15. tammikuuta 2019

Pieni Aasian kiertomatka

Tein ystäväni Lauran kanssa marraskuun lopussa omatoimisen pienen Aasian kiertomatkan. Alunperin tarkoituksenamme oli tehdä viikonlopun joulutorimatka vaikka Prahaan. Jotenkin matkahaave alkoi kasvamaan kokoa ja kasvoi Aasian matkaksi asti. Aasiaanhan ei alunperin missään tapauksessa pitänyt mennä jetlagini ja yölennon takia :) Pyörittelimme todella pitkään erilaisia matkavaihtoehtoja ja lopulta Aasian kierto alkoi tuntumaan kaikken houkuttelevimmalta. Houkutusta  lisäsi Finnairin suorat lennot, jotka kesällä ostettuna maksoivat 570€.

Lähdimme matkaan torstai-iltana ja palasimme seuraavan viikon sunnuntaina. Aikataulumme oli sen verran tiukka, että jokaisessa kohteessa piti valita, mitä haluamme nähdä ja kokea. Yllätävän paljon ehdimme näkemään ja siirtymät sujuivat myöskin jouhevasti.

Ensimmäiseksi kohteeksi valitsimme Hong Kongin. Minä olen käynyt kerran Hong Kongissa työmatkalla ja silloin se ei tehnyt minkäänlaista vaikutusta. Hyvä, että päätin antaa Hong Kongille toisenkin mahdollisuuden, koska tällä kertaa pidin kaupungista huomattavasti enemmän. Saavuimme Hong Kongiin perjantaiaamuna ja lähdimme reippaasti kaupungille. Onnistuin saamaan lentokoneen perältä kolme paikkaa itselleni ja nukuin ehkäpä 2*45min. En yleensä saa koneessa nukuttua lainkaan, joten tuo oli minulle loistosuoritus. Iltapäivällä oli pakko ottaa pienet päikkärit, mutta illalla olimme tehokkaina ihailemassa Victoria Harbourin valoshowta. Hong Kongiin varasimme kolme päivää eli pe-su. Yllättäen jetlagista ei ollut haittaa Hong Kongissa ja nukuin yöni hyvin -tosin pienellä melatoniiniavustuksella. Yllättävän nopeaan palautumiseen saattoi olla syynä se, että vietimme lähes koko ensimmäisen päivän ulkona ihanassa auringon paisteessa.

 Näkymä StarFerry lautasta Hong Kongin saarelle. Viimeiselle päivälle osui huono sää :(

Aamiainen hongkonglaisittain


Maanantaina lensimme Hong Kongista JetStar-halpalentofirmalla sujuvasti Hanoihin. Hanoihin meille jäi kolme ja puoli päivää eli ma-to. Hanoihin yhdistimme päivän risteilyn Halong Baylla. Risteily onnistui yli odotusten ja oli minulle koko matkan kohokohta. Hanoissakin ehdimme silti näkemään ja kokemaan, vaikka yksi matkapäivä kuluikin Halong Baylla. Minä tykkäsin Hanoista todella paljon ja sisälleni jäi kytemään polte nähdä Vietnamia paljon laajemmin. Kuten ennalta arvasin, pidin todella paljon vietnamilaisesta ruuasta, etenkin Hanoi rolls kääryleistä. Nam!
 

Mun lemppareita

Perjantaina lensimme Thai Airwaysilla Bangkokiin. Minun Bangkokin ohjelmani koostui uima-altaasta. Lepäilin ja lueskelin. Ystäväni täydensi tuota ohjelmaa pienellä shoppailulla. Sunnuntaiaamuna lensimme takaisin Suomeen. Bangkokissa en nähnyt enkä kokenut mitään muuta kuin hienon hotellin. Se ei haitannut yhtään, koska olen Bangkokissa käynyt aikaisemminkin ja silloin tuli kierrettyä kaupunkia hyvin aktiivisesti.

