14. huhtikuuta 2019

Koko perhe tonnilla Berliiniin

Tänä vuonna olen ottanut vakavasti budjettimatkailusuunnittelun. Googlailussani olen keskittynyt etsimään vain edullisia vaihtoehtoja. Halpojen vaihtoehtojen kärkikahinoissa on ollut Gdansk, Budapest, Praha, Berliini, Krakova ja Riika. Oikeastaan valinta oli helppo, sillä olen luvannut meidän pitkän saksan lukijoille motivaatiomatkan Saksaan, jossa lasten tehtävänä on hoitaa mahdollisimman pitkälle kaikki kommunikaatio. Minähän en osaa saksaa lainkaan. Aloin siis etsimään edullista matkaa Berliiniin.

AirBerlin-lentoyhtiön konkurssin myötä erittäin edulliset Berliinin lennot loppuivat. Sittemmin reittiä on alkanut operoimaan EasyJet ja lentoja saa jälleen hyvin edullisesti. Tavoitteeni oli, että 3-4 yötä ja lennot viidelle pitää irrota tuhannella eurolla, jotta perhe pääsisi Berliiniin. Helppo nakki! Lisäsin vielä vaikeuskerrointa sillä, että halusin ajoittaa reissun osittain pyhäpäivän päälle. Onnistui sekin.

Viime metreillä Hra Kepponen vaati budjetin kasvattamista, jotta saisimme tilavamman majoituksen. Tonnin budjetilla ei löytynyt sellaista perhehuonetta, jossa olisi ollut kaksi hotellihuonetta väliovella yhdistettynä. Tai voi olla, etten vaan jaksanut tarpeeksi hakea. Hra Kepponen oli sitä mieltä, että on parempi ettemme kuitenkaan majoitu neljäksi yöksi yhteen samaan isoon huoneeseen. Satasen lisäbudjetin turvin päädyimme vuokraamaan ison huoneiston.

Berliinissä aiomme käydä katsomassa muuria, Checkpoint Charlien, eläintarhan ja ehkäpä myös paikallisen Sea Lifen. Suunnitelmissa olisi myös rantapäivä Tropical Islands kylpylämaailmassa, jos jaksamme sinne saakka ponnistaa (n. tunnin matka). Tv-tornikin houkuttelisi, mutta aikomuksena on tutustua kaupunkiin leppoisaan tahtiin.

 Minulla on ollut pientä pandakuumetta sen jälkeen, kun Ähtäriin tuli pandat. Haluan kyllä nähdä Ähtärinkin pandat


Kakkoseksi jäänyt Budapest on myöskin hyvä matkakohde lapsiperheelle. Meidän Budapestin to-do-listalla olisi ollut upean parlamenttitalon ihailu, Kalastajanlinnake ja sinne vievä pieni funicalar, päivittäiset leivoskahvit jossain ihanassa kahvilassa. Ehkäpä lyhyt jokiristeily Tonavalla. Reissun kohokohta olisi ollut vierailu Aquaworld-vesipuistossa, joka on Euroopan isompia. Aquaworldin lisäksi olisin halunnut viedä pojat kokemaan perinteisemmän unkarilaisen kylpylän. Olisimme varmaan käyneet eläintarhassa Budapestissäkin.

Oikeastaan ainoa budjettilistalta ulos rajautunut kohde oli Gdansk. Minusta se on hurmaavan kaunis, mutta en tiedä, että kiinnostaisiko se poikia riittävästi. Kaikki muut budjettikohteet ovat minusta hyviä myös tekemistä ja viihdykettä haluaville koululaisille.

Onko sinulla budjettimatkailuvinkkejä?

