21. heinäkuuta 2017

Toinen mökkilomaviikko

Terkkuja mökiltä taas! Täällä ollaan vieläkin, vaikka säät menevät kokoajan kehnompaan suuntaan. Kaikenlaista pientä viihdettä on pitänyt kehittää pojille ja itsellenikin.

Yhtenä päivänä ajelimme Seinäjoelle Duudson Activity Parkkiin tapaamaan ystävääni lapsineen. Siinä oli aikamoinen kuhina, kun 6 poikaa ja pieni tytöntyllerö kolusivat Duudson parkkia. Ystäviä odotellessamme meidän perheemme verrytteli pallotykkiradalla. Mikään ei voita mahdollisuutta yrittää ampua perheenjäsentä pallotykillä ;)



Ryhmä rämä lounastamassa Duudson parkissa

Yli 5 tuntia kului nopeasti pelaten pesistä, hyppien voltteja trampoliineilla, apinakeinussa roikkuen. Kiitos Sirkulle ja lapsille mahtavasta seurasta!

Ainoastaan yksi todella aurinkoinen ja lämmin päivä on sattunut lomaan. Siitä todellakin nautiskeltiin. Uimme ja ennenkaikkea lojuimme laiturilla. Taisipa joku perheestä torkahtaakin siinä.

Laituripäikkärit helteessä

Yksi mahtava auringonlaskukin sattui viikolle. 

Oli niin ihanaa istua laiturilla katselmassa tätä hehkua


Otettiin viinipullon loppu laiturille, wine and show ;)

Kun päivälämpötila tipahti 12 asteeseen, päätimme lähteä käymään Tampereella. Uimme tuntikaupalla Nokian kylpylä Edenissä ja Hra Kepposen kanssa herkuttelimme Masu Asian Bistrossa. Olipas jälleen hyvää. Hyvä ruoka - parempi loma!!

Alkupaloiksi jaoimme hirata bunit (takana), sushilajitelma (keskellä) ja parsasalaatin (edessä)

Pääruuaksi söimme tofua, wokattuja sieniä ja nuudelisalaattia

Minä kävin Tampereella Vapriikissa katsomassa Kiellytty kaupunki ja Tampere 1918 näyttelyt. Tykkäsin molemmista, vaikka ne olivat aika pienet. Tampere 1918 oli järkyttävä. Ei siitä ole kuin 89 vuotta, kun raaka sisällissota vankileireineen repi maatamme.

Minusta yksi Kielletty kaupunki näyttelyn mielenkiintoisemmista esineistä oli upeasti koristeltu jäälaatikko Qianlongin hallituskaudelta (1736-1795). Lyijylevyin vuoratussa laatikossa ruoka säilyi tuoreena ja raikkaana. Reikä pohjassa takasi sulamisveden poistumisen laatikosta ja kannen reiät ilmanvaihdon. Kyseessä on selvästikin jääkaappi 1700-luvulta. Ulkonäöltään se hakkaa mennen tullen Smegit ja vastaavat :D

Jää laatikko eli jääkaappi 1700-luvulta

Eurooppalaistyylinen pöytäkello

Yhtä suorkeaa, tosin sentään lämpimämpää, säätä näyttävät ennusteet mökkiseudulle ensi viikoksi. Vesisateet jatkuvat. Onneksi sateella voi sentään lukea. Ehkä tässä vielä menee se kolmaskin viikko sadetta pidellessä... tai sitten palaamme häntä koipien välissä kotiin.

Lauantaina minulla on uusi kokemus tiedossa. Ystäväni Pohjanmaalla järjestää saunaillan savusaunassa ja pääsen mennä mukaan. Saas nähdä, miten juttu sujuu pohojalaasten kanssa stadin gimmalta ;)

Mitäs sinun viikonloppuusi kuuluu?

Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

  1. Kaunis auringonlasku! Aijai, pitäisikin taas tehdä sushia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillä parasta on auringonlaskut. Joskus on ollut jokailtaista upeutta, mutta nyt on ollut vain yksi hyvä per viikko. Voisin reklamoida tästä samaan paikkaan kuin jatkuvista kuurosateista.

      Sushi on kyllä hyvää, en ole viitsinyt pitkään aikaan tehdä itse. Pitäis ;)

      Poista
  2. Kelit ovat kyllä olleet mitä ovat, mutta onneksi sitä voi karata päiväreissuille lähikaupunkeihin.

    Kiellytty kaupunki oli minustakin näkemisen arvoinen.

    Kesäiloa ja toppatakkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelit ovat kyllä ihan hanurista, mutta onpahan tullut luettua ja levättyä :D sekä ajeltua huvitusten perässä ristiin rastiin

      Poista
  3. Kiva että mökki sijaitsee kohtuullisen matkan päässä kaupungeista että välillä voi lähteä tuhnukeliä pakoon " sivistyksen pariin" Järven kauneutta täälläkin on ihasteltu useampikin kerta. Se on parasta viihdettä mökillä. Kotona sitten siitä ei voi nauttia. Mukavaa loman jatkoa sinne. Toivotaan kivoja kesäkelejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajotunteja on kertynyt aika lailla, kun aivan lähellä on vain metsää :D ja pari näivettyvää pikkupaikkakuntaa :(

      Kiva kuitenkin liikkua vähän kaupungeissakin näillä säillä, tulee vaihtelua mökkeilyyn.

      Poista
  4. Paljon kaikenlaista mukavaa olette taas puuhailleet! Mukavaa savusaunailua! Olen käynyt savusaunassa vain muistaakseni joskus lapsena, mutta siitä ei ole minkäänlaista muistikuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ollut muutamia kertoja työporukalla kurssikeskuksessa, jossa on savusauna. Mutta niin siinä on käynyt, että äijät ovat vallanneet savusaunan enkä ole halunnut mennä mukaan. Nyt sitten pääsen vihdoin koestamaan savusaunan. Olisi ollut kiva uida savusaunasta, mutta näiden alle 10 astetta öiden ja alle 15 astetta päivien myötä järvivesi on muuttunut tosi jäätäväksi. Mutta voihan sitä pulahdusta yrittää :)

      Poista
  5. Kaunis hehku taivaalla :) Viikonloppuun kuuluu hiukan kylästelyä ja mm. perinnepäivillä vierailua (ihana miljöö kiehtoo eniten). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinnepäivät kuulostavat mukavilta, sellaisilla haluaisin käydä itsekin.

      Poista
  6. Oikein mietin teitä, että olettekohan vielä mökillä ja kun oli mukamas luvattu hyvää säätä. Tänään katselin säätiedotusta, niin sen mukaan seuraavaksi ainakin täällä Porvoossa paistaa keskiviikkona puolipilvessa ja seuraavan kerran samanmoista voi odotella lauantaina. Toivottavasti teillä nyt säät suosii ja pääsette kuorsaamaan mökkilaiturille uudelleen. :)

    Kivaa mökkeilyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ollaan edelleen :) Meille on luvattu keskiviikoksi hellettä ja aurinkoa ja siitä eteenpäin parinkympin lämpöä, mutta pilvistä ja kuurosateita. Viikko aloitetaan huomenna raikkaalla +16. Pari laituripäivää piristäisi lomaa kummasti!

      Poista
  7. Eikö teille luvattu hellettä. Juuri katselin tulevan viikon sääennustetta ja koko viikon luvattiin hellettä ja aurinkoa. Ihanaa jos viimeisellä lomaviikolla saisi vielä nauttia helteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne on luvattu keskiviikosta alkaen 20-23 lämpötiloja, mutta keskiviikkoa lukuunottamatta pilvistä ja ajottaisia kuurosateita. Onhan se toki parempi kuin +12 ja kuurosateet :D

      Toivottavasti teille ja meille tulisi hyvä viimeinen lomaviikko.

      Poista