 Nautiskelupäiväni koostui vaahtokylvystä ja uima-altaasta Marriott Sukhumvitissa

drinkeillä hotellin kattobaarissa

Vaikka aikaa oli vähän, niin kiireen tuntua ei ollut ja saimme paljon irti kohteista. Pidimme ennen matkaa useammankin suunnittelupalaverin, jossa teimme etukäteen ihan päiväsuunnitelmaa. Vatsa kesti hyvin reissun ja ruoka oli erinomaista. Olin tätä reissua ennen ajatellut, että en viitsi alle kahdeksi viikoksi lähteä lainkaan Aasian suuntaan, mutta nyt olen eri mieltä. Toteutin reissun yhdellä lomaviikolla ja 7,5 tunnilla saldoplussaa. Mielestäni tuo oli oikein passeli matkanpituus ja sopisi myös koko perheen Thaimaan rantaloman pituudeksi.  Mielessäni olisi monta muutakin Aasian kohdeyhdistelmää, vain rahoitus puuttuu.

Kirjoitan vielä erikseen postaukset Hong Kongista ja Hanoista.

4 kommenttia:

  1. Tuli joulutorimatkalle Prahaan hieman lisää pituutta. :-D Mutta kyllä minäkin lähtisin mieluummin Aasiaan kuin Keski-Eurooppaan. Eurooppa ei jostain syystä kiinnosta yhtään, paitsi ehkä joku Kreikka ja vastaavat. Tuli kai lapsena kierrettyä niitä kulmia tarpeeksi.

    Vietnamiin ollaan melkein kerran lähdetty, mutta en muista mihin Vietnam lopulta vaihtui. Muutenkin nuo nurkat ovat melkoisen tuntemattomia (Kuala Lumpuria lukuun ottamatta), joten on kiva lukea niistä! Vietnamilainen ruokakin maistuisi ihan varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään eurooppalaisistakin kohteista paljon ja helppo ja edullinen lento on iso plussa :) Marras-joulukuu on vaan siitä tylsää aikaa, että melkein missä tahansa Euroopassa on sade/räntäkausi, siksi nuo kaukokohteet ja mahdollisuus nähdä aurinkoa tuntuvat niin houkuttelevilta. Oikeastaan koko talvikausi on huono Euroopan matkailulle, jos ei ole menossa Alpeille. Olen vaan niin huono noissa pitkissä lennoissa ja aikaeroista toipumisessa, että se jarruttelee kaukomatkoja. Meillä ei lapset myöskään yhtään innostu pitkistä lennoista, he haluavat lomailla lyhyen lennon päässä. Sinänsä hyvä, koska kaukomatka viidelle tulee aivan järkyttävän kalliiksi.

      Hanoi-kokemuksen perusteella suosittelen Vietnamia. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa ja erinomainen ruokakulttuuri. Kuala Lumpur on sellainen kohde, josta minulla on aivan mahtavat muistot. Olin siellä työreissulla yli viikon yksikseni ja heti ensimmäisenä päivänä tutustuin paikalliseen kolleegaan malesiankiinalaiseen naiseen. Seuraavana päivän tehtiin hänen kanssaan diili, että syödään joka ilta ulkona kahdestaan minun laskuuni. Huristeltiin hänen pienellä autollaan kaikki illat pitkin kaupunkia ja lopulta vierailin hänen kotonaan sekä hänen setänsä syntymäpäivillä.

      Poista
  2. Paljon mukavaa olet taas nähnyt ja selvästi tykästyit!
    Minulle vaan riittää jo Itävallan maisemat, no kummityttö asustelee siellä. Pääsee muutaman päivän visiitille lyhyen matkan päähän tämmöinen yli 70-kymppinen mummo porhaltamaan:-))
    Mukavaa vuoden aloitusta ja kiitos kun jaksat aina joskus käydä blogissani...vaikka nyt olen hitaasti mitään päivitellyt :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli onnistunut ja tarjosi muutaman aivan unohtumattoman kokemuksen. Itävalta on hieno matkailumaa, kiva että pääset säännöllisesti piipahtamaan siellä.

      Poista