20 kommenttia:


  1. Budapestin eläintarha oli kyllä itselleni suuri pettymys, enkä sinne menoa suosittele. Kauniita ja upeasti iltavalaistuja taloja Budapestista löytyy ja ne leivoskahvit ovat kyllä kokemisen arvoisia. Matka Berliiniin on varmasti kiva kieltä opiskeleville nuorille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, että Budapestin eläintarha ei ole enää suositeltava kohde. Minulle on jäänyt siitä paikasta huikea käärmemuisto :)

      Minulla onkin tosi kauan aikaa siitä, kun kävin Budapestin eläintarhassa. Se oli 2000-luvun alkupuolella. Olimme alkukeväästä siellä ja siellä oli yksi iso kasvihuone, jonne oli kannettu hiukan tokkuraisia, juuri syötettyjä, isoja käärmeitä makoilemaan aurinkoon. Niitä sai käy siellä silittelemässä ja paikallisethan silitti, osa hyvin pitkään ja hartaasti. Asetuin jonoon ja kävin varovaisesti koskemassa käärmeeseen, hyvä etten pyörtynyt, kun en tainnut hengittää silitysoperaation aikana lainkaan ;)

      Poista
    2. Piti vielä todeta, että onhan nuo eläintarhat vähän sellaisia riskikohteita :( Kaikkialla eläinten tilat eivät mahdollista lajinmukaista käyttäytymistä, mikä on todella surullista. Sellaista liiketoimintaa en haluaisi tukea.

      Toisaalta eläintarhat on kyllä helppo tapa saada lapsia kiinnostumaan eläimistä ja ymmärtämään myös eläintensuojelua.

      Poista
  2. Berliini on varmasti kiva paikka! Siellä olisi mukava joskus käydä:) On nuo pandat vaan suloisia, niitä kyllä mielellään kävisi katsomassa! Budapestissä käytiin muutama vuosi sitten, tykkäsin kyllä kaupungista:) Tuollaiset motivaatiomatkat on kyllä huippuja♥ Leppoisaa palmusunnuntaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisen pitkän kielen lukeminen on ollut aika raskasta pojille, niin mielelläni yritän vähän antaa lisäboostia kielenopiskeluun. Perusravintolasanasto alkaa olla hallussa pojilla :)

      Odotan kovasti pandoja ja himoitsen päästä katsomaan niitä myös Ähtäriin.

      Poista
  3. Berliini oli mukava ja esim siinä Checkpoint Charlien vieressä muurin tienoilla olevat muistoristit oli vaikuttavat, samoin kuin holikaustin muistomerkki Brandenburgin portin lähettyvillä. Eläintarhan vieressä oli kiva akvaario myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypäs käydä katsomassa muistoristitkin Checkpoint Charlien luona.

      Oliko siellä akvaariossa se hissi akvaarion sisällä? Hiukan olen ajatellut, että sinne voisi yrittää mennä.

      Poista
    2. Siitä, kun me käytiin, on ehkä jotain 15 vuotta eli saattaa hyvinkin olla nykyään :)

      Poista
    3. Katsoin kuukkelilla ja se hissi on Berliinin Radisson blue-hotellissa ja se on osa Berliinin SeaLifeä.

      Poista
    4. Täytyy yrittää ehtiä Berlin Sea Lifeen. En olekaan ikuisuuteen käynyt missään akvaariotalossa.

      Poista
  4. Matkasuunnitelmanne kuulostavat tosi kivoilta! Hyvää matkaa (milloin sitten lähdettekin)!

    Hih, voi tosiaan parempi olla majoittumatta yhteen hotellihuoneeseen. Saattaisi tulla ihmiset hieman liian läheisiksi. ;-D

    Myös minä olen haaveillut Ähtärin pandoista, ja kerran jo melkein lähdin katsomaan niitä. Homma kaatui kuitenkin siihen, kun googletin, että missä se Ähtäri oikein on. Järkytyksekseni se ei ollutkaan Turun lähellä, kuten olin kuvitellut, vaan jossain paljon kauempana. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan välillä oltu yhdessä perhehuoneessa koko jengi, mutta ei ikinä noin montaa yötä. Teini kaipaa eniten omaa rauhaa ja jos ei saa sitä, niin keskittyy ärsyttämään meitä muita ja aina onnistuukin siinä ;) että parempi ottaa vähän enemmän tilaa. Toivottavasti lähellä olisi joku kauppa tai ravintola josta saisi take-awayta, niin voitaisiin hyödyntää huoneistoa ruokaillen ja pelaillen siellä iltaisin.

