4. marraskuuta 2016

Hiljaisen viikon sisäinen blondius ja pokemonit

Viikon neljä työpäivää tuntuvat näin jälkikäteen menneen kuin yhdessä hujauksessa ja tämäkin päivä on jo puolessa välissä. Päiviä läpi taaplatessa ne ovat kyllä välillä tuntuneet todella pitkiltä. Koko viikon minua on vaivannut omituinen hartia-olkapääsärky. Se alkoi vasemmasta olkapäästä, siirtyi sitten oikeaan ja sieltä valahti oikeaan kyynärpäähän. Oikean hartian olisin voinut vielä ymmärtää, mutta että vasen ja kyynärpääkin. Päivittäin olen syönyt särkylääkkeitä ja yöksi lihasrelaksanttia ja venytellyt, kevyesti liikutellut ja miehellä hierottanut, mutta kipu ei meinaa hellittää millään.

Syksy ja talvi kohtaavat

Keski-ikäisen nivelrikkoisen pitää toimintakunnossa erinomainen fysioterapeutti. Minullahan oli tarkoituksena aloittaa kypsässä 40+ iässä käyttämään vihdoinkin kosmetologin palveluita, käymään erilaisissa kevyissä hieronnoissa, vahauttamaan karvoja jne. Jouduinkin sitten polvieni kanssa tilanteeseen, jossa rahat kannattaa ehdottomasti kantaa fysioterapeutille. Sujuva kävely on kuitenkin paljon tärkeämpää kuin vähemmän ryppyinen ja näppyinen naama ja karvaiset kintut.

Olisin laajentanut palveluiden ostamisen hartiaseutuun, mutta fysioterapeuttini on Aasiassa kongressissa. Lohdutuksena olen saanut kuvamateriaalia paikallisten Pokemon Go stoppien väkimäärästä. Laiha lohtu ;) Olen aivan varma, että tunnin fysioterapian jälkeen poistuisin taas kivuttomana paikalta kuin mitään vaivaa ei olisi ollutkaan. Mutta kerrottakoon, että fyssari oli bongannut Singaporessa aikuisia pokehunttaajia pokestopin läheisyydestä niin paljon, että ongelmaksi muodostunee se, että pääsee riittävän lähelle stoppia kerätäkseen sieltä tarvikkeet.

Tämä lauma ihmisiä seisoo pokestopilla napsimassa pokemoneja kiinni

Peltikolarin jäljiltä automme seisoo pajalla edelleen. Vaihdettavan oven lisäksi ovat jo kahdesti soitelleet aivan muista osista, jotka kaipaisivat vaihtamista. Lasku on kohta enemmän kuin viime kesäinen ulkomaanmatkamme. Olemme ajalleet uudella sijaisautolla, mikä on aiheuttanut pahaa autokuumetta. Minä niin haluaisin uuden auton! Tai ainakin uudehkon auton. Ajan tuossa järkyttävässä Kehä I ruuhkassa manuaalivaihteilla ja todellakin tarvitsisin automaattivaihteet ja mieluiten sellaisen adaptiivisen vakionopeuden säätimen.

Meinasin vetäistä herneen nenään aika pahasti, kun tajusin, että sijaisautossa oli kesärenkaat alla. Keskiviikkona oli aivan pakko jäädä kotiin lumisade-ennusteen takia ja hyvä oli, että jäimme. Samoin torstaista tuli etätyöpäivä, kun piti viedä auto renkaidenvaihtoon.

Kenties viikon kohokohta? Taivaallinen tiramisu

Vein auton renkaiden vaihtoon ja jätin avaimet ystävälliselle kassanaiselle. Hän lupasi soittaa, kun renkaat on vaihdettu. Soitto tuli ja kävelin huoltamolle. Rouva puuttui kassalta ja jouduin asioimaan jonkun herran kanssa. Herra saattoi hetken kuvitella joutuneena piilokameraan.

minä: Tulin hakemaan sitä sijaisautoani renkaiden vaihdosta. Sain soiton, että se on valmis.
herra: Saanko rekisterinumeron?
minä: Nyt täytyy tunnustaa, että ei ole aavistustakaan. En muistanut ottaa sitä ylös.
herra: *huokaisee* Minkäslainen auto se on ja kenelle jätit auton avaimet?
minä: Jätin autonavaimet mustatukkaiselle rouvalle, jonka hiukset oli poninhännällä ja jolla oli musta fleecetakki ja farkut, hyvin hoikka nainen. (Olisihan hänellä ollut ihan se nimilappukin, mutta mitenkäs se olennainen asia ei jäänyt mieleen). Auto oli sellainen harmaa.

