21. tammikuuta 2016

Ystäväkirjahaaste

Sain Sadulta niin mainiosta Kukkapilli-blogista ystäväkirjahaasteen.

1. Perheeseeni kuuluu...
Hra Kepponen ja kolme vilkasta, kekseliästä, ihanaa, mutta välillä rasittavaa poikaa iältään tällä hetkellä 11, 8 ja 7. Tiedän, että 8v tässä vaiheessa haluaisi korostaa, että hän on melkein 9 vuotta. Perheen 11v muistuttaisi, että meillä on myös kaksi nelijalkaista perheenjäsentä eli nelivarvaskilpikonnat. Heistä isompi on oppivainen ja omapäinen Noppa ja pienempi söpö, mutta tyhmä. Se saattanee johtua ruotsalaisesta syntyperästä ;) Pienen konnan nimestä meillä on edelleen riitaa.

Noppa on tällä hetkellä talviunilla ja jännittyneenä odotamme, että millä mielellä konna herää. Nopalla on protestointi hallinnassa.

Pikkukonnamme Konnairin lennolla Malagaan

2. Ammattini...
Tulin nykyisen työnantajani palvelukseen melkein päivälleen 20 vuotta sitten. Tiedän, että kuulostan muinaisjäänteeltä. Etenkin kun kyseessä ei ollut ensimmäinen työpaikka. Alkuperäisenä suunnitelmana oli olla max. 5 vuotta. 

Olen töissä teknisellä alalla, vientiyrityksessä. Vuosien varrella olen tehnyt monenlaista hommaa, eniten tuotehallintaa, myyntiä ja markkinointia. Olen tehnyt vuosia matkatöitä. Aloitin uuden työn loppuvuodesta, johon ei kuulu matkustamista. Ensin ajattelin, että miten raskin luopua matkatyöstä. Olen aina pitänyt asiakkaiden kanssa työskentelystä ja toki välillä on tarjoutunut mahdollisuuksia tutustua mielenkiintoisiin paikkoihin ja tietenkin mukaviin ihmisiin. 

Sitten muistelin viimeisen parin vuoden reissujen pohjanoteerauksia, kuten varastettua passiani (hermostuttaa vieläkin), Lontoon hotellijupakkaa (tympii vieläkin) ja Etelä-Afrikassa motarin varren patikointia (ajattelen, että olinko turhan uhkarohkea) ja niitä kaikkia tunteja, jotka olen käyttänyt odottamiseen ajattelin, että eiköhän noi hommat ole jo nähty. 

Osa kommelluksista näin jälkikäteen vaan naurattaa, kuten yritys Moskovassa löytää se oikea Holiday Inn. Piti nimittäin käydä kahdessa väärässä Holiday Innissä ennenkuin vihdoin pääsin oikeaan. 

Ehdottomana plussana uudessa työssä on täysin vapaat illat. Aikaisemmassa meni kaksi iltaa viikossa puhelinpalavereissa. Se on perheelliselle paljon. 


3. Harrastukseni...
Harrastukseni saattavat vaihtoa lennossa. Olen innokas kokeilemaan uusia juttuja, mutta välillä sitten mielenkiinto lopahtaa aika nopeasti. Ykkösharrastukseni nykyisin on ulkoilu. Voin paremmin, kun saan happea ja yritän samalla saada liikuntaa. Muu liikuntani on enimmäkseen uintia ja laskettelua.

Kädentaitoja harrastelen kausiluonteisesti. Olen ommellut, tuunannut vaatteita, tehnyt kortteja ja koruja. Teen jotain jos riittää aikaa ja inspiraatiota. Käyn kulttuuritapahtumissa ja luen aika paljon. Niin ja tietysti harrastan bloggaamista. Harrastelijabloggaaminen vie yllättävän paljon aikaa, siitäkin huolimatta, että juttuni syntyvät yleensä tajunnanvirtatekniikalla yhdellä istumisella.

Joulun 2015 kortit

4. Erityistaitoni...
Olen aika kova mimmi erityistaitojen suhteen. Minulla on niitä kolme :D
-Olen erittäin hyvä syömään. Tähän taitoon liittyy myös pitkälle kehittynyt kyky arvostaa ruokaa. Makunystyräni pärjäävät erityisen hyvin leivonnaisten ja suklaiden maistelussa.
-Olen hyvä nukkumaan pitkään. Olin aikaisemmin viikolla päivän sairaslomalla. Olin aamulla sen verran aikaa pystyssä, että ilmoitin töihin ja söin aamupalan. Menin hetkeksi takaisin lepäämään ja heräsin yhden jälkeen, kun ensimmäinen poika tuli koulusta. Voin nukkua 13 tai jopa 14 tuntia käymättä vessassa, vaikka olenkin jo keski-ikäinen :)
-Kestän epäselviä työnantoja ja olosuhteita hyvin. 
Viimeinen on ainoa, josta on ollut hyötyä. 


