3. tammikuuta 2019

Uusi Vuosi

Joulun juhlintaan otettu varaslähtö oli oikein onnistunut, niinpä otimme varaslähdön myös uuden vuoden juhlintaan. Aatonaattona Hra Kepposen Sveitsin serkku ja Elena tulivat meille kylään. Tarkoituksenani oli ottaa paljon kuvia, mutta käteni olivatkin melkein koko illan varattuna. Käteni olivat varattuna oikein hyvällä tavalla: joko syödäkseni tai sylitelläkseni pariskunnan söpöä ja hyväntuulista vauvaa. Siinä porukalla tuumailimme, että liekö puolivuotiaiden hyväntuulisuus ja suloisuus syynä yleiseen puolentoistavuoden ikäeroon sisaruksilla.

 Kynttiläillallisella Cesarsalaattia ja pizzaa :D

Tarjoiluna oli rennosti pizzoja ja kana-cesarsalaattia. Pizzoilla saa pojatkin viihtymään ruokapöydässä. Keskusteluhan oli jännittävää, koska Elenalle pitää puhua englantia. Tietokoneajan lapset oppivat aivan eri nopeudella englantia kuin minä lapsuudessani. Jopa meidän kuopus osasi kertoa useilla lauseillaan koulustaan, vaikka hänellä on ollut englantia vasta puolitoista vuotta.

Ihana kikattava ja lentävä vauva, joka nauraa kihertää myös pusuista. Ihanuus!

Uudenvuoden aaton vietimme oman perheen kesken. Pelasimme keskimmäisen joululahjaksi saamaa "Haaste 2"-lautapeliä. Hauska peli, jossa pitää veikata, että pystyykö suoritusvuorossa oleva pelaaja suorittamaan haasteensa vai ei. Jopa teinikin pelasi.


Illan hauskin ja vauhdikkain tehtävä oli "Siirrä kulhosta suullasi 2-3m päässä sijaitseva muki täyteen vettä. Aikaa 1 min". Tehtävä osui keskimmäiselle, joka osoittautui sekä hurjan nopeaksi konttaajaksi että yllättävän suurisuiseksi. Tehtävä oli suoritetty alle 30 sekunnissa.

 Keskimmäinen valmiina tehtävään

Suurisuinen superkonttaaja
11-vuotias konttaa niin nopeasti, että ei kamera pysy perässä

Olen suuri kotitekoisen perunasalaatin ystävä, joten tänäkin uudenvuoden aattona pöydässä oli perunasaattia. Kaverina oli West Charkin peuramakkaroita ja bratwursteja. Aiemmin söimme West Charkin hirvimakkarat, jotka oli mausteisia, mutta todella maukkaita. Olisi kannattanut säästää ne "juhlapöytään".

Sakeassa sateessa kävimme vielä ampumassa muutaman raketin. Vuosi vaihtui mukavasti, rennosti ja sopivan pienimuotoisesti.


16 kommenttia:

  1. Rennon letkeitä juhlia! Mukavaa uutta vuotta 2019!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein mukava vuodenvaihde, oli vähän ohjelmaa, muttta ei liikaa :)

      Mukavaa uutta vuotta!

      Poista
  2. aika villi peli!
    On taidettu testata meilläkin isovanhempien luona, luulisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hauska peli :) Voisin kuvitella, että toimii myös nuorilla aikuisilla. Keski-ikäisten osaltahan monessakin toiminnallisesssa tehtävässä, kaikki osaa veikata valmiiksi, että ei onnistu :D

      Poista
  3. Olipa kiva Uusi vuosi. Ihanaa kun onnistui ja kaikki oli terveinä.
    Peli kuulosti aika hauskalta myös.
    Jk. esikoinen oli niin suloinen ja aurinkoinen, että ikäero kakkoseen on 1,4 kk. Kolmea päivää vailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuodenvaihde meni oikein mukavasti :)
      Vauva oli niin ihana, että olisin halunnut pitää hänet vielä pidempään meillä. Tuollainen suloinen pakkaus on aivan omiaan laukaisemaan vauvakuumeen. Meidän esikoisella oli karmea koliikki ja itsekin ihmettelen, että miten meille tuli vielä kaksi vauvaa lisää :D

      Poista
  4. Lautapelit perheen kesken on kivoja :) Tai ainakin mä ajattelen niin, kunnes todella aletaan pelata. Meillä pelattiin uudenvuodenaattona Trivial Pursuitia (lapsilla oli helpommat kysymykset toisesta pelistä), ja siitä meinasi kyllä muodostua kaikkien aikojen perhetragedia :D Kumpikin poika kiukutteli ja hepuloi vuorollaan, mutta loppuun vedettiin.

    Ihanaa alkanutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä teillä on vielä paras lautapeliaika vielä edessä päin. Muistan kuinka ykkösluokan lopulla kuopus vielä meinasi lopettaa pelin kesken, jos näytti siltä, että häviää. Tuollainen käytös on nyt 10-vuotiaana historiaa. Kannattaa myös valita pelejä, joissa on enemmän sattunnaistekijää, joten siitä tulee reilumpi :) Meillä on pelin valinta myöskin tarkkaa hommaa, koska pitää mielellään olla sellainen peli, jota teinikin pelaa.

      Ihanaa vuotta 2019!

      Poista
  5. Täälläkin pelattiin, yhtä uutta versiota Monopolista.. Kun ikäero vanhemman ja nuorimman pelaajan välillä on 42 vuotta, on se joskus hiukan...hmmm...tuskaa ? ;)
    Mukavan lupsakka vuodenvaihde teillä, hyvä niin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä lapset haluaisivat pelata Monopolia, mutta se on aivan liian pitkä minun makuuni. Eihän tuo ikäero haittaa, jos nuorempi on riittävän iso pelaamaan. Kyllä meidän 14v peittoaa ukkinsa melkein pelissä kuin pelissä ;)

      Ihanaa vuotta 2019!

      Poista
  6. Kiitos pelivinkistä ja makkarat näyttivät hyviltä...slurps :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :)
      Kannattaa pitää mielessä West Chark, kotimainen valmistaja jolla todella hyviä makkaroita ja lihatuotteita.

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  7. Nuo teidän pelit kuulostaa kyllä aina tosi hauskoilta! Harmi vaan, kun kukaan ei kumminkaan suostuisi pelaamaan mun kanssa. ;-D

    Nyt rupesi tekemään mieli makkaraa ja perunasalaattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelit ovat kivaa ajanviihdettä koko perheelle ja meillähän näitä pelaajia riittää omasta takaa :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  8. Hyvää uutta vuotta vielä tätäkin kautta!

    Teillä on ollut oikein mukava ja herkullinen uudenvuoden aatto. Ja mikä ihana pikkuvieras siellä sulostuttamassa mukana.

    Lautapelit ovat ihan huippua. Pelasin juuri ennen joulua kummitytön kanssa Monopolia ja muistelin samalla kuinka hauskaa tällainen "oikea pelaaminen" on eikä pelkkä netin näpyttely.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Marjo!

      Minä olen lautapeli-innokas ja ne ovatkin hyvää viihdettä ainakin koululaisperheeseen ja tykkään kyllä aikuisillekin tarkoitetusta peleistä. Niin paljon on tullut pelattua, että moneen peliin on jo ähky :D Onneksi kauppojen pelivalikoima on niin iso, että aina tulee vastaan aivan uusia peli-ideoita.

      Poista