13. marraskuuta 2016

Ajatuksia isänpäivänä

Minä olen ollut isän tyttö. Aina.

Äitini kanssa persoonallisuutemme ja kemiamme eivät ole kohdanneet samalla tavalla kuin isäni kanssa. Siksi isäni vaikutus minuun on ollut suuri. Hän on kasvattanut minua kannustavassa hengessä, ollut läsnä ja antanut aikaansa. Tuskin olisin mennyt tekniselle alalle ilman isäni kannustusta. Isäni on tutustuttanut minut niin lukemiseen, lasketteluun kuin öljyvärimaalaukseen. Hän on valanut uskoa, että kaiken voi oppia ja pärjätä missä vaan.

Vaari ja kuopus taaperona

Ehkä kasvatuksestani johtuen olen hakenut tasa-arvoista ja kannustavaa kumppania ja olen myös saanut sellaisen. Hra Kepponen osallistuu perheen pyörittämiseen siinä missä minäkin. Voin olla työmatkalla tai omissa menoissa tietäen, että kotona homma pelittää. Ehkä siellä on syöty enemmän Saarioisten äitien eväitä tai kuljettu likaisessa paidassa, mutta oikeasti merkitykselliset asiat on hoidettu. Voin luottaa siihen, että mieheni auttaa minua aina.

Vaari ja esikoinen leikki-ikäisenä

Olen yrittänyt antaa Hra Kepposelle tilaa olla vanhempi omalla tavallaan. Tehdä asiat omalla tavallaan ja hakea niitä juttuja, joita hän haluaa tehdä lasten kanssa. Sietää ja oppia kunnioittamaan sitä, että toinen tekee asiat omalla tavallaan. Pienempänä pojat olivat ehkä enemmän äidin poikia, mutta kyllä meillä on nykyisin isin poikia. Hra Kepponen on pelannut poikien kanssa samaa roolipeliä pari vuotta ja se on esikoisen ja keskimmäisen suursuosikki puuhaa.

Pojat ja Hra Kepponen viime kesänä

Jos jonkin neuvon saisin ja voisin antaa isyyttään aloitteville isille, neuvoisin osallistumaan vanhemmuuteen aktiivisesti ja ottamaan se oma tila heti alusta alkaen. Vanhemmuuttaan voi toteuttaa monella tavalla, eikä se äidin vanhemmuuden malli oli aina se oikea. Tärkeintä on olla läsnä, rakastaa, kannustaa ja antaa aikaa.

Oman elämäni miehiä haluan kiittää saamastani rakkaudesta ja kannustuksesta!

Meillä isänpäivää vietetään tänä vuonna kahveilla vaarin luona. Hra Kepponen on saanut kortit ja muistamiset lapsilta. Minä olen jo kaihoisasti muistellut päiväkotivuosien tuotoksia, joiden tekstit olivat niin hilpeitä :)

Hyvää isänpäivää!

Onni on olla isin sylissä
20 kommenttia:

 1. Ihana Isänpäivän postaus ! Hassu yhteensattuma siinä, että itsestä on joskus tehty juttu firman lehteen - isän tytöstä insinööriksi. Ja pohdintasi isyydestä on hyvä vinkki uusille ja vanhemmillekin isille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :)
   Keski-ikäisissä naisissa, jotka työskentelevät miesvaltaisella alalla, taitaa ison joukon takana olla isä. Ainakin minun aikaani matemaattisissa aineissa pärjäävällä tytölle opinto-ohjauksessa vaihtoehto oli lääkis eikä muuta. Poikia kyllä kannustettiin insiööriopintoihin.

   Poista
 2. Ihana teksti, isät ovat ihania ja tärkeitä.

  VastaaPoista
 3. Olipa koskettava kirjoitus! Täälläkin yksi isin tyttö :)

  VastaaPoista
 4. On ihanaa kun voi luottaa, että myös isä osaa hoitaa. Meillä sama homma. Voin huoletta lähteä työmatkalle tms kun tiedän, että kotona pärjätään. Ihanaa isänpäivä iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on tärkeää, että pystyn luottamaan siihen, että mies osaa hoitaa perhettä. Ja kyllähän se lisää vapausasteita omaan elämäänkin ;)

   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Hieno postaus, aivan huippuisät sinulla ja sinun lapsille. Ansaitsevat kyllä ziljuuna isänpäiväkakkua. Luottamus, kannustus ja tuki. <3 Siinä on monta tärkeää arvoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kannustusta ei varmaan voi olla ikinä kasvatuksessa liikaa!

   Poista
 6. Toivottavasti teillä oli mukava isänpäivä! Ja todellakin isien pitää olla isiä, eikä mitään äidin pikku apulaisia! Meilläkin voin luottaa, että mies hoitaa homman, kun en ole kotona. Ja silloinkin kun olen kotona. Oma isäni oli vähän aikaa yksinhuoltaja, joten hänellä onnistui myös arjen pyöritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aivan samaa mieltä, että isien pitää ottaa vastuuta eikä jäädä taustalle pikku apulaiseksi, rakentaa omanlainen vanhemmuussuhde lapsiin.

   Meillä oli kiva isänpäivä, toivottavasti teilläkin!

   Poista
 7. Ihana kirjoitus!
  Minäkin olen aina ollut isin tyttö!
  Mukavaa maanantai päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :)
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!
   Pitääpäs käydä kurkkaamassa blogisi, jos siellä vaikka olisi isänpäiväherkkuja raportoituna :D

   Poista
 8. Tosi kaunis isänpäivä postaus♥

  VastaaPoista