5. En osaa...
Laulaa. Olisi todella ihanaa osata laulaa.

6. Oudoin tekemäni asia...
Mitään sellaista suuresti outoa ei tule mieleen, useita pikkuoutouksia kylläkin. Parhaiten paketoidun pikkuoutouden kehittelin Japanissa asuessani. Tulli laittoi yllättäen tuontikiellon lihalle kaikessa muodossa. Valitettavasti suomalaisuus ikäänkuin kiteytyi HK:n siniseen, jota piti aina ajoittain tuoda työreissulta Japaniin. Niinpä aloin paketoimaan sen kauniisiin lahjapaketteihin. Kaunis paketti naruineen. Arvasin, että Japanin tulli ei kuitenkaan ikinä ratsaa kenenkään lahjoja, harvoinpa edes kassiin vilkaisivat. Ymmärtääkseni tuollainen kypsä tuote on sinänsä turvallinen ja eikös HK blö ole enemmän vilja- kuin lihatuote. Kun ystäväni tulivat kylään, pyysin heitäkin tuomaan HK:n sinisen lahjapaketoituna.

Toivelahjana HK:n sininen :) 
Kuva lainattu http://www.hookoo.fi/

7. Jos saisin 10 miljoonaa...
Asunto vaihtuisi isompaan, auto uuteen tila-autoon ja palkkaisin vähintään osa-aikaisen kodinhoitajan. Ehkä kävisin osa-aikatöissä. Pitäisin ainakin sapattivapaan. Tai siirtyisin kokonaan vaikka vapaaehtoistyöhön. Käyttäisin rahaa surutta lomailuun, matkusteluun ja ulkona syömiseen. Ihan ekaksi ottaisin ensimmäiset bisnesluokanpaikat koko perheelle Malediiveille sellaiseen water villaan. Niin ja babysitteri mukaan. Siellä voisi sitten tehdä tuhlaus eikun investointisuunnitelmaa ;)

Jollakin osuudella voitostani haluaisin tehdä jotain edes pienesti yhteiskunnallisia oloja kohentavaa. 

8. Jos olisin päivän mies...
Ei nyt kyllä tule mitään mieleen, mitä erityisesti haluaisin miehenä kokea. No, ehkä kävisin yrittämässä keltaista kirjoitusennätystä lumihankeen. Paitsi jos olisi tosi kylmä ;)

Jos olisin päivän pikkupoika, niin ehkä minulle selviäsi miksi kaikki johtaa aina painiin

9. Hävettää tunnustaa...
Olen erittäin huono pitämään järjestystä. Huonoksi onnekseni muu perhe on vielä minuakin kehnompi järjestyksen pidossa. Meille kertyy aivan järkyttäviä pinoja kaikille vaakatasoille. Meinasin ottaa kuvan puhtaan pyykin ylivuotokasasta, mutta sitten en kehdannutkaan...

Sohvapainia kesällä 2009
Meno on ei ole juuri muuttunut. Enää sohvalla mahtuu painimaan vain kaksi kerrallaan.

10. Elämän tarkoitus on...
Voisin oikeastaan kopioida vastaukseni aikaisemmasta haasteesta eli näin

Minusta elämä on suuri seikkailu joka pitää seikkailla mahdollisimman täysillä. Yrittää tehdä omasta elämästä mahdollisimman hyvä ja huolehtia läheisistä. Etsiä elämään iloa ja rakkautta ja luoda niitä ympärilleen.
"Tarkoitus on elää ja kerran kuolla henkeen kaikki vetää ja sormet nuolla tehdä jotain hyvää kun voi 
oi, sehän menee kiertoon "
By Jonna Tervomaa


Haastan Elisan Sutkautuksia-blogista, Nadjan Napsahduksia-blogista ja kaksi Tuulaa, eli Tuula's life sekä Oman katon alla Tuulat

14 kommenttia:

