5. helmikuuta 2020

Kuukauden ruoka: parmesaanikana

Jatkuvan marinan taltuttamiseksi meillä pyörii kuukauden uusi ruoka sekä melkein viikottainen parempi ruoka. Tammikuun uuden ruuan löysi esikoinen Iltalehden nettisivuilta ja Hra Kepponen heti suoraviivaisti sen valmistuksen.

Parmesaanikana viidelle
800g broilerin sisäfileitä
n. 2dl parmesaaniraastetta (tähän sopii se kaupan halvin parmesaanimuru)
suolaa ja pippuria

  1. Ota broilerin sisäfileet lämpeämään pakkauksen ohjeen mukaisesti, tyypillisesti 30min ennen käyttöä. 
  2. Sekoita parmesanin sekaan suola ja pippuri, huomio suolan määrässä parmesanin suolaisuus
  3. Kaada parmesaani-maustesekoitus lautaselle ja kierittele sisäfileet parmesaanissa
  4. Paista sisäfileet pannulla broilerpaketin ohjeen mukaisesti, tyypillisesti 5-7min. Pidä pannu sen verran kuumalla, että juusto saa rapean paistopinnan
Parmesaanikana sopii erinomaisesti syötäväksi salaatin tai uunijuuresten kanssa. Ruokaisamman ateriasta saa tarjoilemalla sen kanssa pestopastaa. Tykkäsimme erityisesti tuosta rapeasta pinnasta, joka kanafileeseen tuli, kun juusto ruskistui sopivasti. Ruoka valmistuu hyvin helposti ja nopeasti. Toive siitä, että olisimme löytäneet perheen ateriakiertoon uuden todella helpon ruuan, jota kaikki syövät, osoittautui turhaksi. Keskimmäisemme ei oikein tykkää juustosta, joten hän ei myöskään pitänyt parmesaanikanasta. Muille maistui hyvin.



Pestopastassa on keitettyä farfalle-pastaa, kaupan valmista pestokastiketta, pinjansiemeniä ja annoksen päällä hieman parmesaanilastuja.




Kuukauden uusi ruoka:
syyskuu 2019 lammasta, tomaattia ja vuohenjuustokastiketta
lokakuu 2019 butter chicken

Reseptikokeiluja:
syyskuu  2019
marraskuu 2019

4 kommenttia:

  1. Ooh ja aah, kokeiluun heti ensi viikolla. Tarttuiko raaste kanaan helpolla vai pitikö kierittää kanamunassa? Ilmeisesti ei, mutta kysyn silti.
    Meillä tuo taidetaan syödä uunijuuresten kanssa.

    Kiva kun jaat kk-vinkkisi meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäisessä ohjeessa kanafileet ensin kieriteltiin kananmunassa, sitten juustossa ja sitten vielä suolattiin ja pippuroitiin. Hra Kepponen teki kaksi filettä noin ja vertailun vuoksi kaksi filettä ilman kananmunaa ja siten että suola ja pippuri oli juuston seassa ja totesimme, että molemmissa näyttää olevan saman verran juustoa ja päätimme heti oikaista. Minä voisin vielä jaksaa tuollaista kolmen vaiheen näperrystä, mutta Hra Kepponen ei. Broilerin sisäfileet ovat sen verran kosteita, kun ne ottaa pakkauksesta, että juusto tarttuu niihin hyvin. Jos käyttää jotain muuta kanaa, niin sitten joutunee kierittelemään kananmunassa.

      Poista
  2. Tätä kokeilen heti kun mahdollista, sillä sopii ketoilijallekin:) Kiitos ihanasta ja helposta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parmesan toi kanaan meidän perheen mielestä todella kivasti makua. Minä en oikein tykkää kaupan valmiista marinadeista ja pelkälle suolalle ja pippurille täytyy välillä saada vaihteluakin :)

      Poista