21. toukokuuta 2016

Pinnan alla

Vesitiivis, pakkasen ja iskun kestävä pokkarikamerani on nykyisin ihan vakio lomakaveri. Kuvanlaadullisesti se yltää juuri ja juuri Samsung S6 tasolle, mutta iloa uimiseen ja snorklaamiseen se on tuonut rutkasti. Kurkistetaanpas yhdessä Maltalla pinnan alle.

Minusta tämä iloinen pikkudelfiini oli kaikken suloisin. Saatan olla puolueellinen. 

Suosituin vedenalaistemppu oli kuperkeikka takaperin 

Koesnorklauksen teimme Mellieha Beachilla. Vesi oli kirkasta ja ihanan sinistä, mutta nähtävää ei ollut.


Nyrkkisääntö on että missä kivet siellä kalat. Kävelin rannan reunaan ja ilokseni sieltä löytyi rappuset veteen. Ensin ei näkynyt mitään, kunnes satun kymmenien kalojen parven kohdalle. Parvessa oli paljon isoja kaloja, ihan oikeita vonkaleita!Seuraava snorklauspaikka oli upea Blue Lagoon. Siellä koko ranta vilisi pieniä sinttejä.
Snorklailuni sai jännittävän ja vähän epämiellyttävän käänteen, kun näin meduusan. Katselin sitä turvallisen matkan päästä. Moni kala kävi näykkäämään meduusaa, mutta suorastaan hyppäsi taaksepäin. Yritin zoomata, mutta kaikki kuvat harmikseni epäonnistuivat. Kokoa meduusalla oli noin poikani nyrkin verran. 

Siinä vaiheessa minulle tulikin lisää uimavauhtia, kun meduusa alkoi hetkellisesti uimaan minun suuntaani. Harmittelin, että minulla ei ollut räpylöitä, niillä olisi uskaltautunut ehkä hiukan lähemmäs katselemaan meduusaa.

Meduusa näkyy pallona ylhäällä keskivälin oikealla puolella

Mukavaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Mahtavat kuvat!
  Poikani sai juuri tänään vesitiiviisti kameran ja lähtee pian kokeilemaan sitä altaaseen pihalle!
  Leppoisaa lomaa teille täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minulle on ollut paljon iloa vesitiiviistä kamerasta, toivottavasti myös pojallesi!

   Poista
 2. Niin huikeita kuvia ja kokemuksia. Ja tuo lapsen onnen hetkien todistaminen, *kyyneliä melkein vierii*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä oli varsin onnistunut loma, saimme ihania lomamuistoja molemmille matkalaisille.

   Poista
 3. Upeita kuvia:) meidän Maltan matkaaja ei oo kovin kummoinen vesipeto, joten ei ole nähnyt paikkaa pinnan alta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Välimeri ei ole snorklailulle niitä parhaita kohteita, mutta ihan kivasti kuhinaa löytyi Maltan vesistä ja vesi oli ihanan kirkasta. Ennen en ole snorklatessa nähnyt meduusaa, joten se oli ihan uusi kokemus. Thaimaassa olen nähnyt oikein ällön kaupan hedelmäpussin kokoisen meduusan ja uiminen loppui aika lailla siihen.

   Poista
 4. Jestas, aivan mahtavia kuvia. Tuollainen kamera olisi reissuilla hauska, täällä Suomen vesistöissä kun ei taida valo oikein riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kamera on ollut todella kiva lelu. Olin aikeissa ostaa jonkun minijärkkärin, mutta sitten ostinkin tuon ja päätin, että kuvaan sen ohella lähillä kännykälläni.

   Suomessa vedet ovat yleensä niin sameat eikä nähtävääkään oikein taida olla kuvattavaksi saakka. Minulle on tuohon pokkariin lisävalo, mutta unohdan aina ottaa sen mukaan. Sillä voisi saada Suomen oloissa särkiä kuvattua :)

   Poista
 5. Hienoja kuvia! Tuli taas mieleeni, että olisi hienoa sukellella ja ottaa vedenalaisia kuvia, mutta en taida oikeasti haluta tietää, mitä kaikkea pelottavaa veden alla voi olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minua himottaisi sukelluskurssi, mutta minäkin olen miettinyt, että jos menee usean metrin syvyyteen, niin mitä siellä voi tulla vastaan ja voiko tulla teknisiä vaaratilanteita.
   Snorklailu on turvallista puuhaa. Turvallisuutta voi lisätä mm. kelluntaliivillä jos uimataito epäilyttää. Pinnan alla on kaunista ja usein myös yllättävän värikästä. Toistaiseksi tuo meduusa on ollut pelottavin vastaantulija. Jos olisi ollut räpylät, niin sekään ei olisi ollut mikään ongelma. En vaan oikeasti tiennyt, että kumpi meistä ui aaltoja vastaan nopeammin, joten oli pakko kasvattaa välimatkaa.

   Poista
 6. Kivoja kuvia ja onpa ihana päästä kuvaamaan veden alle! Hui, minä oisin varmasti uinut tuhatta ja sataa karkuun, meduusan nähdessäni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Snorklailukuvaus on ollut hauskaa. Kiirehän se tuli minullekin, kun meduusa alkoi uida suuntaani. Pidän niiden katselusta, mutta lähikontaktille tiukka ei kiitos.

   Poista
 7. Hauskoja kuvia :)
  Tietämättömyyttään kaverini teki tuttavuutta meduusan kanssa takavuosina yhteisellä etelänreissulla - ei enää toiste mennyt hiplaamaan niitä... auts.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Toivottavasti ei käynyt pahasti.
   Minua on alakoululaisena polttanut meduusa Pärnussa. Ilmeisesti se oli pieni hiusmeduusa. Huomasin vain polttelevan kivun käsivarressa. Ei se onneksi ollut kovin paha sellainen kuin joku olisi nokkoskimpulla hakannut käsivarteen ja tunne olisi säilynyt pitkään.

   Poista
 8. Oi, mitä matkakuumeen tartuttavia kuvia. Pääsisipä itsekin taas etelään räpsimään kuvia vesikameralla. Meillä on pari vuotta vanha Olympus. Tosin laturi saattaa olla kadoksissa ja se etelänmatka on varaamalla.. On meillä sentään viikko lomaa Pärnussa tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on vesitiiviskamera Olympukseta. Nyt vaan etsitte laturin, ja sitten ei muuta kuin kesälomalla kuvailemaan. Kuvailu on ainakin lapsista ihan yhtä hauskaa -ellei hauskempaakin- uima-altaassa kuin meressä :)

   Minä mietin melkein päivittäin, että pitäisikö Balttian autoloman jälkeen meidänkin jäädä vielä Pärnuun.

   Poista