      Harmillisen kaukana on Ähtäri Helsingistä katsoen :(

      Poista
  5. Onpa kiva reissu tiedossa teillä. Minähän olen menossa sinne Gdanskiin poikien kanssa ja sitä suositteli siellä käynyt keskimmäinen. Luulen että keskitymme hengailuun ja halpaan syömään ja juomaan. Keskimmäinen odottaa halpoja energiajuomia :(

    Toisaalla puhuit huolesta esikoisesi kanssa, joka ei ole kiinnostunut mistään tekemisestä jne. Meillä se on keskimmäinen. Anime, anime, tietokone... Siinä ne. JA nyt thank god se teatteriharrastus. Mutta niin, on turhauttavaa, kun ei mikään huvita eikä etenkään ikäisten seura. (mutta ehtiihän ne, myöhemminkin. Joohan?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee postaus teidän Gdanskin matkasta! Minua kiinnostaisi kovasti se. Olen itse käynyt Gdanskissa ikuisuus sitten ja tykkäsin. Minusta se vanha restauroitu keskusta on todella kaunis. Puolassa on minusta yleisesti hyviä ravintoloita ja hinnat ovat tosi kohtuulliset.

      Minusta se on vaan niin hirveää tuhlausta olla kiinnostumatta mistään ja jättää käyttämättä ja kokematta mahdollisuuksia :( Mutta ehtiihän ne myöhemminkin, meillä ainakin vaivaa tällä hetkellä kunnon murrosikä.

      Poista
  6. Mukava lomapätkä teillä tulossa!

    Meillä nuorimmaisen kanssa suunnitteilla Malta (olen googlaillut vain matkatoimistojen tarjontaa). Tosin se nyt alkoi yhtäkkiä puhua Islannista. Ota siitä sitten selvän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tulee onnistunut reissu, että EasyJet lentää ja pojat eivät käytä koko lomaa toistensa härnäämiseen ;)

      Molemmat ovat kivoja kohteita sekä Malta että Islanti. Minä olin meidän kuopuksen kanssa Maltalla, kun hän oli ekalla. Blogistakin löytyy useampi Malta-postaus. Samoin kuin Islanti-postauskin :)

      Poista
  7. Berliini on niin ihana kaupunki ❤️

    Mun parhaita budjetti vinkkejä on syödä lounas kaupasta ostettuna. Meillä on menty monta kertaa sillä ja hyvin on selvitty kun on kunnon aamupala alla ja päivällisellä taas kunnolla ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä budjettivinkki :)
      Me ollaan lasten kanssa tehty välillä kaupunkimatkoilla niin, että lasten illallinen on tullut ruokakaupasta. Pojat saattavat olla tosi väsyneitä päivästä eivätkä jaksaisi odottaa ja syömisen jälkeen eivät jaksaisi kävellä mihinkään. Silloin kaupan antimet toimivat hyvin, etenkin jos on huoneisto, jossa voi vaikka lämmittää pakastepizzaa :)

      Poista
  8. Berliiniä olen pitkään itse miettinyt parin päivän kaupunkilomakohteeksi. Tonni teidän koko poppoosta on minusta erittäin kohtuullinen hinta. Tuosta on varmasti tulossa mahtava reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle Berliini on jäänyt lähes tuntemattomaksi paikaksi, 90-luvulla on olen kerran käynyt. Kiva mennä koko perheellä ihmettelemään kaupunkia :)

      Poista