10. toukokuuta 2019

Tropical Island - rantapäivä Berliinissä

Poikien kohokohta Berliinin reissussamme oli päivä Tropic Islandissa. Jättimäinen kylpylä on rakennettu entiseen Zeppelinien valmistushalliin keskelle ei-mitään. Halli on todellakin valtava, sinne mahtuisi Vapaudenpatsas seisomaan ja pohjapinta-alaa on muistaakseni yhdeksän jalkapallokentän verran. Sisällä on kaksi ISOA allasaluetta, hiekkaranta, vesiliukumäkitorni, saunamaailma, ravintoloita, sademetsää ja majoitustiloja hotellista telttoihin. Eikä tämäkään vielä riitä: allasalue on luikerrellut ulos saakka, siellä on villiä ja vähemmän villiä virtaa sekä radat kuntouintiin. Altaiden lisäksi olin etukäteen innoissani siitä, että halliin on rakennettu oikea sademetsä ja rannalla kasvaa palmuja. Minulle palmu edustaa etelää ja lomaa :)


Berliinistä tulee matkaa Tropical Islandiin noin 70km ja se taittuu näppärästi junalla. Junamatka maksaa 8,5€. Emme olleet selvittäneet lasten lippujen hinnoittelua, joten otimme 5 hengen ryhmälipun ja menopaluu kustansi 42€. Junia menee enimmillään kolme tunnissa, matka kestää Brand Tropical Island noin 45min. Brandin asemalta on maksuton bussikuljetus Tropical Islandiin. Reitti Brandiin on helppo suunnitella SBahn-sivuilla https://sbahn.berlin/en/plan-a-journey/journey-planner/

Tropical Islandiin voi ostaa "vesipuistolipun" ilman saunamaailmaa tai lipun saunamaailman kanssa. Saunamaailman saunat ovat sekasaunoja ja Keski-Eurooppalaiseen tyyliin siellä liikutaan alasti. Meidän pojat eivät lämmenneet sekasaunalla, joten otimme pelkät vesipuistoliput. Netistä sai ostaa perhelipun, 2 aikuista ja 3 lasta maksoi 125€. Mikäli lapsesi ovat pitkiä, varaudu todistamaan heidän ikänsä kassalla. 182cm esikoisemme pääsi Kela-kortin avulla sisään ostamallani perhelipulla hetkisen neuvoteltuamme asiasta.

Kylpylätyyliin kassalta saa rannekkeet kaappeja varten ja aikuisten rannekkeella voi maksaa ravintoloissa ja kaupoissa. Vaatteiden vaihto on oma operaationsa. Kaappialueiden reunalla on pukukoppeja, saksalaiseen tyyliin helpointa on vaihtaa vaatteet penkillä kaiken kansan nähden.

Hiukan jännittyneenä odottelin allasaluetta, koska mietin, että onko se nyt oikeasti niin iso kuin kuvat antavat ymmärtää. No, on se!

Tässä kuva toiselta allasalueelta, jossa emme viettäneet aikaa lainkaan

Me pulikoimme joko tässä altaassa tai sitten ulkoaltaissa. Kuvan otin oikean palmun katveesta

Alla olevasta kuvasta näkyy tuon toisen altaan mittaluokka ja altaan reunalla oleva hiekkaranta. Hiekkarannalla on vieri vieressä aurinkotuoleja ja lisää aurinkotuoleja löytyy terasseilta. Halli vetää valtavan määrän ihmisiä sisäänsä, mutta aurinkotuoleja ei riitä jokaiselle eli sellaiset kannattaa käydä varaamassa heti saapumisen jälkeen. Me saimme pienellä tuolien siirtelyllä järjesteltyä paikat yläterassilta. Tosin olimme paikalla hyvin ruuhkaisena päivänä pääsiäisenä. Saksalaiset perheet olivat tulleet paikalle hiekka- ja uimalelujen kanssa sekä runsaiden eväiden kanssa.

 
Tropical Islandin ravintolapalvelut olivat minusta sujuvat valtavasta ihmismäärästä huolimatta. Pojat halusivat pizzaa. Pizza ja iso limu maksoi 10,5€, mikä minusta on varsin kohtuullinen hinnoittelu tuollaisessa paikassa. Koska pizza oli maukasta, sai Tropical Island pojilta arvosanan 10.

Uimisen lisäksi on muutakin tekemistä. Tropical Islandissa voi kokea vaikka melkein aidon "kuumailmapallolennon" tai "varjoliitoilun". Meidän pojat olisivat halunneet mennä "kuumailmapallolennolle", mutta sillä hetkellä vuoroa olisi pitänyt odottaa kiusallisen kauan, joten kokemus jäi väliin. Lennon voi toki varata vaikka heti saapuessaan. Minua nauratti suuresti tuon valekuumailmapallon ohjaus. Ohjaaja tallusteli Tropical Islandin kävelyteitä pitkin henkselisysteemiin oli kiinnitettynä valekuumailmapallo. Tropical Islandissa voi ihailla flamingoja ja kilpikonnia pienellä lammella sekä karppeja karppialtaassa. Lisäksi siellä on ainakin minigolfrata, lasten leikkipaikka ja ulkona lentopallokenttiä.

Kuvasaldo jäi tosi vähäiseksi, mutta flamingot sain ikuistettua

Tropical Island tarjoaa myös monenlaista majoitusta. Zeppelinhallin sisällä voi majoittua hotellihuoneessa tai teltassa. Olisin ottanut meille hotellimajoituksen, mutta pääsiäinen oli loppuunmyyty jo montaa kuukautta aikaisemmin. Edes telttoja ei ollut jäljellä, mikä oli hyvä, koska en olisi varmaankaan saanut unta Tropic Islandin hyvin kosteassa 31 asteen lämmössä.


