10. helmikuuta 2020

Dubain hotellivalintamme osui nappiin

Tammikuun omatoimimatkassa ystäväni Lauran kanssa yhdistimme Dubain ja Omanin. Aluksi otimme vain lennot ja mietimme rauhassa, miten jaamme ajan ja missä haluamme käydä. Dubai oli kohde, joka kiinnosti aluksi Lauraa enemmän kuin minua. Minä olin perhematkalla Dubain viereissä Sarjahissa 6 vuotta sitten. Kehnohkojen säiden takia vietimme silloin suunniteltua enemmän aikaa Dubain huvituksissa. Kaikki toimi ja palvelu oli ystävällistä, mutta Dubaista ei jäänyt sellaista kuvaa, että se on paikka johon haluan mennä uudestaan. Siellä ei erityisesti mikään vetänyt minua enää puoleensa. Tämä toinen vierailuni Dubaissa oli onnistuneempi, koska pidin paljon hotellimme sijainnista. Tässä vaiheessa pitää jo todeta, että Oman voitti Dubain selkeästi.

Laura perehtyi Dubain hotellin valintaan vaivaa säästämättä. Toiveena oli, että hotelli sijaitsee alueella, jossa voisi kävellä. Se rajasi hotellin Dubai Marinan tai The Walk-kävelykadun seutuville. Toiveena oli kunnon uima-allas, mieluiten maatasossa ja ranta lähellä olisi plussaa. Dubain korkea hintataso aiheutti sen, että budjettiimme sopivaa hotellia oli vaikea löytää. Jos olisimme tyytyneet uima-altaaseen kattoterassilla, sopivan hintaista valikoimaa olisi ollut paljon. Lopulta löysimme suomalaisten valmismatkojenkin (Aurinkomatkat, Apollomatkat) käyttämän Habtoor Grand Resortin. Olin todella tyytyväinen valintaamme. Allasalue oli hyvä, hotellilla oli oma ranta ja se oli kävelymatkan päässä The Walkilta sekä Dubai Marinasta. Suomalaiset matkailijat kehuivat Habtoorin buffetillallista kovasti, meiltä se jäi kokeilematta. Alue on siis Jumeirah Beach.

Ainoa moite hotellille on kokolattiamatosta. Sain siitä allergiaoireita.

Habtoor Grand Resortin uima-allas. Tykkäsin ja se oli ihanan lämmin!

Ladureen macaronseja ja kirja uima-altaalla. Täydellistä!

Hotellilla on laaja puistoalue

Hotellin vihrealue rajoittuu Jumeirah Beachiin, jossa on hotellin vieraille aurinkopetejä


Huoneemme

The Walk on Dubai kävelykatu, joka kulkee aivan rannan vieressä. Walkilla ja sen läheisyydessä on paljon ruokapaikkoja, kahviloita ja "torikojuja", joista tekee varmasti matkan edullisimmat tuliaishankinnat mikäli ostoslistalla on rantavaatetta, paikallisten asujen kopioita tai Dubai t-paitoja. Ennen istahtamista johonkin houkuttelevan näköiseen kahvilaan, kannattaa katsoa ruokalistasta hinnat. Ajattelimme istua rantahiekalle pystytettyyn kivan näköiseen baariin. Onneksi katsoimme hinnat, lasillinen tuoremehua olisi kustantanut 25€. Kävimme ostamassa jostain pikaruokapaikasta kahden euron cocikset ja istuimme baarin viereen penkille ;)

Walkin vieresellä Jumeirah beachillä on useampia paikkoja, jossa voi vuokrata itselleen rantatuolin ja -varjon ja ilmeisesti saatavilla on muitankin palveluja kuten vaatteidenvaihto tila ja wc.

Rannalla on myös vesiurheilumahdollisuuksiaGraffititaidetta The Walkin tuntumassa

Jos Habtoorilta lähti kävelemään vastakkaiseen suuntaan kuin The Walkille, päätyi Dubai Marinaan. Marinan ympäristössä kulkee myös kävelyteitä, sekä veden rajassa, että osittain ylempänäkin. Veden rajan kävelykatua reunustavat palmut, jotka ovat iltaisin kauniista valaistuja. Varsinaiseen satamaan saakka emme ikinä ehtineet, mutta reitti sinne jo lumosi kauneudellaan.

 


Muuttuineiden lentojärjestelyiden takia palasimme Omanista takaisin Dubaihin. Viimeiseksi reissun yöksi valitsimme edullisen hotellin. Sen sijainti ei ollut kovin kummoinen. Kokemus ei ollut mitenkään epäonnistunut. Hotellin pikkubussi ajoi vieraita rannalle sekä pari kertaa tunnissa metrolle. Muutama kuljetus päivässä oli myöskin isoihin ostoskeskuksiin. Kaupungin tarjonnasta nauttiminen vaatii enemmän vaivaa ja ruokailut suunnittelua, jos ei aio syödä hotellin ravintolassa suurimmaksi osaksi.Jos matkabudjetti antaa myöden, niin suosittelen majoittumaan kävelyetäisyydellä Jumeirah Beachistä tai Dubai Marinasta helppouden ja aluiden viehättävyyden vuoksi. Atana-hotellin hinta oli reilu kolmannes Habtoorin hinnasta. Atanan aamupala oli vähän kaoottinen kokemus, huone ihan ok ja kattoterassin uima-allasalue kiva.

