12. marraskuuta 2015

Makupaloja

Perulainen keittiö on varsin uniikki. Eksoottisia raaka-aineita sekä tuttuja raaka-aineita ihan uudella valmistustavalla. Olemme maistelleet varsin ennakkoluulottomasti paikallisia herkkuja suosikkini chevichen ohella.
Eksotiikkalistan kärjessä on grillattu marsu ja alpakka carpaccio. Kyytipojaksi olen maistellut kelvollisia perulaisia viinejä, mutta useimmiten lasissa on ollut paikallista limsaa Inca colaa.



grillattua marsua, annos paloiteltiin kuvauksen jälkeen



alpakkacarpaccio



kanaa, mangoa ja passionkastiketta



cheviche


Nämä kuvat postailin Ecuadorista. Matka saattaa jatkua nettipimennossa.

15 kommenttia:

  1. Aika eksoottinen kyllä tuo marsu. Muut annokset näyttävät kyllä hyviltä.

    Ihanaa matkan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka on ollut varsin hyvää. Marsu oli sellainen kertakokemus, ei ollut maultaan kummoista ja hankala syödäkin :)

      Poista
  2. Iik marsua.....ei kai niitä tarvitse syödä? Nimimerkki, Elisa= 2 suloista lemmikkimarsua omistaneena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perulaista matkaopastamme nauratti ihan hirveästi se, että Suomessa marsut ovat lemmikkejä. Ensin hän luuli, että vitsailemme asiasta :D Perussa niitä tarhataan ja monet kasvattavat keittiön nurkassa marsuja, niille saa kätevästi syötettyä perunankuoret ja ruuantähteet :D

      Poista
  3. Marsu saattaisi kyllä jäädä multa syömättä, muut näyttävät herkullisilta :) kivaa reissun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitään et menetttäisi, vaikka marsu jäisi lautaselle :D Ei ollut suuri kulinaristinen kokemus lainkaan.

      Poista
  4. Ei oo todellinen tuo marsu ! Oot kyllä roh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohho, lähti hiukan ajoissa tuo kommentti :D eli oot kyllä rohkea kun uskaltauduit maistamaan!

      Poista
    2. Yritän aina reissussa maistella paikallisia ruokia. Ihan rohkeimmasta päästä en ole, kun aina mietin, että miten maha sietää paikalliset pöperöt. Tuollaiset grillatut jutut ovat yleensä mahan kannalta ok :)

      Poista
  5. Kyllä on Perulainen keittiö mielikuvituksellinen ;) kuin pieniä taideteoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perulainen keittiö on omalaatuinen ja kekseliäs -ja myös herkullinen :)

      Poista
  6. Ooh, oletpa upealla matkalla! Ikimuistoista matkan jatkoa sinulle! Minäkin kerran melkein matkustin Peruun, mutta päädyinkin sitten vain Espanjaan. :-D

    Sen verran kalkkis kyllä olen, että marsua en olisi rohjennut syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Espanja on aina hyvä vaihtoehto :) Kun kotimatka koittaa, niin toivon itsekin, että olisin mennyt Espanjaan. Koneessa istuminen tuntuu loputtomalta.

      Poista
  7. Hui Marsua! Meidän Onni ja Toivo marsut loikkivat äsken iltalenkillään. Vaikka en niitä heti saanut kotihäkkiin kun halusin ja vielä kuikuttivat hidasta palvelua jääkaapilta niin hiukan järkytyin. Onni ja Toivo pupeltavat tyytyväisenä nyt persiljaa ja salaattia jyvien ja heinän lisäksi. Ovat siksi ruipeloita etten söisikään ;) vitsi. Viini kyllä menisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia päiviä lemmikkimarsuille :) Sen verran pliisu oli grillattu marsu, että ei kannatta aloittaa lihotuskuuria ;)

      Poista