21. elokuuta 2024

Ihan violettina

Nämä Repolaisen värihaastepostaukset ovat niin mukavia. Harmillisesti en ole ehtinyt kovinkaan moneen mukaan. Mutta violetti-haasteeseen haluan tarttua. Moni on jo ehtinyt violetista postaamaan ja todennut, että sitä ei löytyy kotoa vähäisesti eikä vaatekaapista lainkaan. Kukkapenkeistä runsaasti. 

Tätä postaus kirjoittelee varsinainen Täti Violetti :) Minulla vaatekaapissa violettia aika paljon. Suosikki värini pukeutumiseen ovat voimakas pinkki, turkoosi, petrooli, violetti, tumman sininen, musta ja vihreä. Tykkään siis väreistä enkä ole yhtään harmaa, beige tai pastellisävyjen ystävä. Violetti-huipentumani taitaa olla se, että vuodenvaihteessa ostin violetit silmälasit. Kaupassa oli tyylikkäät mustat ja ruskeat vaihtoehdotkin. Olen ihan hirvittävän valkoinen etenkin talvella ja violeteissa pokissa näytin vähemmän riutuvalta kolerapotilaalta. Silmälasikaupan myyjä sanoi, ettei ole ikinä ennen sanonut asiakkaalle, että valitse ne violetit pokat. Yllättävän vähän ovat pokat olleet epäsopusoinnussa vaatteitteni kanssa. Ruskeaan mekkoon ne eivät sopineet, mutta minäpäs en välittänyt siitä lainkaan.

Violetit silmälasit ja juuri värjätyt kulmakarvat

Seuraava violetti paljastus on aivan yhtä raflaava. Olen mennyt naimisiin violetissa iltapuvussa. Alkuperäinen hääsuunnitelmamme oli pienet, intiimit häät Tuomiokirkon kryptassa ja illallinen italialaisen ravintolan kabinetissa. En halunnut talvihäihin mitään valkoista, koska olen niin väritön talvisin ja ihastuin violettiin iltapukuun. Talvihäät siirtyivät ja niistä tuli kesähäät, mutta päätin vihkiytyä valitsemassani violetissa.



Tykitetäänpäs sitten lisää violettia vaatekuvaa:

Mekossa on violetteja ruutuja. Ikää mekolla on 9v ja se on Nanson. Se on säännöllisessä käytössä edelleen. Yleensä noihin Nanson trikoisiin on jossain vaiheessa tullut reikä, mutta ei tähän.

Tässä kuvassa päälläni on tämän kevään hankinta eli violetti pellavainen tunika

Tämä paita on tämän kesän alennusmyyntihankinta

Violetti huivini

Menneiden vuosien violettia muotia. Paita on poistettu käytöstä, nuo ihanat sandaalit ovat vielä tallessa, mutta niihin pitäisi laittattaa uudet pohjat. Siis minulla todentotta on myös violetit kengät! Todennäköisesti nuo violetit kivikorutkin ovat jossain tallessa.

Tässä on sitten tälläinen violetti tai munakoison tai luumun värinen kokonaisuus. Nanson mekko ja El Naturalistan nilkkurit. Mekko on kutistunut kaapissa. Kengät priimakunnossa edelleen.

Tämän väri taitaa olla viininpunainen eikä enää violetti. Mutta sinisellä taitettua punaista tämäkin. Pidin takin kunnes hajosi. Ihana toppatakki. Neuloin tuosta ihanasta violetti-vihreästä langasta takkiin sopivan piponkin.

Violettisaldoni on siis: silmälasit, hääpuku, parit mekot, muutama paita, sandaalit, nilkkurit ja toppatakki. Tuskin olisit tätä arvannut :) Melkein samanlaisen kattaukset pystyn koostamaan myös turkoosista/petroolista. Tosin hääpukuvalikoimani rajoittuu yhteen.

Kotonamme ei taida olla mitään violettia. Kukkapenkissä jonkin verran. Mutta minulla on myös violetteja "elämyksiä". Tässä pari kuvaa niistä. Sitä odottelen vielä, että pääsisin jonkun violettina hohtavaan kurjenmiekkapuistoon.

Floridassa oli niin upeita violetteja koralleja!

Violetti kukkaiskylpy Tokiossa hotellissa. Huoneessa oli kylpypommeja saatavilla.