Pääsi sisäinen blondius yllättämään :D Aika hämmentynyt olin tiskillä, kun tajusin, että minulla ei ollut mitään olennaisia faktoja asiasta, mutta kyllähän se auto sieltä takaisin löytyi.

Tänä iltana yritän laittaa hihat heilumaan ja aloittaa valmistelut viikonlopun Halloween-bileitä varten.

Mukavaa perjantaita!

24 kommenttia:

  1. Ihana blondius :D kerrankos sitä nyt unohtaa tuollaiset pienet mitättömät seikat tarkistaa kuin esimerkiksi auton rekkarin, pääasia, että tietää värin, silloin sen löytää parkkarilta :)
    Ihana tuo tiramisu, nyt tekis kyllä mieli makeaa (niin kuin muulloinkin...)

    Kivaa viikonloppua ja hurjia bileitä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin suhtautua vähän turhan huolettomasti tuohon renkaiden vaihtoon, mun mitään faktaa ei ollut hallussa :D Näissä autoasioissa tuntuu minuun iskevät sisäinen blondius aika säännöllisesti.

      Minulla herkkuhammasta kolottaa pahasti. Yritän kuitenkin viettää puritaanista perjantaita ja jättää tilaa viikonloppuherkuille :)

      Poista
  2. Voi harmi sinun hartia-olkapääsärkyä!
    Toivottavasti menisi pian ohi!

    Meilläkin juhlitaan tänään Halloweenia kotona!
    Aamusta asti olen valmistellut siihen kaikenlaista!

    Hauskoja Halloween juhlia teille!🎃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu onneksi siltä, että tuo reseptillä oleva särkylääke auttaa kipuun. Vielä pitäisi selvittää, että mikä sen aiheuttaa, jotta välttyisin siltä tulevaisuudessa.

      Hurrrjan hauskoja Halloween-juhlia teille!
      Oikein odotan blogipäivitystä, jotta pääsen kurkistelemaan juhliinne :)

      Poista
  3. Vara-auton rekkaria ja merkkiä/mallia ei kyllä itselläkään tulis mieleen yrittää pistää muistiin :D Omankin auton rekkarissa on tarpeeksi...

    Täälläkin yksi keski-ikäinen, jolla nivelrikkoa ja kulumaa. Onneksi selviää kuitenkin arjessa ihan hyvin ja liikkumaankin pystyy pääsääntöisesti ihan hyvin. Juoksemiset vaan taitaa olla juostu ja tietyt jumpatkin on poissuljettu, koska jälkivaikutukset ovat turhan kivuliaat. Pitäisköhän meidän perustaa joku keski-ikäisen nivelrikkoisten kömpelysten pokemon-hunttaus klubi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei leikannut lainkaan, että jotain tunnisteita siitä vara-autostakin kannattaisi laittaa muistiin :D

      Me voisimme hyvinkin perustaa nivelrikko-punkku-pokemon clubin :D

      Minulla oli polvet vuosia hyvässä kunnossa, kunnes sitten vajaa vuosi sitten ilman mitään ennakkovaroitusta polvi jotenkin vaan lumpsahti ja siitä ne ongelmat alkoivat. Juoksu, runsaat hypyt ovat "välttele"-listalla ja pallopelit "ei enää ikinä näitä"-listalla :(

      Poista
  4. Kivoja juhlia! :)
    Mää täällä laittelen jouluverhoja ja teen piparitaloja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä on ehkä vielä yhdet kaverisynttärit Halloween-teemalla näiden jälkeen. Tehdään sitten lennokas vaihto Halloweenista suoraan jouluun ja varmaan tänäkin vuonna jonkun silmään osuu joulukuussa, että jonnekin on jäänyt lepakoita esille :D :D

      Poista
  5. Omg, en mä muuten tiedä tuon auton rekkaria, jolla olen pari kuukautta päivittäin ajellut! :D Pitäisköhän vilkaista... En myöskään tiedä miten siitä saa kellon muutettua talviaikaan. Tyhmä auto, kun ei tajua ite tollasia muuttaa...

