23. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen päivässä

Meidän pääsiäisemme kului suurimmaksi osaksi Berliinissä. Reissu oli onnistunut ja Berliini hemmotteli meitä auringonpaisteella ja parillakymmenellä lämpöasteella. Perinteiseen pääsiäisen viettoon meille jäi aikaa reilu vuorokausi.

 Työpaikkaruokalan pääsiäisasetelma oli tehty vanhoihin wokkipannuihin

Perheemme pääsiäistraditiot ovat aika vähäiset. Välillä olemme viettäneet pääsiäisen laskettelukeskuksessa, joka on minusta ihan paras pääsiäisen viettotapa. Muutoin pääsiäisenä tavataan läheisiä ja syödään. Pääsiäisruokamme on lähes poikkeuksetta lampaan filettä ja valkosipuliperunoita sekä Mignon-munat. Minä tykkään sekä mämmistä että pashasta, mutta lapset eivät syö kumpaakaan. Siksi molemmat herkut puuttuvat usein pääsiäispöydästämme. Juhlatunnelman luomiseen riittää muutamat koristeet ja kukat.

Reilun vuorokauden pääsiäisessä ehdimme syödä vaarin kanssa lammasaterian ja käydä kahvittelemassa äitini luona hoitokodissa. Kukkia ja koristeita emme ehtineet laittamaan kotiimme, mutta ihailimme niitä Talvipuutarhassa. Tapasimme siellä Hra Kepposen serkun perhettä. Pojat odottivat kovasti tapaavansa heidän kolmivuotiaan serkkupoikansa, mutta kevätflunssa esti heidän osallistumisensa Talvipuutarhatreffeille. Poikien vajaan vuoden ikäinen pikkuserkku sai sitten kaiken huomion :)

Meidän kuopus ja sylissä hänen pikkuserkkunsa

Talvipuutarhatreffit olivat mukavat. Onnistuimme lopulta saamaan pöydänkin. Ilmainen nukketeatteriesitys oli houkutellut paikalle normaalia enemmän vierailijoita. Pääsiäisenä Talvipuutarhassa olisi ollut kahvia ja pullaa myynnissäkin, mutta meillä oli omat piknik-eväät. Hieman kateellisina katsoimme nuorten naisten porukkaa, jolla oli runsas ja upean näköinen brunssi esillä ja laukusta pilkotti yksi kuoharikin. Hyvältä maistui perinteiset pullakahvit Talvipuutarhassa, mutta jäihän tuosta nuorten naisten brunssista itämään ajatus ihan omasta brunssista Talvipuutarhassa. Talvipuutarja on kiva treffipaikka etenkin joulun ja pääsiäisen aikaan, kun peruskasviston lisäksi siellä on paljon kukkiva kukkia ja koristeita.

Meidän pääsiäinen meni siis tosi kivasti ja vauhdikkaasti. Aika hurjaa, että ensi viikolla on jo vappu!

Kivaa viikkoa!



Meillä oli eväänä perinteiset pullakahvit ja vähän suklaaherkkua




Tätä herkkua vielä säästelen

13 kommenttia:

  1. Ihana että poikanne tykkäävät pikkusukulaisistakin niin paljon. <3

    Miten muuten tuommoinen Talvipuutarha-brunssi käytännössä järjestyy, satutko tietämään? Pitääkö Talvipuutarhasta varata pöytä/tila, vai voiko sinne vain kävellä eväskorin kanssa?

    Mie just vetäisin tuontyyppisen jänöjussin tuossa yön pimeinä tunteina. Säästelehän sinä omaasi, mutta älä liian kauan, ettei suklaa mene vanhaksi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pojat, etenkin keskimmäinen, ovat aina tykänneet pienistä lapsista. Pojillahan oli yhdessä vaiheessa suunnitelma siihen, kuinka hankitaan pikkusisko Kiinasta :) Pojilla oli kirjallinen suunnitelma hoitovuoroista ja tarvikkeista :D

      Talvipuutarhassa saa syödä omia eväitään, en tiedä onko alkoholin nauttiminen ok, mutta tuskin siellä mihinkään sivistyneeseen käytökseen puututaan. Pöytiä ei voi varata, mutta normaalisti niitä on aika hyvin vapaana. Jos ei ole, niin sitten pitää odotella pöydän vapautumista.

      Meillä ei yleensä suklaa ehdi vanhenemaan ;)

      Poista
  2. Olettepa ehtineet paljon yhden päivän aikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan meillä sentään reilu vuorokausi aikaa viettää pääsiäistä :D :D

      Poista
  3. Talvipuutarhaan haluaisin mennä käymään, viime kerrasta varmaan 20 v :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään Talvipuutarhasta, se on jotenkin symppis paikka ja erityisen kiva pääsiäisen ja joulun aikaan :)

      Poista
  4. Talvipuutarha jäi minulta väliin tänä vuonna :) Ihan kaikkialle en ehtinyt vaikka mieli olisikin tehnyt sinne menneä ihailemaan väriloistoa. Talvipuutarhan pääsiäinen on aina kyllä yhtä ihan ja tuo pupukoriste! Nukketeatteri Sytkyt on minusta aikuisenkin hauska. Berliini postauksia odotellen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon sinä kuitenkin ehdit pääsiäisenä ja ne ihanat ruuat pöydässäsi. Nam!

      Talvipuutarha on meidän vakiokohteita. Aina hyvää sää ja meiltä pääsee autolla vartissa sinne :)

      Poista
    2. Berliinipostaus tulee ehdottomasti :D

      Poista
  5. Talvipuutarhakuvat on niin kauniita, livenäkin ihan varmasti ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvipuutarha on minusta tosi symppis ja viehättävä paikka. Käydään siellä aika säännöllisesti eväsretkellä :)

      Poista
  6. Ihan hyvän kuuloinen tuo pääsiäinen! Talvipuutarha on kyllä kaunis paikka vierailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvipuutarha on kiva vierailu kohde, lapset muuten tykkäävät siitä yllättävän paljon :) Meillä vuosien varrella poikien suurin hitti Talvipuutarhassa on ollut ne lihansyöjäkasvit :D

      Poista