Meidän kuopus onnistui tietenkin hukkaamaan kaappinsa avaimen, mutta saksalaisen järjestelmällisyyden avulla se saatiin nopeasti takaisin. Kuopus onnistui myös vesiliukumäkeilyssä hukkaamaan isänsä ja veljensä, lopulta poika löytyi tyytyväisenä uimasta. Saimme päivän hyötyliikunnan etsintäkierroksilla, tuossa hallissa tulee helposti käveltyä paljon. Olin unohtanut varvastossut kotiin ja loppupäivästä kävely harmitti, kun hiekkaa pyörii jaloissa kiveyksellä ja laudoituksilla ikävästi jalkapohjia hiertäen.

Seuraavana aamuna mieheni ihmetteli, että miksi selässäni näkyy uikkareiden rajat. Googlauksella selvisi, että erikoislasi päästää uv-säteet läpi ja Tropical Islandissa voi siis jopa ruskettua. Jo on aikoihin eletty!

Pidimme koko perhe Tropical Islandista. Pojat tuumasivat, että voidaan jatkossakin tehdä budjettimatka Berliiniin kalliin etelän matka sijasta ja olla pari päivää Tropical Islandissa. Siinä olisi kuulemma etelänreissua heille aivan tarpeeksi. Minä en ihan noin paljoa paikasta ja etenkään väkimäärästä innostunut ;)

Lähtisitkö sinä rantalomalle Zeppelinhalliin?

Berliinipostaukset:
Koko perhe tonnilla Berliiniin
Berliini

12 kommenttia:

 1. En kyllä tuonne itse lähtisi, mutta kiva oli lukea tästä erikoisesta paikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän että kaikki eivät kylpylöistä innostu ja Tropical Island oli kuin muurahaispesä 😂

   Poista
 2. No johan on paikka. Voiko tuollaista keksiäkään muu kuin saksalainen. ;-)

  Minä saattaisin uteliaisuuksissani käydä tuolla, jos olisi vähän lähempänä "sivistystä". En tiedä, viitsisinkö lähteä matkojen taakse ihan vain tuon takia. Mutta lapsiperheille varmaan ihan loistava paikka, vaikka aika tyyristä huviahan tuo on. Vaikka toisaalta jos ajattelee Linnanmäen rannekkeita, niin eivätkös nekin maksa jo yli kolmekymppiä per lärvi, eli Linnanmäkikin tulisi koko perheeltä kalliimmaksi kuin tuo.

  P.S. Inhoan sekasaunoja. En ymmärrä, miksi vieraiden ihmisten edessä pitäisi näyttäytyä alasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävisin mielelläni poikien kanssa kaamoksen aikana tuollaisessa paikassa ottamassa tropiikkipäivän, jos olisi lähempänä.

   Tuo perhelippu oli samanhintainen kun suomalaisten vesipuistojen pääsyliput. Kalliitahan nuo vesi- ja huvipuistot ovat. Lintsin ranneke on 42€. Ihan hirveä hinta.

   Poista
 3. Kuulostaakin jännältä paikalta! Meillä on ollut jonkin aikaa Berliini uusintalistalla, kun olisi ehkä tutun kämpäs edukas majoitus. ^^ Laitetaan talteen tämä linkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo mielenkiintoinen paikka ja nerokas uudelleenkäyttö jättimäiselle hallille 👍

   Minä haluaisin palata Berliniin joulumarkkinoille ja valtiopäivätaloon. Se lasikupoli näytti niin hienolta vierailukohteelta.

   Poista
 4. WAU, mikä paikka! Olen nähnyt täältä aiemmin jotain kuvia mutta miettinyt, että onkohan siellä "oikeasti tuollaista". Nyt kun joku tuttu on siellä aidosti viihtynyt niin uskon, että tämä on ihan huippupaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli juurikin niin iso kuin kuvat antoivat ymmärtää 👍 Asiakkaita oli paljon, mutta altaasta löytyi tilaa. Saksalaiseen tyyliin kaikki oli toimivaa ja siistiä.

   Poista
 5. Olipas tämä kiva vinkki ja vau mikä paikka! Voisin hyvin tehdä kaupunkilomalla tämmöisen yhden päivän "rannalla" tyyppisen ratkaisun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantapäivä on kiva lisä kaupunkilomaan. Meillä pojat rakastavat uimista. Paikka toimii pienempienkin lasten kanssa hyvin 👍

   Poista
 6. Jostain syystä etsintäretken kuvaus muistutti mieleen sen kerran, kun DisneyWorldissä Floridassa jakauduimme kahteen osioon eli mies+esikoinen ja minä+kaksi nuorempaa eikä ollut puhelimia mukana (mikähän älynväläys sekin oli) AnimalKindgomissa... Muutama tunti meni, kun kuljimme ristiin. keskimmäinen alkoi jo panikoida eikä minuakaan ihan hirveästi naurattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disney Worldin kuhinassa on varmasti helppo kävellä aika läheltäkin ohitse huomaamatta toista :(

   Meillä on runsaasti kokemusta lasten etsimisestä *huoh* Keskimmäinen oli pienempänä sellainen, että saattoi kiukuspäissään lähteä karkuun. Hän on ainakin muutamalla reissulla etsitty. Jälkikäteen naurattaa nämäkin tempaukset, mutta tilanteen päällä ollessa ei ole naurattanut yhtään.

   Poista