    Toivottavatsi kivut helppaa pian! Ja mukavia juhlia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan se olla ihan jees vaikka ottaa kuva rekisterikilvestä :D Osaan näin jälkikäteen neuvoa, että mitä kannattaisi tehdä :D :D :D Minulla on ihan sama juttu sijaisauton kellon kanssa.

      Poista
  6. Jännä ilmiö tuo Pokémon Go, kuinkakohan kauan ihmiset jaksaa noita
    piirroshahmoja bongailla?
    Hih! Dialogisi renkaidenvaihdossa kuulostaa aivan siltä kuin itse olisin
    seisonut tiskin edessä. Olen joskus ajellut vuosia auton kanssa, jonka
    merkki oli jäänyt aivan pimentoon. Joku jossain mutkassa kyseli, että
    minkä merkkinen auto mulla on, johon jouduin vastaamaan ei hajuakaan,
    mutta se on hopeanharmaa sävyltään :)
    Mukavaa Pyhäinpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niiden Pokemon Go pelikehittäjien pitää keksi jotain uutta jippoa, jotta kiinnostus pysyy korkealla. Meillä ainakin oli Halloween-kampanjan aikana suunnatonta innostusta kävelyyn, kun Buddy-kilometrit kertyivät neljännesvauhtia ja kävelemällä saatoi kehittää jonkun kovan pokemonin. Itsehän olen jäävi arvioimaan asiaa, koska tulin juuri pokemon-lenkiltä :D :D :D

      Pojat yrittivät pienenä kysellä vastaantulevien autojen merkkejä ja äidistä ei kyllä ollut apua siinä hommassa. Ei sen puoleen, että miestäni kiinnostaisi autot sen enempää ;)

      Poista
  7. Voisin hyvin kuvitella tuon autonhakutilanteen itsenikin kohdalle :) Toivottavasti kivut helpottavat ja saatte pidettyä karmivat bileet! Hyytävän hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minua on hymyilyttänyt jälkikäteen, että olipa aika rento suoritus tuon renkaidenvaihto, kun ei tullut yhtään laitettua muistiin, että mitä sinne vein. Nehän olisivat voineet antaa, vaikka eri auton takaisin ;)

      Poista
  8. Ihanaa, aivan niin kuin minä olisin käynyt renkaiden vaihdossa :D
    Itseltäni on tulossa autoon liittyvä postaus
    Hyvä me naiset, me vaan ollaan parhaita.
    Nivelkipujen kanssa täällä painitaan ja mietin että nytkö minusta on tullut vanha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se herra siinä kassalla varmaan mietti, että on näitä asiakkaita moneen lähtöön. Yksi ilmaantuu tiskille ja pyytää sitä autoa, jonka tänne aiemmin toin :D :D :D

      Hyvä fysioterapeutti on nykyisin paljon tärkeämpi kuin hyvä kampaaja. Enpä muuten olisi uskonut, että fysioterapiasta voi olla niin paljon apua ennenkuin päädyin asiakkaaksi. Olen mennyt sinne vaivalloisesti könkäten ja palannut terveenä.

      On tässä ikääntymisessä ne kurjatkin puolensa :(

      Poista
  9. Voihan jysäys mitä kaikkea elämää hiertävä! Juu monesti tulee laitettua rahat kaikkeen muuhun, kuin omaan terveyteen ja siihen ne rahat kannattaa laittaa. Älä vällää, vahata ei täälläkään ja jouduin eilen pakotettuna ajelemaan juhlien takia säärikarvat, huh mikä homma ja terähän tylstyi kerralla!

    Juu automaatti on must, mutta en vieläkään osaa käyttää tuota vakionopeudensäädintä, oon tosi blondi kyllä. Hitsi tuota kesärengaskeikkaakin oikeasti! Oma auto oli taas jonkun ihmeen hiukkashommelin takia pajalla, äärimmäisen harvinainen vaihdettava osa kuulemma. Noh 1020e sinnekin taas paukku, että kyllä harmitti. Seuraavana päivänä autossa haisee, kuin tulipalo ajan taas pajalle. No uusi osa vaan hiukan ensin haisee. Pääsin auton alle tutkimaan uutta osaa ja vanhaa osaakin näytettiin mikä siinä oli vialla. Olipahan mielenkiintoista ainakin ja palvelu Porvoon olikohan se auto asilla oli loistavaa. Nyt auto saikin sitten ihan uudet tehot ja on kuin varsa kesälaitumilla.

    Kivaa viikonloppua ja voimia kipuihin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä pakko satsata tuohon fysioterapeutilla ramppaamiseen. Hänhän on kohta kuin hyvä ystäväni, kun nään niin paljon useammin kuin ketään tiettyä kaveria :) On kyllä aikamoinen velho se nainen.

      Kampaajanihan oli niin realisti, että hänen ehdotuksestaan kasvattelin tämän pitkän polkkatukan. En vaan saanut leikkautettua sitä lyhyttä mallia riittävän usein, niin kampaaja alkoi hienovaraisesti sanoa, että kyllä hänen mielestään sellainen polkkatukka kävisi niin hyvin minulle ja hiuslaatukin on kuin sitä varten tehty. Eli sen kun vaan annat roikkua eikä leikkausvälikin voi olla mitä vaan :D

      Meillä alkaa olla tuo auto sen verran iäkäs, että vaikka kilometrejä ei ole mittarissa kuin kituiset 120 000 niin kaiken maailman ruostunutta osaa ja muuta löytyy koko ajan. Olisin niin valmis pistämään tuon kärryn vaihtoon, mutta täytyy nyt yrittää sinnitellä vielä. Minä niin haluan automaatin ja kunnon peruutuskameran ja etututkan ja vielä automaattisesti aukeavan tavaratilan luukun!

      Poista
  10. Autot ovat kyllä joskus sellaisia rahasyöppöjä...vaan kun ei ilmankaan voi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne on. Tuli taas havaittua, kun auto vihdoin palasi pajalta eilen :( Mutta kyllä sitä ihan mielellään taipuu maksamaan, kun vaihtoehto töihin kulkemiselle olisi yhdistelmä: bussi-metro-juna-20min kävelyä tai bussi.

      Poista
  11. Fysioterapeutin tarvetta olisi myös täällä päässä. On taas niska-hartiaseutu melkoisen juntturassa. Pystyin sieluni silmin näkemään tilanteen, kun menit autoa hakemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla helpotti tehokkaammat särkylääkkeet, mutta kovasti odotan fysioterapia-aikaani. Kiristää koko yläkroppaa ja niska sen kuin rutisee vaan. Keski-ikäisen pitäisi panostaa ehdottomasti työergonomiaan. Olenkin ihaillut sinun työpistettäsi - hyvä hankinta!

      Poista
  12. Inhottavia nuo olkapään ongelmat. Kokemuksesta tiedän, että ne haittaavat arkea aika lailla. Vuosi sitten olin samassa tilanteessa, mutta fyssarin avuin sain lopulta olkapään kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuollainen käsikremppa haittaa melkein hommassa kuin hommassa eikä ne kivutkaan ole kivoja. Minulla on tähän saakka onneksi ollut olkapäät ja selkäkin ihan kohtuullisessa kunnossa, toivottavasti tästä ei ala notkahdus. Aion kiinnittää huomiota enemmän ergonomiaan etäpäivinä. Tämä keittiön pöydän ääressä notkuminen läppärin kanssa ei sitä edistä.

      Kiva kuulla, että sait fyssarilta avun. Minä olen ollut niin tyytyväinen saamaani hoitoon.

      Poista