 1. Tosi kivat vastaukset :D

  Mä oon analin kahdessa samassa asiassa hyvä kuin sinä: syöminen ja nukkuminen. Tosin mun makunystyrät ei ole kovin kehittyneet ruokaruoka osastolla, mutta herkuissa kyllä. Enkä oo kyllä ihan varma, pystynkö nukkumaan edes kahtatoista tuntia nykyään... Tosin tämä kotiäitinä olo ei ole yhtä kuluttavaa kuin työssä käynti, joten tilanne ei ole nyt ihan optimaalinen vertailuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mulla makunystyrät toimivat erinomaisesti ruokaruokaosastollakin, kaikkein huonoiten toimivat raakojen kasvisten yhteydessä. Mutta kyllä parasta on kuitenkin yhdistelmät rasva+sokeri tai edes rasva+suola :D :D

   Poista
 2. Sun näköiset vastaukset ja samat "hävetykset" ;)

  Iloa päivään, torstai on toivoa täynnä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinhoitaja olisi niin paikallaan. Tai edes isompi talo. Pitäisi olla jättieteinen ja jätti-khh ja sitten ainakin aikuisille omat romuhuoneet :)

   Poista
 3. Ihanat vastaukset :) Ja kiitos haasteesta, otan vastaan ;) Oon myös muuten hyvä syömään ja nukkumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Jotenkin kurja, että noita meidän yhteisiä erityistaitoja pääsee niin huonosti hyödyntämään kaupallisesti :( Olisipa edes sellainen akuankkamainen koenukkujan ura, vaikka osa-aikainen...

   Poista
 4. Huippujuttu! Ja kuvat pojista. Ihanat <3
  Osaat varmasti nauttia nyt vapaista illoista ilman työvelvollisuuksia. Sehän on aivan luksusta. Ainakin nyt kun vielä odottelet sitä kymmentä miljoonaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Vapaaillat tuntuvat ihanilta. Hyvä tarkoitus oli käyttää ne ulkoiluun ja kuntoiluun, mutta jotenkin olen jämähtänyt sohvalle. Odottelen selkärangan kasvua ja sitä 10 miljoonaa :)

   Poista
 5. Aivan ihania vastauksia! ♥

  Se on muuten totta, että tämmöiseen harrastelijabloggaukseenkin menee yllättävän paljon aikaa. Jostain luin, että nykyään pitäisi olla bloggaamisessakin tavoitteellinen, laatia aikataulu ja pyrkiä postaamaan säännöllisin väliajoin. Jos touhun noin vakavaksi pitää mennä, niin sitten multa jää bloggaaminen kyllä ihan kokonaan.

  Ottaisin mieluusti sinun unenlahjasi! Itse herään niin monta kertaa yössä, etten aina oikein tiedäkään. Ja vessassa pitää käydä vähintään kaksi kertaa yössä, usein enemmänkin. :-/

  Hahaa, lenkkimakkaraa lahjapaketissa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ei ole kyllä tavoitteellisuus yltänyt vielä minun blogiini eikä aiherajauksesta ole tietoakaan ;)
   Hyvät unenlahjat on kyllä elämää helpottava asia, pitää muistaa olla tyytyväinen siihen taitoon. En aina meinaa muistaa, koska Hra Kepponen on sellainen supernukkuja, joka päihittää minut ja tulee verrattua häneen. Hra Kepposella on kyky nukkua lähes missä tahansa olosuhteissa ja kyky nukahtaa välittömästi :) Minä nukun huonosti vieraissa paikoissa ja lentokoneissa en lainkaan, enkä kotonakaan välttämättä pysty nukkumaan melussa.

   Poista
 6. HK:n sinistä lahjapaketissa :D :D Naruineen kaikkineen :D hhahhahahah, eipä olis tullu mieleen, mutta kerrassaan nerokasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellisiin suorituksiin sitä pystyy suomalainen lenkkimakkaran himossaan :D :D :D

   Poista
 7. Hahaa ja hihiii miten ihania vastauksia sulla :D Tää ystäväkirjahaaste onkin lähtöisin mun blogista :) Matkan varrella on vaan jäänyt "saate-sanat" pois :D
  vastailen näihin sun kysymyksiin kunhan saan sopivan raon! Kiitos haasteesta :) Ja kiva oli "penkoa" että minkälaisen kiekuran kautta olit saanut tän haasteen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hauska, että ystäväkirja kiersi nyt täyden ympyrän ja päätyi takaisin aloittajalleen :)

   Poista