5. toukokuuta 2016

Kaipaan matkavinkkejä Maltalle

Jopas on ollut tänään raivostuttava päivä Bloggerin kanssa. Uusi postaus ei ilmaannut lukulistalle eikä aina edes tallennu :(

Aikoinaan kehittelin pojille koulutienaloittamisrituaalin. Koululaiseksi tulemista juhlitaan matkalla. On tässä ollut toki sellainenkin syy, että minä olen saanut monena kesänä vaihtaa lomarahat vapaaseen, mutta mies ei. Olen pystynyt yhdistämään näillä reissuillani oman matkailuhaluni ja pidemmän kahdenkeskisen ajan lapselle. Nyt olen lähdössä viimeistä kertaa koululaiseksitulomatkalle. Mitenkäs se aika on näin hurahtanut?!

Ensi viikolla olemme kuopuksen kanssa Maltalla. Aikaa retkisuunnitelmiin on ollut paljon, mutta siitä huolimatta ne eivät ole edenneet. Matkan tarkoituksena on pääosin ottaa rennosti altaalla ja rannalla, mutta käydä silti katsomassa saaren päänähtävyyksiä ja hienoja merimaisemia.

Nyt kaipaankin vinkkejä siitä, mitä Maltalla kannattaisi ehdottomasti tehdä? Jaa minulle Malta-vinkkisi!

Majoitumme saaren itäosassa Melliehassa. Sijaintimme saattaa hiukan rajoittaa saarella kiertelyä, mutta ainakin Vallettaan ja Sliemaan pitäisi olla hyvät bussiyhteydet sekä Gozon saarelle lauttayhteys.

Hirveästi kaikenlaisia kysymyksiä pyörii mielessäni
-Aiomme piipahtaa Vallettassa, mitkä ovat must paikat?
-Onko Kipparikallen kylä (Popey village) käymisen arvoinen paikka?
-Kannattaako lapsen kanssa suoritua Mdinaan?
-Onko Azure window käymisen arvoinen? Vai onko nähty viidessä minuutissa?
-Entä Blue lagoon Comolla? Miten sinne pääsee?
-Mikä on paras megaliittitemppeli? Mihin pääsee helposti?

Azure window, kuva www.viewingmalta.com

Aika yllättävää on se, että parin seuraavan päivän sääennuste Maltalle on n. 3 astetta enemmän kuin Helsinkiin :)

Mukavaa helatorstaita! Ihana sää :)

6 kommenttia:

 1. Meidän Ida oli juuri Maltalla 5 kk töissä ja lähtee kesällä takaisin jos ei muuta keksi... Sitä pitäis vaan haastatella kun ei oo oma-aloitteisesti juuri mitään kertonut sieltä mutta kiersi joka paikassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa Idalla olisi meille hyviä vinkkejä :)
   Tai sitten käy niinkuin Matkamessujen ständillä. Nuori nainen kyllä kaivoi minulle esitettä toisensa perään, mutta eihän se ollut nuoren neidon tie vienyt asemuseoon eikä Kippari Kallen kylään ;)

   Poista
  2. Laitoin sähköpostilla joitakin Idan vinkkejä!

   Poista
 2. Me olimme viime kesänä Maltalla ja Mdina oli ainakin meistä tosi mahtava paikka. Olimme toki aikuisporukalla liikenteessä mutta uskoisin että keskiaikainen kaupunki voi olla jännä lapsillekin, varsinkin kun sen kujilla kävelee muinaisasuihin pukeutunutta väkeä.

  Blue Lagoonille yritimme mutta tuulet olivat sellaiset ettei rantautuminen onnistunut ja se ei kaiketi ole harvinaista, joten kannattaa myös varautua siihen että Laguuni (joka sinällään oli kaunis) näkyy vain vilaukselta. Me ostimme reissumme paikalliselta matkanjärjestäjältä ja vietimme siis koko päivän merellä. Risteily oli kuumana päivänä ihanan raikas kokemus, etenkin kun välillä pysähdyttiin uimaan meressä. Koko päivän risteily voi kyllä olla vähän pitkä lapsille, mutta ymmärtääkseni lyhyempiäkin veneilyjä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Minua Mdina kyllä houkuttelisi aika lailla. Täytyy yrittää motivoida matkaseuraa vaikka jäätelöpalkalla :)

   Tuo olikin hyvä tietää, että Blue Lagoonille ei välttämättä tuulien takia pääsekään. Oletettavasti merivesi on vielä liian kylmää minulle ja kaikkein viluisimmalle pojalle, joten voi olla että ruksin Blue Lagoonin ylitse ja tyydymme ihailemaan merimaisemia vaikka siellä Popey Villagen Anchor Bayssa.

   Poista