19. tammikuuta 2019

Hong Kong, osa 1/2

Hong Kong on helppo kohde Aasiassa. Joka paikassa puhutaan englantia, metro ja bussit kulkevat, kaupungissa on paljon jalkakäytäviä kävelyyn, moniin turistikohteisiin on hyvä viitoitus, kaupunki on turvallinen ja hygieniataso hyvä. Kaupungissa on paljon nähtävää ja lähisaaret tarjoavat jopa hiekkarantoja ja luontokokemuksia.

Hong Kongin hotellivalinta tuotti vaikeuksia. Ensin piti valita että asuako eurooppalaisemmalla Hong Kongin saarella vai kiinalaisemmalla Kowloonilla. Lukemamme mukaan Kowloon on eläväisempi ja värikkäämpi ja aikaisemmat kokemukseni Hong Kongin saaresta olivat tylsät, joten valitsimme Kowloonin. Hotellivalikoimaa on paljon, mutta hintataso on korkea. Sanoisin neuvoksi, että mitä lähempänä hotellin on Tsim Tsa Tsui aluetta sen parempi. Meidän hotellimme sijaitsi muutaman metropysäkin päässä Tsim Tsa Tsuista ja hotellista oli myös ilmainen bussikuljetus sinne. Ystävälleni Lauralla hotelli jää mieleen aivan jäätävästä ilmastoinnista. Osassa aamiaissalia ilmastointi puhalsi niin kovaa, että hän istui kevytuntsikka päällä. Jopa minulla, todella "kuumaverisellä hikoilijalla" oli vähän kylmä.

Hong Kongin etukäteen suunnitelluksi agendaksi muodostui:
-Victoria's Peak ja StarFerry-lautta
-Victorian sataman valoshow
-joku kiva puisto
-joku temppeli
-jotkut markkinat
-drinkit jossain päheässä kattobaarissa
-ainakin yksi halpa Michelinin tähti ravintola
-ystävälleni vähän shoppailua ja minulle uintia hotellin altaassa

Ehdimme tekemään kaiken suunnittelemamme hyvin. Victoria's Peakin kanssa kävi huono tuuri, päivä alkoi sumuisena ja siinä vaiheessa, kun pääsimme Victoria's Peakille saakka pilvet olivat tiivistyneet saaateeksi ja näkyvyys oli onneton. Muut kohteet onnistuivat hyvin.

Puistokohteeksi valitsimme Nan Lian Gardenin. Puisto on todella kaunis, erinomaisesti hoidettu ja loistoa lisäsi huumaavan ihana auringonpaiste. Vehreä puisto saa hurjan kontrastin takana näkyvistä pilvenpiirtäjistä. Nan Lianiin ehdimme samana päivänä jolloin saavuimme Hong Kongiin. Puisto oli yksi suosikkejani Hong Kongin kokemuksista.




En ole ikinä nähnyt missään noin isoja karppeja kuin Nan Lian gardenissa


Hotellimme sijaitsi lähellä kukkamarkkinoita sekä Ladies' market-aluetta, joten kävimme katsomassa molemmat. Kukkamarkkinoille oli jo marraskuun lopussa tullut myyntiin joulukuuset sekä havutuotteet. Niiden lisäksi ällistelimme ruusujen paketointia. Isot ruusut olivat yksittäispakattuja, kukkaa suojasi verkko tai silkkipaperi.


Tässä nykyy hyvin yksittäispakattuja ruusuja, sekä silkkipaperilla että pehmoverkolla pakattuja

Orkideakauppa



Ladies market alueella oli myynnissä kaikkea, mitä nainen voisi kuvitella elämässään tarvitsevansa: vaatteita, kenkiä, koruja, laukkuja ja kaikenmaailman tilpehööriä. Ladies market alue on siis useampia kadunpätkiä, joiden varrelle kojut ja kaupat ovat levittäytyneet. Korkeiden talojen ulkomuoto ei hivele silmää, mutta on aika tyypillistä Hong Kongille.

Ladies market kuja


tilpehööritaivas

Ladies market alueen vieressä oli katukeittiökatuja. Kävimme ihmettelemässä niiden tarjontaa. Kauppa kävi hyvin vilkkaana, lähinnä koululaisten toimesta. Koulu oli päättynyt ja lapset olivat ostamassa itselleen välipalaa. Heikon vatsani takia en uskaltautunut maistamaan, vaikka mieli olisi tehnyt.



hedelmäkadulta kuvattua

Hong Kongissa on todella monipuolinen ravintolatarjonta katukeittiöstä fine diningiin. Kolmen Michelin tähden ravintoloiden määrässä Hong Kong on sijalla viisi. Me emme olleet noiden perään, vaan halusimme koestaa edullisia yhden Michelin tähden ravintoloita. Ehdimme käydä kahdessa. Niissä syöminen ei ollut yhtään sen kalliimpaa kuin muissakaan ravintoloissa. Nuo ravintolat eivät ole mitään jäykkiä valkoisten pöytäliinojen paikkoja vaan ihan rentoja ellei jopa vaatimattomia ravintoloita, jotka ovat erikoistuneet tiettyihin ruokalajeihin tai tietyn alueen keittiöön. Hong Kongin kalleimmaksi ateriaksiamme jäikin Harbour City ostarissa syömämme sinänsä todella maukkaat pizzat.

