne ja onnittelut sinnekin, sinäkin siis heinäkuun tyttö? Täällä myös arki ja syksykin tuntuu tulleen... mutta minä kyllä tykkäänkin aina kesän jälkeisestä syksystä... onneksi se ei tule talven jälkeen, hih....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Yritän vaalia perheyhteyttä. Joskus se on vaatinut vähän enemmän nuorison patistelua, mutta nyt se on sujunut pitkään varsin jouhevasti. Minusta on ihanaa, että pojat vielä lähtevät mukaamme ja viettävät aikaa kanssamme. Eihän sitä tiedä, kuinka pian ensimmäinen muuttaa pois.

      Minä olen menossa valapäivään ja vapaankin olen saanut jo hyväksyttyä sitä varten. Miehelläni tuo työelämä on niin karmeaa, että työtä pitää painaa joka päivä ja valapäivään osallistuminen näyttää heikolta :(

      Minä olen heinäkuun tyttö. Minusta ihan paras synttärikuukausi :D

      Poista
  2. Olen täysyin samaa mieltä kesästä. Syksy alkaa vasta syyskuun lopulla. Kauniit taulut! Kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle syksy alkaa varmaan siinä syyskuun puolivälissä. Sitä ei ikinä tiedä, että minkälaiset ovat syyskuun säät. Toivottavasti aurinkoiset ja vähäsateiset! Kivaa perjantaita!

      Poista
  3. Minunkin kummipoikani aloitti armeijan viime kuussa, Ivalossa asti. Käytiin ystäväni (eli siis pojan äidin) kanssa viemässä poika ihan omakätisesti perille, niin saatiin mukava Lapin-reissu siinä samalla. Tsemppiä sekä pojallenne että tietysti myös teille vanhemmille! Hyvin se menee. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea kummipojalle Ivaloon. Sen verran olen näihin hommiin perehtynyt, että Ivaloon pääseminen vaatii hyvää motivaatiota ja kovaa kuntoa. Maastopäiviä ja -öitä kertyy rutkasti. Jos olisin itse nuori ja hyväkuntoinen niin himoitsisin päästä johonkin vastaavaan.

      Poista
  4. Kyllähän tämä elokuu vielä kesäkuu on :) Tykkään lomailla näin elokuussa, sillä en pidä helteisen kuumista päivistä ja trooppisen kosteista lämpimistä öistä - ne menettelee vain jos saa oleilla rantasaunalla jolloin pääsee järveen uimaan Ü Loma olisi päättynyt minultakin jo viime viikkoon, onneksi kesäloma sai jatkoa ja nythän on aivan ihana lomailta (no vesisade ja ukkosen jyrinä häiritsee tuon koirakaverin stressin takia).
    Herkkuhemmotteluhetket ja pienet retket läheisten kanssa, hyvä tallentaa tulevia muisteluhetkiä varten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en myöskään tykkää enää kovin kuumasta. Lienee osittain iän mukanaan tuomaa, mutta tuntuu että elimistöni ei enää jäähdytä. Helteillä ei sitten oikein jaksa tehdä mitään. Mökillä pääsee toki uimaan, mutta mökkikin lopulta lämpenee epämiellyttäväksi.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Ihana kesä postaus - perhe on parasta ♥ Minusta on upeaa, että teidän pojat osaavat tehdä kakkuja ja muitakin makeita herkkuja syntyy. Lettukestit eivät nekään ole yhtään pöllömpi idea. Kesä jatkuu ehdottomasti koska elokuu on virallinen kesälomakuukausi ja moni tuttavani aloitti tällä viikolla vasta lomansa. Toki koulutkin alkavat mutta ei se kesää mihinkään hävitä. Tsemppiä alokkaalle intin harmaissa. Ihania kuvia Gumbostrandista ja vaarista ♥ Tänä kesänä en olekaan vielä ehtinyt piipahtaa siellä mutta onhan tässä vielä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaikki pojat osaavat kokata ja leipoa jonkin verran. Esikoinen on suorastaan taitava keittiössä. Kiinnostus ruokaan taitaa olla meillä ihan verenperintöä :D

      Minä toivon, että elokuu olisi mukavan aurinkoinen ja viikonloppuisin ehtisin vielä nauttimaan kesästä. Tuntuu, että aivan liian nopeasti kesä hurahti ohitse.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  6. Olipas mukava kesäpostaus. Mökkeily näytti kivalta ja synttärikääretorttu todella herkulliselta (kiva että kuopus leipoo :D). Muistan kuinka itseänikin jännitti tuo nuoren armeijaan meno, varmasti oli juuri noin, että minua enemmän kuin häntä, hehee.

    Gumbostrand on todella kiva paikka, minulla on vielä käymättä tämä näyttely, mutta toivottavasti pian pääsen katsomaan sinne taidetta ja herkuttelemaan kahvilaan.

    Oikein ihanaa elokuun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa yllä juuri kirjoitin Marjolle, että meillä kaikki pojat osaavat kokata ja leipoa jotakin. Kiinnostus ruokaan ja syömiseen on vetänyt heidät keittiöön.

      Armeijan aloitus oli jännittävää - minulle :) Osa jännityksestä johtunee tästä ajasta - Euroopassa on edelleen sota ja kyllähän sen mietityttää. Etenkin äitejä ja isijä, mutta varmaan myös asepalvelustaan suorittavia.

      Kiitos samoin - ihanaa elokuuta!

      Poista
  7. Lettukestin on niin parhautta. Me teimme mökillä lettuja n 100 vuoden tauon jälkeen ja kaikki huokailivat: tätä pitää tehdä useammin! Letuissa on jotain turvallista ja lohdullista! ELOiloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letut ovat niin hyviä :) Meillä tehdään aika säännöllisesti. Hra Kepponen on kehitellyt tehokkaan kahdella pannulla paistamisen lettuhimoiselle perheelle :D

      Kivaa viikonloppua ja elokuuta!

      Poista
  8. Isoa herkkua on tuo kääretorttu ja herkkua kait mökillä oleilukin, kun sivousten lomassa ehdit löhöillä ja lukeakin.
    Kesää on elokuu ja parhaillaan lämmintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sää on hyvä, niin mökillä oleilu on herkkua. On se herkkua vähän kehnommallakin säällä, koska pääsee saunomaan ja uimaan. Ainakin tämä elokuun ensimmäinen puolikas on ollut ihanan lämmin :)

      Poista
  9. Kaikki teidän tekemiset kuulostaa niin kivoilta.
    Tuo inttipoika on ilmetty isänsä. Ihan säikähdin, et kumpi sinne inttiin meni. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän esikoinen on todella paljon isänsä näköinen. Mieheni on puolestaan oman isänsä näköinen jne. Tietyt piirteet tuntuvat kulkevan vahvasti suvussa. Sitä ollaan naureskeltu, että mieheni serkusten kesken tuntuu olevan niin, että vähintään yksi perheestä näyttää tosi vahvasti suvulta :D Mun mies ja esikoinen ovat saaneet sen arvan.

      Poista