10. maaliskuuta 2024

Päiväretkellä Haikon kartanossa

Ystäväni Ilona huomasi netistä, että Haikon kartano mainosti helmikuussa avointen ovien päivää helmikuiselle sunnuntaille. Kylpylän sisäänpääsy maksoi 10€, kuntosaliin olisi päässyt tutustumaan muistaakseni ilmaiseksi, kartanorakennuksessa oli maksuton sellokonsertti, huoneisiin pääsi tutustumaan, kartanoravintolassa oli brunssi ja kylpylän bistrolla salaatti ja burgeribuffet. Päätimme Ilonan kanssa tehdä kokopäiväretken Haikkoon.

Harmaa helmikuinen retki Haikkoon

Retkemme oli erittäin onnistunut. Aloitimme sen herkullisella salaatti-burgeribuffetilla. Ruoka oli maistuvaa ja laadukasta. Ainoa miinus siitä, että kahvin kanssa ei ollut mitään pientä makeaa. Olisi nyt ollut edes keksejä :)

Täpötäydellä lautasellani on salaattia ja kanaa, paahdettua punajuurta ja kesäkurpitsaa, vesimelonia, siemennäkkäriä ja sen päällä keko savulohimössöä. Söin vielä puolikkaan burgerinkin.

Lounaan jälkeen ehdimme käydä tutustumassa muutamaan avoinna olevaan kartanohotellin sviittiin. Ne olivat niin kauniita. Kylpylähotellin puolella sijaitseviin huoneisiin emme ehtineet käydä tutustumassa. Ymmärtääkseni niistä on osa uudistettu.

Sviitin oleskelutilan divaani

Sviitin oleskelutilan pöytäryhmä

Sviitin makuuhuone


Vähän pienempi sviitti, tässä taisi olla parveke

Tämä huone oli tavallisen hotellihuoneen kokoluokkaa, joten ei välttämättä enää sviitti. Huone on minusta todella viehättävä etenkin tuon pyöreän ikkunan vuoksi

Kartanon portaikko

Sitten olikin jo aika siirtyä odottamaan puolen tunnin sellokonsertin alkua. Minä rakastan selloa! Nuorta taitavaa naissellistiä säesti hänen äitinsä. Kartanon iso sali loi juhlavat puitteet konsertille. Minä tykkäsin kaikista kappaleista!



Ihanan sellomusiikin jälkeen oli aika siirtyä vihdoin kylpylän puolelle. Kylpylään on mahdollista ostaa kerta/sarjalippuja ja sinne tulee varata aika ennakkoon. Lauantaisin ja sunnuntaiaaamuisin on muille kuin hotellivieraille pääsyrajoituksia kylpylään. Me aloitimme kylpylähommat huippukylmähoidosta. Pitihän sekin kokeilla. Huippukylmähoidossa asiakas menee kuivana, hanskat kädessä ja töppöset jalassa sylinterin muotoiseen kylmäkaappiin. Kaapin sisälle sumutetaan -120 asteista typpeä. Jotta kaapissa ei tule paleltumia, pitää asiakkaan pyöriä hiljailleen ympyri. Hoito kestää maksimissaan kolme minuuttia. Sen voi toki lopettaa jo aikaisemminkin halutessaan.

Siinä se on se huippukylmälaite odottelemassa meitä

Kylmähoito meneillään, mittari vieressä näyttää -117

-118 asteinen typpisumutus tuossa kaapissa tuntui vähemmän kylmältä kuin avanto

Me molemmat kestimme kevyesti tuon kolmen minuutin hoitokerran. Laitteen käyttäjä sanoikin, että koska typpi on kuivaa, niin kylmyys ei tunnu samalla lailla kuin esimerkiksi avannossa. Ilman saunaa olen parhaimmillaan kyennyt 90 sekunnin kastautumiseen avannossa. Mitattu ennätykseni saunan kanssa on ollut 2min 30s ja oli syväjäässä. Samanlaista vilua ei tullut huippukylmähoidossa lainkaan. Tarjouksessa huippukylmä maksoi 35€. Saman verran kuin kausikorttini avantoon. 