Ensimmäinen Michelinin tähti ravintola oli dim sumeihin erikoistunut Din Tai Fung. Se sijaitsee arkisesti ostoskeskuksessa. Onnistuimme valitsemaan ajan, joka oli liian myöhäinen lounaalle, mutta liian aikainen illallisella ja saimme ravintolasta saman tien pöydän. Tilasimme dim sumeja, kevätrullia ja ainakin kanaa. Dim Sum on höyrytetty taikinanyytti, jonka sisällä on erilaisia täytteitä. Melkein joka kansalla tuntuu olevan oma versionsa: italialaisilla tortelliinit, venäläisillä pelmenit ja georgialaisilla khinkalit. Tilaus ravintoloissa oli helppoa, menut olivat englanniksi ja Din Tai Fungissa menussa oli vielä pienet kuvatkin ruoka-annoksista. Din Tai Fungin uoka oli hyvää, paras annos oli ehdomasti puolikuun muotoiset dim sumit joissa oli yrteillä vihreäksi maustettu lihaseos sisällä.

 Vasemmassa alareunassa paras annos, jota maistoimme Din Tai Fungissa

Hong Kongin reissun kirkkaasti parhaan aterian söimme Kam's roas goose ravintolassa. Ravintola tarjoilee vain erilaisia hanhiannoksia ja silläkin on yksi Michelinin tähti. En ollut ikinä aikaisemmin syönyt hanhea. Uuden raaka-aineen lisäksi koimme elämme pisimmän ravintolajonon. Tulimme huonon sään takia epäonnisen Victoria's Peak reissun jälkeen taksilla hanhiravintolalle illallisaikaan sunnuntaina. Jono oli valtava. Kävimme ottamassa jonotusnumeron ja kyselimme hiukan kuinka kauan ihmiset ovat jo jonottaneet. Sillä hetkellä vaikutti, että saattaisimme selvitä noin 45min jonotuksella tihkusateessa. Koska meillä ei ollut mitään muutakaan illallissuunnitelmaa jäimme jonottelemaan. Jonotusajaksi muodostui 1t 30min. 

Jonoa hanhiravintolan edessä, ikkunassa näkyy paistettuja hanhia

Siinä vaiheessa kun saimme pöydän tilattavissa oli vain puolikkaita hanhia ja niille lisukkeita. Otimme sitten puolikkaan hanhen, riisiä, nuudelia ja vähän vihreää. Hanhi oli aivan älyttömän hyvää. Hanhen nahka oli hyvin maustettua ja rapeaa. Olisin valmis jonottamaan 1,5t hanhea uudestaan :)

Puolikas hanhi


Hong Kongin hyvän hygieniatason vuoksi uskalsin myös herkutella jäätelöllä ja leivoksillakin. Ehdottomasti paras jälkiruoka oli hyvin yksinkertainen: pehmis, jonka päälle kaadettiin kuumaa suklaista kaakaota. Hotellistamme sai näppärästi ostaa kakkujapaloja, muffinseja ja muitakin herkkuja myös mukaan.


Pienen Aasian kierroksen postaukset:

12 kommenttia:

  1. Oi mitä kaikkea ihanaa olette päässeet näkemään ja niin upeita kuvia♥ Tuo puutarha on niin kaunis! Kauppakaduilla ihasteltavaa ja katseltavaa kyllä riittää. Nuo kaikki herkut..voi nam;) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hong Kong osoittautui antoisaksi kohteeksi, vaikka ensimmäiseltä matkaltani sinne jäikin aivan toisenlainen kuva kaupungista. Nyt oli kyllä onnistunut reissu :)

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  2. Ihan hitsin mielenkiintoista!

    VastaaPoista
  3. Kiitos sunnuntain nojatuolimatkasta kaukomaille!

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus! Tässä ihan tuli matkakuume kun luin mitä kaikkea ihanaa olette ehtineet Singaporessa kokea. Kaupunki vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ehdottomasti näkemisen arvoiselta. En tiedä jaksaisinko kovin nälkäisenä jonottaa 1,5 tuntia syömään. Mutta toisaalta jos ravintola on hyvä..

    Matkakertomuksen toista osaa odotellen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua riivaa aina matkakuume ja sehän kasvaa aina edellisiä reissuja muistellessa :D

      Ei mekään varmaan olisi jääty jonottamaan hanhea, jos olisimme tienneet, että jonottamisessa menee noin kauan. Mutta olihan sekin kokemus :D

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  5. Kääk mitä herkkuja ja tuo Ladie's market olisi ihan mun mesta. :)

    Kivaa uutta viikkoa Rva. Kepponen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisit saattanut innostua myös Hong Kongin vaatekaupoista. Monella myymällä oli Mikin synttäreiden kunniaksi rutkasti Mikki-tuotteita ;)

      Kiitos samoin - kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Olipas kiva nojatuolimatka tässä maanantain kunniaksi kaukomaille.

    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista