19. marraskuuta 2016

Henkinen ikäni on seitsemän

Tapasin ystäväni Annan perjantai-iltapäivänä. Ohjelmassa oli vakiosettimme eli kulttuuria ja ruokaa. Meillä ei ollut mitään valmiita suunnitelmia ja päätimme ihan vain nopeasti pistäytyä teatterimuseossa.

Homma meinasi tyssätä lippuluukulle. Teatterimuseo olikin varattu yksityistilaisuuksille, siellä oli äskettäin päättynyt yksi yksityistilaisuus, lasten synttärit olivat kohta alkamassa ja pikkujouluvalmistelut kesken. Lippukassan ystävällinen tyttö ajatteli, että museokorttilaisille voisi käydä ratkaisu, jossa vain osaan tiloista pääsee tutustumaan ja hän soitteli museon puolelle, että voisimmeko päästä sisälle. Pääsimme!

Katselimme teatteripukuja ja pienempää lavaa. Vähän jo ehdin ajatella, että ainakin tämä osasto on hiukan ankea. Sitten museovirkailija kehotti meitä kokeilemaan edes yhtä pukua aikuisten pukujen valikoimasta. Olimme tuossa tilassa kahdestaan, joten pakkohan se oli pukua kokeilla. Siitähän se homma sitten lähti rullamaan. Sovittelimme hatut ja kaikki muutkin höpsötykset iloisesti kikatellen tai suorastaan räkättäen :D :D

Kuvamateriaalia kertyi kiitettevästi ja vähänkös harmittelimme sitä, että tulimme lähteneeksi museoon meikkaamatta.

Lady Gaga and Lady Gugu. Menestyslook pikkujoulukauteen. No smile!

Anna - syötävän suloinen muffinityttö ;)

Rva Kepponen - täyteläinen tuoppi ;)

Sitten vähän pukudraamaa... Pukudraamasta siirryimmekin pienen säätiedoituksen tekemiseen...

Tiistaina aurinko piilottelee Norjan rannikolla pienten pilvien takana

Aion vetää nuo puolipilvipoudat tuolta Norjasta Etelä-Suomeen
"Just watch me doing it"

Aloimme jo olla uuvuksissa nauraa rätkättämisestä, mutta vielä oli hupia jäljellä. Ikinä aikaisemmin en ole ratsastanut säästöpossulla. Aivan villi perjantai!

Nämä ovat Onnelin ja Annelin lavastuksesta. 
Alla on pyörät, joten varovaisesti kruisailimmekin säästöpossuilla.

Kaiken huvittelun jälkeen tutustuimme Helsingin Kaupunginteatterin tuotantojen lavastuksien pienoismalleihin. Muutaman olinkin nähnyt esityksinä ja heti mieleen kumpusi teatterimuistot.

Kolmen iloisen rosvon lavastuksen pienoismalli

Teatteriruokanäyttelysaliin oli raivattu pöydät pikkujouluja varten ja kattaminen oli käynnissä. Pääsimme kuitenkin kurkistelemaan salin reunalla olevia näyttelypöytiä. Juhlatila näytti niin hienolta, että aloimme kadehtimaan vihreinä niitä onnekkaita, jotka tulivat viettämään sinne pikkujoulujaan.

Pikkujoulujen valmistelut käynnissä

Pikkujoulujen noutopöytä
No ei vaiskaan, teatteriruokaa!

Lisää teatteriruokaa

Meiltä jäi kokonaan kokematta suuri lava ja suuren pukuhuoneen pukuvarasto. Eli meillä on hyvä syy tulla käymään museossa uudestaan. Suurella lavalla oli jonkun onnekkaan pikkutytön synttärit ja tuotoksena valmistui näytelmä, jonka juhlaporukka esitti noutamaan saapuneille vanhemmille. Minulla ja Annalla on molemmilla haaveena omat teatterisynttärit. Hintakaan ei ole kohtuuton.

Meillä oli superhauska ilta. Teatterimuseo oli meille varsinainen yllätys toiminnallisuudellaan ja viihdyttävyydellään. Vähän heittäytymistä museokäynti toki vaatii, joten mukaan kannattaa ottaa lapsiseuraa tai meidän kaltaisia naisia, joiden henkinen ikä saattaa hetkessä tipahtaa seitsemään vuoteen.

Suosittelen Teatterimuseota!

Meidän iltamme jatkui intialaisella ruualla


Sitten drinkit. Arvaatteko mitkä cocktailit ovat laseissa? Vodka-pihlajanmarja? Rommi-ananas?

Laseissa on Grandin pillimehut jäillä :D
Siis aikuisten oikeasti, ainoa Fazerilta löytynyt vatsalleni sopiva juoma oli mansikka Grandi.

Joskus blogistin kakkuhimo on niin paha, että pitää ensin maistaa ja sitten kuvata.

Mukavaa viikonloppua!

28 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalta, en ole itse asiassa edes ollut tietoinen moisesta paikasta :) Tosin eipä sitä täältä pohjoisesta kaikkea tiedäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippuhauska paikka :D
   Kävin ensimmäistä kertaa Teatterimuseossa. Olin kuvitellut sen enemmän sellaiseksi paikaksi, jossa saa vain katsoa, mutta siellähän sai heittäytyä ihan täysillä teatterin maailmaan.

   Poista
 2. Teillä on kyllä ollut mainio vierailu Teatterimuseoon. Näyttää ja kuulostaa kivalta paikalta. Tuolla pitää joskus käydä. Ihania hassuttelijoita olette:)
  Tästä postauksesta tuli hymy huulille!
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä oli todella hauska ilta museossa ja se tuli ihan yllättäen. Emme kumpikaan etukäteen osanneet arvata, kuinka viihdyttävä Teatterimuseo voikaan olla :D
   Suosittelen kokeilemaan!

   Poista
 3. Tuollainen päivä piristää kyllä kummasti. Kerran ollaan työporukalla kyseisessä museossa vietetty virkistysiltaa ja mukavaahan siellä oli. Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsin piristävä ilta ja hupi tuli ihan yllättäen, emme osanneet ollenkaan arvata, että museo voi olla noin viihdyttävä :)

   Poista
 4. Minä olen käynyt lasten kanssa Teatterimuseossa ja se on kyllä huippu paikka. Vietimme siellä koko päivän. Minä kokeilin itse aika vähän pukuja (miksiköhän, sitä mietin nyt, yritinkö olla liian aikuinen), mutta pojat hyvin antaumuksella vaihtoivat puvuista ja peruukeista toisiin. Poikia kiehtoi erityisesti tuo säätiedotuksen tekeminen, siinä vietimme aikaa tosi pitkään.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän vierailun jälkeen minua vähän harmitti, että en ole vienyt poikia Teatterimuseoon. Nyt pojilla on sellainen vaihe menossa, että pukeutuminen ei oikein kiinnosta. Parissa paikassa pojat ovat yllättäen sanoneet, että rooliasut eivät kiinnosta ja jättäneet ne väliin. Aiemmin tilanne oli sellainen, että mieluisten rooliasujen pariin suorastaan jämähdettiin. Säätiedotuksen tekeminen olisi varmasti heistäkin mukavaa puuhaa.

   Poista
 5. Vähänkö kiva paikka tuo teatterimuseo!!! Tuonnehan pitäis tehdä ihan reissu varta vasten. Ihanaa, että osaatte heittäytyä. Valitettavan moni ei siihen kykene 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterimuseo on kyllä kiva paikka, kun heittäytyy kokeilemaan tarjolla olevia juttuja. Minusta hienoa, että tuollainen museo löytyy Suomesta :)

   Elämä on paljon mukavampaa, jos välillä olla 7v :D

   Poista
 6. Tuollaisia heittäytymismuseoita tarvitaan ehdottomasti enemmän! :D Hienoa, että pääsitte sisään, vaikka homma meinasi tyssätä heti alkuunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, tuollaiset viihdyttävät museot ovat minulle uusi juttu ja kannatan lisää sellaisia :)

   Poista
 7. Teillä kuulostaa olleen ihan superhauskaa.
  Olen itse samanlainen heittäytyjä. Muuan kerran olen hassutellut kaupassa sovittelemalla mitä kummallisempia hattuja ja pantoja päähäni ystäväni kanssa. Kerran kummityttöni katosi hyllyjen taakse häpeämään kun me soviteltiin hänen äitinsa kanssa kaupan kaikki kummajaiset ja naurettiin pissit housuissa itsellemme. Ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä superhauska ilta ja se tuli ihan yllättäen. Ajattelimme tosiaan vain pikaisesti piipahtaa Teatterimuseossa, mutta sepäs pääsi yllättämään meidät kunnolla :D

   Itselleen nauraminen on ihan parasta!

   Hattujen sovittelu on hupaisaa puuhaa. Joskus on tullut Stockkalla soviteltua koko valikoima :D

   Poista
 8. Arvostan heittäytymiskykyänne, se ei ole helppoa kaikille.

  VastaaPoista

 9. :D Teillä näyttää olleen hauskaa. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää noiden pukujen ja päähineiden tarina. Millaisissa rooleissa niitä on käytetty - ja kauanko tekijällä on mennyt aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi hauska ilta :)
   Puvut olivat suurimmaksi osaksi peräisin Helsingin Kaupunginteatterista. Opas olisi varmasti osannut kertoa, että missä näytelmissä niitä on käytetty, mutta emme tulleet kysyneeksi. Kokeilemassani siivilähatussa oli näyttelijän nimi maalarinteipissä :)

   Kermakakkuhame on ilmeisesti Liisa ihmemaasta.

   Minustakin olisi mielenkiintoista tietää lisää puvustuksen valmistukseen käytetystä ajasta ja miten se suunnitellaan.

   Poista
 10. Mitkä "bileet" teillä! Kippis elämänilolle, jota teillä on vaikka muille jakaa!

  VastaaPoista
 11. En edes tiennyt tuollaisesta paikasta - vaikuttaa tosi hauskalta. Voisit ruveta järjestämään näitä elämysretkiä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin kuullut Teatterimuseosta, mutta en ollut käynyt aikaisemmin. Olin täysin virheellisesti kuvitellut sen olevan joku tylsä paikka ;)

   Ehkä vaihdankin alaa ja perustan Elämys-Kepposen. Sellaiseen työhön varmaan useamman vuoden jaksaisi aamulla herätä hymyillen :)

   Poista
 12. :D
  näyttääpä armottoman hauskalta kulttuuriretkeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauskaa ja varsinainen yllätys, että museo on kuin paraskin huvittelupaikka :D

   Poista
 13. Ihana museokäynti! Ja just tuollaisessa seurassa minäkin mieluiten käyn museioissa (tai missä nyt ikinä hyvänsä). Peukut ilolle ja heittäytymiselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi hauska reissu :) Heittäytymisellä saa kyllä iloa arkeen!

   Poista
 14. Oon nyt vähän kade, sillä oma henkinen ikä on about 4v ja kyllä mm. tuo tuopponen, niin hei olisi ihan mahtavaa. Päälle vielä kakkua ja nepskiä, täydellistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs me lapselliset :) :) Se on hyvä, että osaa heittäytyä!
   Ihanaa loppuviikkoa Tiia!

   Poista