18. maaliskuuta 2024

Furuvikin rantasauna

Pari viikkoa sitten juhlistimme viikonloppua Ilonan, Otilian ja Sirpan kanssa saunaretkellä Furuvikin rantasaunalle. Furuvik sijaitsee Jollaksessa Santahaminaa vastapäätä. Varasimme paikat naisten kahden tunnin saunavuorolle, hintaa elämyksellä oli 20€/hlö. Furuvikin rantasauna oli varsin positiivinen yllätys. Siellä on erillinen pukeutumistila. Se oli hieman ahdas talvivaatteiden kanssa, mutta ei suinkaan huonoimmasta päästä. Saunan edustalla on katettu vilvoittelu tila, jossa on paljon istumapaikkoja. Pesutilassa on kaksi suihkua ja sitten on tilava sauna, josta on ihana maisemaikkuna merelle. Laituria pitkin tulee hieman kävelyä avannolle, mutta laituri on katettu sähkömatoilla, joten liukastumisen vaaraa ei ole. Paikanpäältä voi lainata tossuja ja jopa avantohanskoja. Kaikki tilat olivat söpösti laitettu ja hyvin siistejä. Kahden tunnin saunavuoro meni ihan hujauksessa. Saunareissu oli kerrassaan ihana. Olo oli niin rentoutunut ja tuollainen uusi sauna käy retkeily/matkailuinnokkaalle hienosta retkestä :)

Lisätietoa Furuvikin rantasaunasta lisää täältä: https://villafuruvik.fi/furuvikin-rantasauna/avoimet-saunavuorot/


Päätyikkunat ovat saunan ikkunat

Saavuimme paikan päälle päivänvalossa


Vilvoittelutila

Alkoholittomien juomien valikoima kasvaa jatkuvasti ja se on hyvä

Laituri pysyy sulana kelissä kuin kelissä

Kävin neljä kertaa avannossa. Oli kiva päästä uimaan pieni lenkki. Oma lähiavantoni on sellainen, että siinä ei pääse uimaan.

Saunavuoron aikana ehti tulla pimeä. Tuo sininen hetki on aina niin kaunis.


Keski-ikäisen elämä on kuulkaas yllättävän elämyksellistä, kun voi käydä kavereitten kanssa kivoissa saunoissa ja uimassa :)

Furuvikin saunareissua seuraavalla viikolla olimme jälleen uimahommissa. Sillä reissulla olimme Ilonan kanssa kahdestaan. Kävimme Flamingon vesipuistossa hydrospinning eli allaspyöräilytunnilla. Polveni on taas kipeä ja todella turvoksissa ja yritän saada sille liikuntaa. Polvi kesti yllättävän hyvin allaspyöräilyä eikä kipeytynyt siitä lainkaan. Aion ehdottomasti mennä uudestaan. Jos on elämykset tyyliltään keski-ikäisiä, niin urheiluharrastukseni sitä vasta ovatkin. Päälajinihan on vesijuoksu. Mutta parempi tehdä jotain kuin ei mitään.

Jos olet sauna- ja/tai uimaihmisiä, niin suosittelepas jotakin kivaa kohdetta meille!


Kivaa uutta viikkoa!

9 kommenttia:

  1. Kyllä on kylmäuintipaikat nyt pop....
    Ja vaikkei mua kirveelläkään itseäni saisi avantoon - niin laitampa sulle vinkin ja samalla kutsun meidän vastarannalle. https://www.jarvela.fi/
    Entinen naapurintyttö miehensä kanssa vielä pyörittää paikkaa... joten monta syytä suositella... ja suosittu se onkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääkaupunkiseudulla ovat kolmikymppiset naiset löytäneet myös avantouinnin. Furuvikin naisten saunavuorolla oli yli puolet osallistujista kolmekymppisten joukkoa. Minäkin, joka en näe ilman silmälaseja mitään, heti keksin että nyt on löylyssä nuorempaa porukkaa. Kukaan ei valitellut kremppojaan, puheenaiheena oli uusi duuni, baarit, festarit ja kesähäät :)

      Kutsuvan oloinen paikka tuo Järvelä. Vielä kutsuvamman siitä tekisi mahdollisuus tavata Repolaiset!

      Poista
  2. ja sit treffit samalla Repolaisen kanssa... Ukkokullan saat jopa uintiseuraksi, minut kuvaamaan....

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat Furuvikistä, jossa en ole käynyt. Ehkäpä siitä tulee ihan katselumielessä yksi tulevista Hki-reissukohteista. Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli minullekin ensimmäinen kerta Furuvikissä. Täältä Itä-Helsingistä löytyy paljon kivoja retkeilykohteita.

      Poista
  4. Oi miten ihastuttava saunapaikka. Saiko siellä jutella? työkaverini kertoi, että lähiseudun saunassa ei saa, tulee huomatus. Siellä ei ratkota ongelmia, vaan rentoudutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Furuvik on tosi viehättävä saunapaikka ja tykkäsin siitä, että tiloja oli sisustettukin sekä toki siitä, että talon puolesta oli shampoota ja muuta tykötarvetta. Minulta kun saataa lähtötohinoissa aina jäädä jotakin pakkaamatta.

      Ainakin naisten saunavuorolla oli ajoittain aikamoinen pulina :D Minusta saunassa kuuluu vähän jostain jutellakin, vaikka ymmärrän kyllä niitäkin, jotka haluavat saunoa hiljaisuudessa.

      Poista
  5. Hatunnosto sinulle ja valtavalle aktiivisuudellesi ja reippaudellesi 🎩🧡🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minä tykkään tehdä ja kokea. Sitten välillä vastapainoksi olen vaan kotona ja otan mahdollisimman rennosti.

      Poista