31. toukokuuta 2019

Viikonloppurapsa

Viikot tuntuvat menevän yhdessä hujauksessa. Haluaisin ajan kulkevan hitaammin, jotta ehtisin nauttia kevään väreistä ja tuoksuista. Sen sijaan pyörin arkilimbossa, joka sujuu päivä päivältä raskaammin. Minua alkaa jo huolestuttamaan, että riittääkö kuntokestävyys kesälomaan saakka. Viime viikonloppuna sain nauttia hyvästä seurasta, ruuasta ja kulttuuristakin. Ihan kohta ollaan jo taas viikonlopussa - ihanaa!

Meidän keskimmäisen kummit olivat viettämässä Helsinkiviikonloppua ja menimme yhdessä heidän kanssaan Lintsille katsomaan UIT:n kevätrevyytä. Siitä on aikaa, kun olen viimeksi käynyt UIT:ssa. Mietin, että ehkä olen viimeisen 14 vuoden aikana käynyt kerran. Jossain vaiheessa kävin aika säännöllisesti katsomassa UIT:n revyyt, mutta sitten iski kyllästyminen. Tuntui, että samat vitsit ja koreografiat kiersivät vuodesta toiseen. En tiedä oliko tauko tehnyt hyvää vai oliko tuotanto onnistunut aikaisempaa paremmin, mutta "Herkkua kuin heinänteko" showta olisin katsellut vaikka pidempäänkin. Eniten tykkäsin musiikista, mutta sketseissäkin oli oikein onnistuneita numeroita. Sen verran hyvä fiilis jäi UIT:sta, että voisin mennä ensi vuonnakin.


Revyyn jälkeen kävimme syömässä vietnamilaisessa Lie Mi ravintolassa. Olen ennen valitellut keittiön hitautta. Nyt siihen oli tullut parannus - tai ainakin siis muutos. Ruoka tuli salamannopeasti pöytään, tosin kaikki ruoka tuli pöytään kerralla niin alkupaloiksi valitsemamme annokset kuin pääruuiksi valitut annokset. Hiukan harmillista. Lie Men ruoka on edelleen maukasta, hinta kohtuullinen, mutta palvelussa vieläkin parantamisen varaa.

 Söin jälleen vakioannokseni, joka on Shanghai tacos

Lauantai oli piknikpäiväni. Tapasimme isäni kanssa äitini hoivakodilla termoskahvien ja pullien kanssa. Sää oli vähän oikukas, mutta ehdimme juuri ja juuri juoda pihakahvit ennenkuin jäätävä tuuli ajoi meidän takaisin sisälle.

 Piknik

Sunnuntaina juhlimme kummien kanssa alkukuusta 12 vuotta täyttänyttä keskimmäistämme. Tein tacopiiraan ja tarjoilin sen kanssa kahden melonin salaattia. Jälkkäriksi Hra Kepponen paistoi vohveleita.



Viime viikonlopun herkutteluputki alkoi jo torstaina, kun kävimme kuopuksen kanssa ulkona syömässä. Ravintolareissu oli palkkio pojan koemenestyksestä. Hän on saanut lukuvuoden kahdesta edellisestä saksan kokeesta 7+ ja lukuvuoden viimeiseen kokeeseen valmistautuminen otti koville. Poika kysyi, että pääseekö hän syömään ravintolaan, jos kokeesta tulee 9. Tässä kohtaa oli helppo ottaa lahjukset peliin ja luvata ravintolareissu. En myöskään uskonut motivaation kantavan noin isoon nostoon. Ravintolareissu seurasi moisesta lupauksesta :)

Poika tinki itselleen jälkkärinkin ja valitsi tietenkin tiramisun

8 kommenttia:

  1. Onnittelut kuopukselle hienosta suorituksesta!!

    VastaaPoista
  2. Joskus lahjonta on paras keino, onnea kuopukselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joutunut usein kasvattajana turvautumaan lahjontaan sekä kiristykseen :D :D :D Välillä tuntuu, että ainoa toimiva kasvatuskeino on ruutuajalla kiristäminen :(

      Poista
  3. Upea suoritus pojalta - onnittelut!
    UIT oli minustakin hauska monen vuoden jälkeen ja sketsit toimivat.
    Itselläkin oli usean vuoden tauko jostain syystä mutta minäkin voisin
    katso tämän Herkun uudelleenkin.
    Hra Kepponen on taitava vohvelin tekijä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      UIT:n sketsit toimivat hyvin. Kummitädin kanssa todettiin heti, että olisihan se näytös voinut kestää pidempäänkin.

      Hra Kepponen on tehnyt satoja vohveleita, niin se sujuu rutiinilla. Meillä kaikki tykkäävät vohveleista ja osa ei syö kakkua ja yksi on suklaa-allergikko, niin aika usein tulee valittua vohvelit.

      Poista
  4. Minua aina hymyilyttää tuo teidän poikien into syödä ravintoissa. :-)

    Minä en ole käynyt koskaan UIT:n revyyssä. Kaamea moka! No, lisätään listalle muiden mokien jatkoksi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pojat himoitsevat vakipaikkamme savulammaspastaa ja tiramisua jatkuvasti. Tarjoilija kysyy yleensä, että tuodaanko listat vai laitetaanko savulammaspastaa :) Kasvuikäisillä tuntuu myös olevan nälkä koko ajan ;)

      Poista