Kylpylässä oli mukavan väljää ja pääsimme koestamaan kaikki poreet ja saunat. Lapsille kylpylä on minusta aika tylsä, se on tehty aikuisen nautiskelijan makuun. Kylpylän jälkeen kävimme vielä tutustumassa Villa Haikko juhlatilaan. Siellä oli tarjolla pientä suolaista ja herkkua. Viimeisinä asiakkaina meitä kehotettiin tekemään tarjoilupöytään niin isoa lovea kuin mahdollista. Yritimme parhaamme ja hyvää oli.



Villa Haikko tarjoaa hienot puitteet juhlille kuten vaikka häille tai isommille synttäreille. Siellä järjestetään myös jonkin verran viihdetapahtumia, kuten stand up iltoja ja keikalla ovat viimeksi olleet Michael Monroe sekä Pete Parkkonen.

Villa Haikko


Meillä oli varsin onnistunut päiväretki Haikkoon. Haikon kunniaksi pitää sanoa, että henkilökunta otti kaikki avointen ovien vieraat vastaan erinomaisesti ja iloisesti.

Nykyisin moni kylpylähotelli ottaa ainakin hiljaisempina aikoina kertamaksullisia vieraita kylpylään, kuntosalille sekä liikuntatunneille. Kannattaa tsekata mitä mahdollisuuksia sinun lähimmästä kylpylähotellista löytyykään.

Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!


11 kommenttia:

  1. Jännittävää! Jo tämä postaus oli elämys 😮😀🙃
    Sellomusiikki on aivan fantastista 🎼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🌸🙏🌸
      Sello on niin upea soitin. Monesti olen miettinyt, että olisinpa tajunnut opetella soittamaan selloa lapsena/nuorena.

      Mukavaa tiistaita ☀️

      Poista
  2. Wautsi - kiitos, nyt pääsin kanssasi sisällekin... sillä meille on tuttua vain ympäröivät metsäpolut, kalliot aina Telegrafbergetin huipulta merelle saakka. Porvoo on niin polkaistu pariinkin otteeseen ja toisella kertaa paku piti parkkia juuri Haikonkartanon pihalla. Typpijäädytystä kokeiltiin joskus lapsen syyliin.... mutta ei siitä apua ollut - en tiennyt, että "koko ihminen" voi hoidattaa siten itseään. Mielenkiintoista ja jotain happojäädytystä sain testata joskus ravintolan keittiössä - se taisi olla hiilihappojäätä, hmmm....
    Sun postaukset osaa kyllä yllättää - ihanasti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🌸
      Porvoossa on varmaan kivoja paikkoja pyöräilyyn ja sieltä löytyy korkeita kohtia ja kauniita merenrantoja. Pyöräillessä varmasti näkee kivoja maisemia. Melkein alkoi him ottamaan sellainen merenrantareittien pyöräily.

      Tuli mieleen, että ihan kuin jollain tuttavalla olisi myöskin jäädytetty syyliä.

      Poista
  3. Kiitos kierroksesta ja aurinkoa alkaneeseen viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiva kun viihdyit kierroksella 🌸🙏🌸 Kivaa viikkoa ☀️

      Poista
  4. Olipa elämys! Kyllä tuollaiseen päivää saa käytettyä monta tuntia. Ette päikylle joutaneet?
    Kauniit huoneet ja tilat. Kerran olemme yöpyneet kylpylän puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hieno avointen ovien päivä. Päikkärit olisivat kyllä tehneet hyvää. Mitäköhän hotellissa olisi tuumittu, jos olisin hetkeksi oikaissut sviitin sohvalle lepuuttamaan :D

      Minä olen ollut muutaman kerran yötä kylpylän puolella, mutta viimeisestä kerrasta taitaa olla aikaa noin 15 vuotta.

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  5. Te keksitte aina kivoja retkiä. Tuokin kuulosti aika ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on aika monta innokasta retkiä bongaavaa kaveria. Välillä on ideoita enemmän kuin aikaa ja voimia retkeillä :) Minun on helppo viihdyttää itseäni, kun tykkään niin monesta jutusta ja viihteeksi käy ihan vaan joku kiva uimapaikkakin.

      Poista
  6. Upea konsertti erilaisissa puitteissa, varmasti upea kokemus. Sellossa on rauhoittavan matala ääni.
    Mietin, missä olen nähnyt kylmähuoneen. Se taisi olla Heinolan lopetetussa reumasairaalassa, jossa olen joskus käynyt tutustumassa. Huomasitko kylmähoidon jälkeen mitään erityistä kehossasi?
    Kattava kokemus teillä kaikin puolin.

    VastaaPoista