13. tammikuuta 2016

Mitä blogissani luetaan eniten

Bloggausvuosieni aikana olen kiinnittänyt hyvin vähän huomiota siihen, mitkä postaukseni ovat suosittuja tai millä hakusanoilla blogiini tullaan. Ensimmäiset mieleen jääneet havaintoni tein viime kesänä juhannukselta ja heti joulun jälkeen jälkeen jatkoin havainnointia.

Pakkaslunta sunnuntaina 10.1

Aloitetaanpas joulun jälkeisestä havainnoinnista. Kahden viime viikon viidenneksi suosituin postaus on ollut "Halloween inspiraatiota". Siis, juuri kun jouluruuat oli syöty, alkoi kiinnostus 10kk päässä siintävään Halloweeniin. Täytyy tunnustaa, että olen ollut hiukan hämmentynyt.

Se, että olen vain hiukan hämmentynyt johtuu juhannukselta alkaneesta havainnostani. Silloin kyllä hieraisin silmiäni useammankin kerran. Juhannuksesta saakka jokaisen viikon top 10 luetuimpien listaan on kuulut postaukseni "Joulukalenteri 2011". Ihan säästä riippumatta :)

Luettavaksihan postaukset on tehty, mutta silti haluan ehdottaa, että laajamittainen juhlakauteen varautuminen aloitetaan max. kuukautta ennen. Ettei mene suorittamiseksi ;)


Kun nyt innoistuin manuaalisesti seurailemaan tätä yllättävien postausten lukemista, keräsin myös ensimmäistä kertaa top-10 listan vuositasolla:

1. "Työ ja kolme lasta" yhtälö
2. Matkaharmia - kun passi varastetaan/katoaa
Nämä kaksi postausta olivat aivan omassa kategoriassaan, todennäköisesti siksi, että molemmat oli linkitettynä toiseen blogiin.

3. Askarteluvinkki hiihtolomaan: Minecraft
Tämä hönki kuitenkin aika lähelle kärkikaksikkoa. Tästä eteenpäin olikin aika tasaista.

4. Kohti matkaunelmaa
5. Antishoppaajan toinen vaate
Antishoppaajan toinen vaate oli itselleni todellinen yllätys listalla


6. Halloween vinkit
Kaikki Halloween aiheiset postaukset ovat aina hyvin suosittuja. Tämä ei kuitenkaan pärjää lainkaan ensimmäiselle isolle vinkkipostaukselleni vuodelta 2012 Halloween inspiraatiota

7. Lomapalapelin rakentelua
8. Koulu on tylsää ja hyödyntöntä
9. Lisää säilytystilaa
10. Pojille kouluun

Sellaisen päätelmän voisi tehdä, että eniten lukukertoja saa perhe-elämästä ja lapsista kertovat postaukset. Listan häntäpäähän jää itselleni viime aikoina tärkeiksi asioiksi noussut retkeily, kulttuuri ja matkailu.

Noh, muuttuuko mikään tämän suuren tilastoanalyysin vuoksi? Tuskin. Suollan samalla tajunnan virta tyylillä ilman oikolukuohjelmaa tarinoita elämästäni.

Mutta sellaisen ajattelin heittää ilmaan, että otan postaustoiveita vastaan. Tai jos mielessäsi on jotain kysyttävää niin kysy pois :)


Pokkarissani on makrokuvausmoodi ja ensimmäiset kokeet on nyt tehty. Vihdoin löysin lisävalon, joten toivottavasti seuraavaksi pystyn tarjoamaan vielä laadukkaamman tutkielman lumihiutaleista :)

14 kommenttia:

 1. Jatka vaan samaan tyyliin suoltamista, hyvin sä vedät! Mä nautin myös meno -ja ravintolavnkeistä...varsinkin kun itse käyn harvoin ulkona syömässä.

  Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut nuo kaikki ja ovat olleet todella mielenkiintoisia postauksia. Täälläkin jatketaan suoltamista, oikeastaan en mene katsomaan edes mitkä ovat suosituimpia, koska saattaisin alkaa ottaa paineita ja jättää vähemmälle vaikka aiheet, jotka eivät herättäneet innostusta. Eli täälläkin jatketaan suoltamista.