15 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä tosi paljon violetteja vaatteita. Mulla ei taida olla yhtään, kun violetti on mulle jostain syystä kammoväri. Violetti hääpuku oli todella yllättävä! Varmaan aika harva on mennyt naimisiin violetissa puvussa! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehheh - kaikki eivät ymmärrä violetin hienoutta ;)
      Värilliset hääpuvut ovat varmaan vieläkin aika harvinaisia, perinteinen valkoinen on se suosikki. Minä käytän tosi harvoin mitään valkoista, loppukesän häissä olisi varmaan mennyt minullakin valkoinen kun olisin yrittänyt koko kesän saada väriä pintaan. Alkuperäisessä tammikuun vihkisuunnitelmassa minusta olisi erottunut valkoisessa hääpuvussa vain hiukset ja mustat silmäpussit :D

      Poista
  2. Erikoinen kylpy!

    Minullakin oli häissä violettia, ja muutenkin paljon sitä väriä kotona ja vaatteissa.
    Tosi tyylikäs tuo luumunvärinen kokonaisuus - kuva. Tykkään 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kiinnostaisi nyt kovasti nähdä, että mitä violettia sinulla oli häissä! Toivottavasti joskus jaat. Kiva löytää toinen violettiin pukeutuja.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. NO minä menin ihan VIOLETIKSI... nyt tuli kyllä sellainen tykitys väriterapiaa, että siedätyshoito edistyy... Hääpuku ja kuvanne ovat aivan ihanat!! Juuri täydellinen väri, juhlallinen, kuninkaallinen - päiväsi prinsessana todellakin!!
    Ja komppaan optikkoa - violetti on todella sun väri, istuu kuin lasit päähän!!
    Suunnaton kiitos monipuolisesta värihaastekopista - ilo katsella! h
    Hymyilen varmaan koko päivän!! Hymyjä sinunkin päivään ja elokuuhun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kävin meikkikaupassa ja siellä myyjä kysyi, että olenko käynyt jossain 12 jaetussa värianalyysissa, kun olen violetit pokat sopivat sävyihini niin hyvin. Naureskelin, että tammikuussa pokia valitessani violetit olivat ekat, jotka päähän laittaessani saivat näyttämään minut sentään elossaolevalta :D

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Biologisella äidilläni oli violetti mekko mennessään neljättä kertaa naimisiin, mutta se siitä. Kattava kattaus violetin värisiä 'asioita'. Kylpy näyttää siltä, että ammeesta nousisi erivärisenä pois, heh. Kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyyhän näitä muitakin violetin suosijoita :)

      Kylvyn violetti väri ei tarttunut kylpijään. Ihan yhtä valkoisena nousin sieltä pois kuin olin mennessäkin.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Hyvin sopii violetti sinulle ja nuo violetit kehykset piristävät olemustasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tammikuun kalpeana violetti näytti selvästi parhaimmalta. Meinasin sanoa, että nyt kesäaikaan menisi muukin väri, mutta aika valkoinen on meikäläisen naama nytkin :D

      Poista
  6. Violetti on selkeästi sinun värisi 💜 Tuo morsiuspuku on kaunis ja väri persoonallinen. Monesti violetti on väri, joka saa kantajan ihon näyttämään kalpealta mutta sinun ihoosi väri on juuri oikea ja tuo pikemminkin hehkua kasvoihin.

    Minulla on ollut myös violetti kausi eli vaatteissa, kengissä ja jopa käsilaukussa oli violettia 💜 Täytyypä kaivella vanhoja valokuvia esille.

    Aurinkoista lauantaita 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kiinnostaa kovasti päästä kurkistamaan sinun violettiin kauteesi! Minä suosin värejä pukeutumisessani. Suosikkejani ovat voimakas pinkki, turkoosi, petrooli, violetti ja vihreä. Joskus on oikein harmittanut, että suurin osa harmaista, beigeistä ja muista neutraaleista ja ajattomista väreistä ei vaan sovi minulle.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
    2. Luulen ettei minulla ole yhtään kuvaa violetista kaudesta kun en juuri silloin valokuvaillut. Täytyy ehkä kaivella vanhoja kuvia jos jotain löytyisi.

      Poista
  7. Sulle todellakin sopii violetti, suorastaan herättää sun piirteet henkiin! Mulla ei taida olla mitään violettia kuin ehkä luomiväri! Nyt olen innostunut punaisesta, mikä on hyvin yllättävää. ELOIloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen on hyvä väri myöskin! Minäkin tykkään siitä. Minun pitää olla sen kanssa tarkkana, ettei tule liian lämmin tai oranssihtava sävy.

      Kivaa viikkoa!

      Poista