 Jos yrität ottaa aurinkoa pilvenpiirtäjien välissä, varaudu siirtymään jatkuvasti :D

Kiva allas oli Atanassakin, tosin vesi oli Habtooria selvästi kylmempää

PS. Jos matkustat Dubaihin ja tykkäät arkkitehtuurista, niin suosittelen vierailemaan Abu Dhabissa Arabiemiraattien perustajan Sheikh Zayedin mukaan nimetyssä moskeijassa. Se on todella upea rakennus!

10 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen hotelli tuo Habtoor. Täytyypä laittaa muistiin vastaisuuden varalle. Tosin mullekin jäi lyhyeltä parin päivän stopoverilta Dubaista paikasta sellainen kuva, että ei ole suurempaa halua päästä sinne toistamiseen. Ei ollut oikein minun makuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin Habtoorista tosiaankin rannan ja uima-altaan sekä the Walkin ja marinan takia. Sijainti mahdollistaa sellaisen rennon loman, jossa voi nauttia auringosta ja merestä ja käydä kävellen syömässä eri paikoissa. Pääseehän siitä sitten metrolla tai taksilla nähtävyyksiin ihan näppärästi. Toinen kerta Dubaissa oli parempi, voi olla, että kolmatta kertaa ei enää ikinä tule.

   Poista
 2. Olipa kiva päästä pikamatkalle. Dubai ei ole koskaan ollut kohteenani, joten toisten tarinat avartavat käsityksiä. Varmasti hieman erilainenkin kohde...pilvenpiirtäjineen, loistoineen ja hintatasoineen. Hieno kifahvityö tuolla seinässä 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,kun viihdyit pikamatkalla :)
   Sinänsä nostan hattua paikalliselle strategialle rakentaa turisteille huvittelukohde hiekkamonttuun ja varustaa se sellaisilla palveluilla, joilla jokaiselta asiakassegmentiltä saadaan nyhdettyä mahdollisimman paljon rahaa. Jollekin se on 15€ lounas ostoskeskuksessa, toiselle 200€ lounas 7 tähden ravintolassa ja kolmas tulee sinne 200€ lounaalle helikopterilla ja neljäs syö lounaansa vedenalaisessa hotellihuoneessaan sushina, joka tarjoillaan nuoren kaunottaren paljaan vartalon päältä. Tavallaan kammoksun olla osana tuollaista markkinataloutta, mutta samalla sitä on niin mielenkiintoista tarkkailla. Tokihan ilmasto paikallisen kuuman kauden ulkopuolella on kiva :)

   Poista
 3. Kyllä näyttää mukavalle ja tuo uima-allas kokemus, kyllä kiitos. <3 Kyllä aurinko olisi täälläkin nyt poikaa.

  Sydämellistä uutta viikkoa Rva Kepponen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ja uima-allas tekevät kaamoksen keskellä niin hyvää ihmiselle :) Etenkin kun nyt on ollut tälläinen harmaa ja sateinen talvi. Onneksi tänään aurinko vähän paistaa. Niin olen tullut valosta riippuvaiseksi, että tänään jäin etätöihin, jotta voin nauttia valosta. Toimistolla istun ison avokonttorin keskellä selkä ikkunaan päin, joten vuorokauden tai vuodenajasta ei ole juuri tietoa.

   Ihanaa viikkoa Tiia! Ja lisää kuvia Dianasta kiitos ;)

   Poista
 4. Nuo iltavalaistuskuvat ovat upeita ja täytyy laittaa tuo moskeija haavelistalle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Dubai Marinan alueella oli iltaisin hyvin kaunista, minusta alue oli silloin parhaimmillaan. Abu Dhabissa sijaitseva moskeija on tyrmäävän kaunis. Siinä on paksulla lompakolla saatu tyyliä ja harmoniaa pieniä yksityiskohtia myöten.

   Poista
 5. Dubaissa en ole koskaan käynyt mutta kaunista siellä näyttää olevan. Tuntuu hassulta ajatella, että kaikki saaret ja muut on keinotekoisesti rakennettu keskelle aavikkoa. Upeita iltakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubaissa on paljon kauniita paikkoja, mutta myös ihan tavallisia paikkoja ja kaupunkia halkovia monikaistaisia moottoriteitä. Kaikki on tosiaan rakennettu tasaiselle hiekkamaalle, jolla ei ole mitään muuta kuin hiekkaa :D

   Poista