  Pidän aidosta tyylistäsi ja postausaiheiden monipuolisuudesta, joten en kyllä osaa vinkata mitään just nyt mitään, mutta ravintolapostaukset minunkin mielestä ovat todella kivoja.

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Suoltaminen on hyvä taktiikka :) En minäkään ole juuri kiinnittänyt huomioita blogini statisiikkaan, vaikka sitä yleensä vilkaisenkin, kun usein katson sieltä tulleet kommentit. Minulla nimittäin menee jatkuvasti kommentteja sähköpostissani roskapostikansioon, johon tulee kamaa päivittäin järkyttävästi. Mutta joskus sieltä tekee mielenkiintoisia havaintoja, kuten että helteellä luetaan joulukalenteripostauksia :D

   Minä voisin hyvin mielelläni ryhtyä ravintola- ja suklaakriitikoksi. Syöminen on ihan minun ydinosaamistani. Kummasti en vaan ole saanut tuota jaloa taitoani tuotteistettua :(

   Poista
 3. Mä tykkään juuri ihan arkisista perhepostauksista vielä huumorilla höystettynä, taitavat kuvat ei ole mulle pääasia kun itsekään en valokuvaamisesta mitään ymmärrä... Silti matka- ja ruokakuvia on aina kiva ihailla ja kuulla reissuista ja elämyksistä.

  VastaaPoista
 4. Saanko udella, että mistä saat tietää nuo hakusanat, joiden perusteella blogiisi on tultu? Itseänikin kiinnostaisi kovasti tietää, että mitä mun blogista on haettu. :-)

  Mulle tuli nyt aivan kauhean pakottava tarve kuvata lumihiutaleita! Kääk, nyt aivot raksuttaa, että milloin olisi seuraava mahdollisuus päästä valoisana aikana kuvaamaan...

  Elämäsi tarinat ovat ihania - niitä luen mieluusti jatkossakin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Bloggerin kotisivulta blogisi nimen vieressä on valikko Lisävalinnat, valitse Tilastot. Tuolta sivulta vasemmasta palkista valitse Liikenteen lähteet. Scrollaa alas ja siellä on Haun avainsanat. Yläpalkista voit valita, että katseletko päivää, viikkoa, kuukautta vai koko historiaa.

   Minun pitäisi päästä kanssa kuvaamaan lumihiutaleita, mutta juurikin sama ongelma. Minulla on nyt pokkariin kiinnitettynä sellainen lisävaloa ja olisi kiva nähdä, että parantaako se laatua.

   Poista
 5. Hienoja kuvia. Hassua, että tuo halloween on niin suosittu aihe. Minulla on yksi vanha halloween-postaus ja olen myös ihmetellyt sen suosiota.
  Minä tykkään blogisi vaihtelevista aiheista ja siitä, että täältä saa vertaistukea ja oikeita vinkkejä elämään kolmen poikalapsen perheessä. Kirjoitustyylisi on lisäksi aivan verraton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kolmen pojan kanssa ei kyllä käy elämä tylsäksi, niin kuin varmasti tiedät :)

   Minua on ihmetyttänyt myös tuo Halloweenpostauksien suosio, etenkin tammikuussa

   Poista
 6. Sinulla on hyvin elämännäköisiä postauksia, aivan ihanaa!

  Vitsi mitä upeita kuvia!

  Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja kiitos samoin - mukavaa pakkasviikonloppua!

   Poista
 7. Sinulla on hyvä blogi. Vaikka paljon tapahtuukin siellä kolmen vilkkaan pojan kanssa, niin huumori on sinulla aina mukana. Kiitos kivasta vuodesta tarinoittesi kanssa.
  Lunta on tullut, joten reipasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)
   Kivan lumista onkin, järkyttyneenä katselin sääennusteita, että taas kylmenee :( Mukavaa viikonloppua!

   Poista