13. tammikuuta 2019

Viikon parhaat

Viikon paras juttu oli ehdottomasti lumi, joka teki Helsingistä talvisen satumaan. Haittapuolena on toki ollut huonoa ajokeliä ja liukkaita kulkuväyliä, mutta se on kauneus -aah! Toivottavasti lumi pysyy maassa koko tammi- ja helmikuun.Lumiset kuvat Kirkkonummelta

Viikon toiseksi paras juttu oli Lux Helsinki. Se on minusta yksi koko vuoden parhaista tapahtumista ja tuo ihanasti valoa, iloa ja kauneutta muuten hiukan tylsään ja arkiseen tammikuuhun. Kaksi edellistä Luxia on jäänyt reissujen takia väliin, joten odotinkin kovasti Luxia. Hiukan jäi sellainen fiilis, että Lux 2019 ei ollut huippuvuosi, mutta tykkäsin siitä kuitenkin paljon. Suosikkini olivat Kansallismuseo ja Hakasalmen huvilan Lyhtypuisto. Kävimme viimeisenä iltana eli keskiviikkona ja ihanan luminen sää vielä korosti Luxin hienoutta. Oli muuten aika väljääkin silloin.Shelter Seekers, Kansallismuseo

Moonlight, Musiikkitalon medianäytöllä


 Lyhtypuisto, Hakasalmen huvila

Arkiviikon kolmanneksi paras juttu oli tavallista paremmin onnistunut aasialainen lihapulla-nuudelikeitto. Perjantaina jouduin ottamaan päikkärit ennen ruuanvalmistusta, koska olin vaan jotenkin niin poikki viikosta. Hra Kepponen jo lupaili kaivaa pakasteesta jotain hätävararuokaa tyyliin kalapuikot, mutta onnistuin ponnistamaan ylös ja kokkamaan. Hyvä itse valmistettu ruoka tuntui perjantai-iltana suorastaan palkitsevalta. Muuten arkiviikko oli aivan tavallinen, ellei suorastaan vähän tylsä. Vähän puurtamishengessä on kulunut koko lauantaikin. Onneksi on vielä sunnuntai jäljellä, josta haaveilen liikunta- ja löhöpäivää.

Mukavaa sunnuntaita!

 
Aasialainen lihapulla-nuudelikeitto

18 kommenttia:

 1. Lumi on kyllä kaunista. Varsinkin ruudun takaa katsottuna. ;-)

  Multa on jäänyt Lux aivan kokonaan kokematta. En ole siis kokenut sitä vielä kertaakaan! Käsittämätöntä saamattomuutta...

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli hyvät talvisäät viime viikolla etenkin keskiviikkona, että en tiedä olisinko vaihtanut keliä etelän aurinkopäiviin lainkaan ;) Toivottavasti sää jatkuisi kauniin talvisena, siihen loskasohjoon en haluaisi palata lainkaan.

   Leppoisaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Lumi ja lisääntynyt valon määrä piristää jo kummasti. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 3. Tämän viikon winter wonderland oli kyllä uskomaton ja siihen vielä ne auringon pilkahdukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli :) Toivottavasti saadaan nauttia samasta ensi viikollakin. Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 4. Lumi ja valo olivat jotain vallan ihanaa. <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olivat :) Vaadin samaa lisää!
   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 5. Minäkin tykkään siitä, että on lunta ja pikkupakkasta :) Kunhan vaan ei tulisi mitään -25 asteen kelejä, niiden kanssa en tule toimeen. Täällä oli enimmäkseen löhöpäivä, mutta raahasin itseni silti pienelle kävelylenkille. Oli kaunista ja juuri sopiva keli ulkoiluun.

  Hyvää alkavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi, pikkupakkanen ja aurinko on aivan mahdottoman hyvä yhdistelmä! En minäkään noista paukkupakkasista välitä, ulkoilu jää kokonaan väliin kun naama jäätyy :(

   Kiitos samoin - kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 6. Lumi on kaunista ja hienoa, että sitä on Helsingissä. Ymmärtääkseni Länsi-Suomessa on musta maa. En ole ollut paikalla Luxin aikoihin, mutta olisi kiva aikatauluttaa joku reissu siihen ensi vuodelle.
  Kotona tehty ruoka on kyllä parasta. Me eksymme joskus (usein) ulos syömään viikolla ja usein tulee fiilis, että pienellä vaivalla kotona saisi parempaa ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kovasti, että maisema pysyisi valkoisena ja sää kohtuullisesti pakkasen puolella. Pitäisi ehtiä aloittamaan talviurheilukausikin. Pienemmät lapset ovat jo luistelleet, mutta minä en ole tehnyt mitään.

   Kannattaa yrittää aikatauluttaa työreissu Luxin aikaan. Siellä on välillä ollut mykistävän hienoja töitä.

   Meillä syödään paljon kotiruokaa, mutta ongelmaksi tulee mielikuvituksen puute. Aina tulee kokattua niitä samoja pöperöitä, joita tulee jo korvista. Siksi on kivaa, kun tekee jotain "vähemmän kulunutta" ruokaa joka vielä onnistuu hyvin.

   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 7. Minäkin nukuin perjantaina päiväunet, normaalisti en koskaan. Oli kovin väsyttävä viikko jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on oikein helmasyntinä päiväunet. Olen usein tosi väsyksissä, kun tulen kotiin - etenkin loppuviikosta. Silloin on niin ihana hetkeksi oikaista. Ongelmaksi se muodostuu, kun en välillä pystykään enää nousemaan 20min päästä vaan nukun liian pitkään. Mutta päikkärit vaan on niin ihanat :D

   Poista
 8. Lumi on tuonut ihan hirmuisesti valon kautta energiaa. Kunpa pysyisikin maassa, en kestä tammi-ja helmikuussa pimeyttä, vaan sitten väsyttää oikein urakalla. Tuo keitto näyttää megahyvältä, miten tässä taas tekee oikein sushia tai jotain thaikkua mieli.

  Kivaa uutta viikkoa Rva Kepponen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi kyllä kirkastaa ja kaunistaa! En millään haluaisin sitä mustaa ja kuraista maata, vaan nauttia täysillä oikeasta talvesta.

   Kun tuon sushin mainitsit, niin mun alkoi tehdä mieli sitä. Tosi kauan siitä, kun olen viimeksi syönyt sushia :D :D

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 9. Kauniita lumisia kuvia Helsingistä! Tuo liukkaus on aina talvessa yksi ikävä varjopuoli. Liikenteessä täytyy olla extra tarkkaavainen koska jarrutusmatkat ovat pidempiä ja ajoteillä näkyy myös välillä punaisia päin ryntääviä jalankulkijoita :/
  Keitto on varmasti ollut herkullista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehä I on ollut monena päivänä aivan sekaisin lumen ja liukkauden takia. Mutta on se lumi niin kaunista, että todella mielelläni pitäisin sen.

   Kivaa viikkoa Marjo!

   Poista